STIRI


2024-09-17

MEDRADAR

MEDRADAR

Farmacia în buzunarul tău
Farmacii deschise - Medicamente disponibile - Puncte de vaccinare

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

 

Doriti sa-i ajutati pe copiii bolnavi si dispuneti de cateva ore libere pe saptamana? Veniti alaturi de echipa PAVEL si, nu numai ca va veti dezvolta profesional, dar mai ales va veti simti util si implinit sufleteste!

 

'Orice om are o menire în viata... un har unic sau un talent special pe care îl poate darui celorlalti. Atunci când acest talent unic fuzioneaza cu serviciul adus celorlalti, noi experimentam o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.'
Khalil Gibran, 'Profetul'

 

A fi voluntar în spital

    A fi voluntar în spital înseamnă a te dedica unor copii și tineri care se luptă pentru viață, înseamnă să participi alături de ei și familiile lor la viața în spital, să relaționezi cu oameni noi și cu un mediu de viață nou cum ar fi spitalul sau clinicile de investigații medicale. Voluntarii sunt de multe ori ajutoarele specialiștilor în activități de consiliere sau asistență socială, terapie ocupațională sau organizarea de evenimente în beneficiul copiilor bolnavi de cancer.
    Voluntariatul reprezintă o perioadă nouă în care oameni de diferite vârste și ocupații iau atitudine pentru o persoană vulnerabilă sau un grup vulnerabil. De asemenea, voluntarul care activează într-o asociație de pacienți ia parte la un lucru măreț, realizat din dedicație și pasiune.     
   Voluntarul din spitale se joacă cu cei mici, citește povești la patul de spital, comunică cu aparținătorii despre nevoi și neliniști, face lobby pentru strângerea de fonduri pentru un anumit copil sau prezintă un proiect unei companii care este gata să doteze o secție de spital cu un echipament medical important pentru tratamentul copiilor sau tinerilor cu afecțiuni oncologice.
    Conform legislației românești în vigoare, voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o recompensă financiară sau materială. Activitatea de voluntariat este reglementată în România prin Legea nr. 78 din 24 iunie 2014.
   Voluntariatul în cadrul Asociației P.A.V.E.L., o asociație a părinților cu copii bolnavi de cancer este o activitate motivată de consimţământul liber al persoanei care dorește să voluntarieze și nu de dorinţa unui câștig financiar sau material sau de presiuni externe de natură socială, economică sau politică.
   Voluntariatul în spital este un act uman care implică responsabilitate, angajament, solidaritate, cunoștințe pentru o viață independentă. Încă din perioada spitalizării și tratamentului oncologic, specialiștii și voluntarii constituie un suport pentru viața din afara spitalului: accesare servicii publice, orientare socio-profesională, orientare școlară sau consiliere vocațională, facilități fiscale, petrecerea timpului liber, relațiile cu prietenii și comportamente în societate.
   O persoană care a experimentat o boală oncologică și a început o viata nouă din punct de vedere social are nevoie de repere pentru reintegrarea socială. Un voluntar de spital are calități diverse și se poate specializa în varii domenii. Voluntarii lucrează cu membrii unei echipe pluridisciplinare și învață practici utile pentru pacienți și aparținători atât pe perioada spitalizării cât și pentru viața în comunitate, în societate.
   Un coordonator de voluntari este un formator, un mentor și un îndrumător. Atribuțiile unui coordonator au la bază următoarele elemente:  nevoia de voluntari a programelor şi proiectelor derulate de organizaţie și strategia organizaţiei în domeniul voluntariatului în strânsă legătură cu nevoile grupului țintă.
   Coordonatorul organizează și coordonează activităţile de voluntariat din cadrul organizaţiei și colaborează permanent cu managerii de programe și proiecte în dezvoltarea activităţilor de voluntariat. În colaborare cu coordonatorii de programe stabileşte sarcinile pentru fiecare voluntar, verifică referinţele sau recomandările voluntarilor și participă la recrutarea, intervievarea şi selectarea voluntarilor.
    Coordonatorul de voluntari propune, planifică şi organizează programele de orientare şi instruire a noilor voluntari, asigurând procesul de monitorizare şi evaluare a voluntarilor, în baza informaţiilor furnizate de coordonatorii de proiecte.
    Voluntarii care lucrează cu adolescenți și copii în spitale, precum și cu aparținătorii acestora, provin din medii diferite și au diferite ocupații. Voluntarii unei asociații de pacienți pot fi elevi, studenți, profesioniști din domeniul de afaceri, psihologi, juriști sau asitenți sociali. Acești voluntari pot fi și foști pacienți sau membrii ai familiei unui copil sau adolescent cu boală oncologică.
    Un voluntar al Asociației P.A.V.E.L. poate menţine legătura cu pacienții care au finalizat tratamentul și au reînceput viața în comunitate, fie ca elev/student, fie ca profesionist sau anteprenor. Experiența în voluntariat a coordonatorului de voluntari reprezintă un avantaj în formarea și orientarea altor voluntari în sprijinul unor adolescenți sau tineri, care la rândul lor pot deveni voluntari.
   Un voluntar trebuie să prezinte foarte bune abilități interpersonale și de networking; abilități de organizare și coordonare; dinamism, spirit de echipă, proactivitate, creativitate, carismă. O persoană ajutată de un voluntar, pe baza propriului exemplu, poate ajunge mai târziu voluntar în spital sau voluntar al unei asociații de pacienți.
   Voluntari pot fi toate persoanele care doresc să desfășoare o activitate în interesul comunității și a persoanelor aflate în nevoie, indiferent de rasă, culoare, vârstă, sex sau orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, deficiențe fizice, stare civilă, situație economică sau orice altă situație. Voluntariatul este cu şi despre oameni. Voluntariatul poate oferi experiențe deosebite în drumul de formare ca cetățean, ca viitor profesionist și om cu adevărate valori. Noi valori sunt promovate în comunitate – solidaritate, întrajutorare, demnitate umană, etc.
   Voluntariatul este un factor important în crearea unei piețe europene competitive a muncii și, totodată, în dezvoltarea educației și formării profesionale, precum și pentru creșterea solidarității sociale într-o societate dată.
  Voluntariatul e recunoscut, promovat și practicat ca un model comportamental dezirabil la nivel comunitar, iar copiii, tinerii și aparținătorii acestora au nevoie de aceste modele pentru a reîncepe o viață nouă.
Mihai Benchea
Coordonator voluntari

Bibliografie:
Legea Voluntariatului în România - actualizată - Legea nr. 78 din 24 iunie 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 469 din 26 iunie 2014;
Voluntariat cu efect - Ghid pentru măsurarea efectelor și impactului voluntariatului asupra organizației gazdă - Federația Volum, Aprilie 2016.

 

Evenimente
  Septembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 30 31 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 01 02 03 04 05 06
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: