Meniu lateral stanga

STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cancerele pe creier sunt responsabile pentru 15% din cancerele la copii. Simptomele depind de localizarea tumorii. Întrucât creierul controlează învăţarea, memoria, simţurile (auz, văz, miros, gust, pipăit), emoţiile, muşchii, organele şi vasele de sânge, simptomele variază. Cum copiii mici deseori nu se plâng de aceste simptome, părinţii trebuie să se bazeze pe observaţiile lor pentru a constata semnele şi simptomele.
 
Tumorile pe creier se tratează cu operaţie, raze şi chemoterapie. În funcţie de tipul tumorii şi de promptitudinea diagnosticului, rata de supravieţuire timp de cinci ani este de 40-80%.

Semne şi simptome
    Frison în absenţa febrei ridicate.
    Privire fixă, mişcări repetitive automate.
    Vomă persistentă fără vreo cauză cunoscută, greaţă.
    Slăbiciune progresivă sau pierderea progresivă a abilităţilor; gât înclinat, strabism.
    Probleme de mers şi de echilibru.
    Pubertate precoce; întârzieri de creştere.
    Apnee în somn.
    Probleme de vedere.
    Durere de cap, mai ales dacă îl trezeşte pe copil din somn sau se manifestă dimineaţa devreme
    Durere, mai ales durere de spate, care ar trebui luată în serios la un copil.
    Schimbări de personalitate, nervozitate.
    Sete excesivă şi urinare excesivă (rareori, dacă tumora apasă glanda pituitară).
 
Aşa cum se întâmplă cu majoritatea cancerelor la copii, simptomele tumorilor pe creier sunt difuze şi provocatoare de confuzii, fiind deseori atribuite unor viruşi, probleme neurologice sau chiar probleme emoţionale. Mulţi dintre părinţii copiilor diagnosticaţi cu tumori pe creier vorbesc despre variaţiuni ale simptomelor enumerate mai sus, simptome care nu aveau cauze aparente şi care au persistat câteva luni înainte ca pediatrul să ceară efectuarea testelor prin care se diagnostichează o tumoră pe creier.
Părinţii copiilor cu tumori pe creier îi sfătuiesc pe alţi părinţi să aibă încredere în presimţirile şi instinctul lor. Când simţiţi că fiul sau fiica dumneavoastră nu este aşa cum era, duceţi copilul la medic. Persistenţa simptomelor este, de asemenea, importantă.

Dacă, în general, se recomandă ca, în cazul în care constataţi vreunul din simptomele de mai sus, se recomandă să aşteptaţi înainte de a vă duce copilul la medic, dacă aceste simptome persistă, mergeţi la doctor. Dacă este nevoie, insistaţi să se facă analizele menţionate mai sus, chiar dacă medicul nu este de acord.
Uneori, un profesor de-al copilului poate observa o schimbare de comportament sau de performanţă; luaţi în serios profesorii. Oftalmologii sunt uneori specialiştii care diagnostichează corect o tumoră pe creier, deci se recomandă un consult când apar probleme de vedere.
În cazul în care copilul dumneavoastră este un bebeluş, singurul simptom pe care l-ar putea manifesta este creşterea prea rapidă. Întrucât craniul unui bebeluş poate creşte pentru a face loc unei mase suplimentare (tumoră), copilul poate avea capul mărit.
 
Ce să faceţi
 
Duceţi copilul la medic. Medicul ar trebui să asculte cu atenţie descrierea semnelor pe care le-aţi constatat la copil şi a comportamentului copilului şi ar trebui să vă pună întrebări pertinente. Dacă simptomele ridică suspiciuni serioase, trebuie efectuate un test de vedere şi alte analize. Tumora probabil că nu se simte. Medicul ar trebui să ceară efectuarea următoarelor teste:
    RMN;
    Tomografie.
Ambele teste sunt scumpe şi, prin urmare, probabil că medicul nu le va cere până când nu exclude toate celelalte posibilităţi. Ca părinte, este posibil să trebuiască să insistaţi ca ele să fie efectuate. Orice tumoră pe creier va apărea la RMN; unele tumori nu apar la tomografie.

Evenimente
  Aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: