Donatii

STIRI


2024-09-17

MEDRADAR

MEDRADAR

Farmacia în buzunarul tău
Farmacii deschise - Medicamente disponibile - Puncte de vaccinare

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

V-ati uitat vreodata in ochii unui copil bolnav de cancer? Le-ati cunoscut visele? I-ati inteles suferinta? Dar pe cea a parintilor sai? Puteti alege sa faceti ceva pentru acesti copii, sau pentru cei aflati in pragul disperarii.
Contribuiti la imbunatatirea conditiilor de viata si tratament ale unui copil sau tanar bolnav cu o semnatura sau o donatie!
Noi ne implicam si puteti sa ne fiti alaturi! Dorim sa ajutam copiii si tinerii bolnavi de cancer si sa le fim alaturi pe tot parcursul bolii lor, dorim schimbarea in bine a sistemului medical romanesc. Vom reusi numai prin implicarea activa a d-voastra, a semenilor responsabili.

Donatiile in bani catre Asociatia P.A.V.E.L., pentru sustinerea proiectelor desfasurate de aceasta, se pot face prin donatie sau sponsorizare:

1.  online, puteti dona pentru Asociatia P.A.V.E.L.:

-  in RON, prin Mobilpay accesand:     

-  prin PayPal accesand:  

2. donand (direct la banca, online prin transfer sau prin direct debit) in contul Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la TRANSILVANIA, agentia BASARABIA, sector 2, Bucuresti, Romania (in urma asimilarii bancii Bancpost de catre banca Transilvania):

Conturi curente

RON:  RO05BTRLRONCRT0P47818405
USD:   RO14BTRLUSDCRT0P47818402
EURO: RO98BTRLEURCRT0P47818401

Conturi proiecte

RON: RO21BTRLRONCRT0P47818408
EURO: RO17BTRLEURCRT0P47818404

Conturi pentru ajutor medicamente pentru copii si tineri pacienti

RON:   RO59BTRLRONCRT0P47818403
EURO: RO44BTRLEURCRT0P47818403

Cont pentru ajutor pentru pacienti cu boli oncologice

RO32BTRLRONCRT0P47818404

Conturi pentru sprijinirea sectiei de oncopediatrie din Institutul Oncologic

RO48BTRLRONCRT0P47818407

sau

3. donand (direct la banca, online prin transfer sau prin direct debit) in contul Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la banca UniCredit Tiriac, sucursala Pantelimon:
RON:  RO08BACX0000000271027000

 

Din strainatate (donations from abroad):

Account holder: Association P.A.V.E.L.
Name of bank: TRANSILVANIA, branch BASARABIA
Address bank: B-dul Basarabia 110, bl. 8, Sector 2, Bucharest, Romania
IBAN account: RO98BTRLEURCRT0P47818401    (for EURO)
SWIFT/sorting code/aba/chips: BTRLRO22

Other accounts for donations for Association P.A.V.E.L., from abroad, at Transilvania bank:

IBAN account:  RO82BTRLCHFCRT0P47818401    (for CHF)

or

IBAN account: RO48BTRLGBPCRT0P47818401     (for GBP)

or

IBAN account: RO14BTRLUSDCRT0P47818402     (for USD)

sau

5. donand direct la sediul Asociatiei P.A.V.E.L., din Bucuresti, Sos. Mihai Bravu 311-313, Bl. SB 1, Sc. 1, Et. 1, Ap. 1, Sector 3 sau la Centrul PAVEL (in incinta Institutului Oncologic, et. 1, sos. Fundeni 252).

 

Cum mai puteti ajuta?

6. Directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L.!

Cei 3,5% din impozitul pe venit!!


Cei 3,5 % directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);
- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;
- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;
- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;
- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

Alaturi de dvs. reusim sa ajutam in fiecare an peste 550 de copii cu cancer si familiile lor, oferindu-le gratuit diverse servicii (asistenta si consiliere psiho-sociala, juridica, informare, terapie prin joc, scoala de spital, gazduire gratuita in Casa PAVEL, organizarea de diverse evenimente pentru copii, excursii si tabere,..) in cele doua centre de terapie unde activam (Institutul Clinic Fundeni si Institutul Oncologic) si in afara spitalelor.

Toate acestea nu s-ar putea realiza fara sprijinul oamenilor din jurul nostru.

De aceea, va rugam  sa redirectionati 3,5% din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L.
Aceasta se poate face completand Formularul 230!!!

Formular 230 (cu cont la Banca Transilvania).

Completarea Formularului 230 dureaza doar 1 minut, dar va oferi sansa unui copil sau unui tanar bolnav sa primeasca ajutor suplimentar pentru tratamentul bolii sau ingrijirea de zi cu zi de care are nevoie.


Până la data de 25 mai 2024 contribuabilii depun Declarația unică (Formularul 230), exprimându-și opțiunea privind entitățile non-profit către care doresc să se facă plata deducerilor fiscale.

Dupa ce il completati cu datele dvs, il depuneti la Administratia Financiara (ANAF), prin posta cu scrisoare recomandata, direct sau online. De asemenea, ne puteți contacta pentru a va ghida în procesul de completare sau depunere a formularului.

Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este. In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:

- ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita;

    Ce trebuie sa faceti ?

Daca sunteti salariat sau pensionar
- Completati FORMULAR 230 (format nou),  in 2 exemplare, cu datele d-voastra de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.

Aceste formulare puteti sa le obtineti de la:
- Administratia Financiara a judetului/ sectorului de care apartineti
sau
- de la sediul nostru sau de pe site-ul nostru.

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 3,5% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

La destinatia fondurilor veti trece:

- Anul: 2021
- Denumire organizatie neguvernamentalã : Asociatia P.A.V.E.L.
- Adresa (de corespondenta): Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
- Cod de identificare fiscala : 8956076
- Cont Bancar (IBAN) : RO05BTRLRONCRT0P47818405 , Banca Transilvania., agentia Basarabia, sector 2, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual pânã la data de 25 mai 2024. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza cãruia aveti domiciliul fiscal (Administratia Financiara), alaturi de copia dupa fisa fiscala sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).
Convingeti- va prietenii sa procedeze la fel.

Multumim din suflet anticipat

 

7. Directionarea a 20% din impozitul pe profit (Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare si mecenat, in cazul firmelor, din impozitul pe profit)

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin Contract de sponsorizare intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele / programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer
Operatiunile de sponsorizare si mecenat sunt reglementate prin Legea 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, iar tratamentul fiscal al acestora sub aspectul deductibilitati si taxei pe valoarea adaugata pentru operatiunile constand in acordarea de bunuri, executarea de lucari sau prestarea de servicii, este reglementat de Lega 571/2003 privind Codul fiscal al Romaniei.

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de sponsorizare este prevazut in Legea 571/2003 si HG 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, sub aspectul deductibilitatii si taxei pe valoarea adaugata, astfel:
"Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Astfel, pot merge:
- 80% catre stat
- 20% catre proiectele Asociatiei P.A.V.E.L., in beneficial copiilor si tinerilor bolnavi de cancer
Precizari:
• Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)
• O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit
• „In ceea ce priveste sponsorizarea, prevederile art.31 alin.(4)-(5) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal sunt aplicabile tuturor contribuabililor pl?titori de impozit pe profit, indiferent de sursele din care acestia realizeaza veniturile, din Romania sau din strainatate ”.
Cum se procedeaza?
Incheind un contract de sponsorizare cu Asociatia P.A.V.E.L. Puteti sprijini actiunile si programele Asociatiei P.A.V.E.L. semnand acest contract de sponsorizare trimestrial si astfel veti directiona 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer. Aveti info si aici.

Avantaje:
1. Nu costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului c?tre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Nu lasati statul sa administreze aceste fonduri in locul d-voastra! Legislatia va permite sa va implicati! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!


Ce altfel de ajutor puteti oferi ???

8. Puteti face cunoscuta organizatia si activitatile ei in randul publicului si / sau a companiilor prin diverse retele sociale, sau in alte imprejurari.

9. Puteti indemna sau informa publicul sa directioneze cei 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L.

10. Puteti indemna sau informa companiile despre posibilitatea directionarii a 20% din impozitul pe profit catre Asociatia P.A.V.E.L.

11. Puteti sprijini d-voastra sau impreuna cu un grup, direct, constant, copiii sau tinerii bolnavi despre care puteti afla, fie uitandu-va pe blogul: http://apeluriumanitare.wordpress.com, fie intrebandu-ne pe noi.

Primim numeroase apeluri direct sau in scris de la familii sau chiar de la pacientii tineri, solicitandu-ne cu disperare sa-i ajutam sa stranga banii pentru realizarea unor investigatii medicale, tratamentului sau operatiei necesare pentru salvarea lor intr-o clinica din strainatate, sau cumpararea unui anumit medicament recomandat de medicul curant!
Altii au nevoie pur si simplu de ajutor pentru mancare mai speciala si/sau alte mici obiecte pentru copilul bolnav!

De ani de zile am ajutat si ajutam nenumarate familii de copii bolnavi de cancer pentru a acoperi costurile acestor investigatii, pentru procurarea de medicamente, pentru plata unei proteze,.., pentru ajutor pentru imbunatatirea alimentatiei copilului lor, dar credem ca se poate face mult mai mult. Dar, desigur, posibilitatea noastra de-a ajuta direct pentru astfel de situatii este oarecum limitata.

De ani de zile, am vorbit in diverse imprejurari unor sponsori, unor companii, unor suporteri, unor organizatii, de asemenea in diverse intalniri publice despre posibilitatea de implicarea directa a oamenilor buni - in ajutorarea acestor familii.

Am numIt-o ADOPTIA LA DISTANTA A UNUI COPIL BOLNAV.

Astfel de tip de adoptii sunt practicate frecvent in alte tari.
Suntem convinsi ca exista nenumarati oameni care doresc sa ajute si nu stiu cum sa o faca sau sunt timizi sau reticenti.

Ce ar insemna aceasta adoptie?

Ar insemna cu un grup de 5 sau mai multe persoane (de exemplu lucrand in acealasi birou, la aceeasi institutie, prieteni, vecini,..) sa sustina un copil bolnav depunand constant o suma de bani in contul familiei, pe toata perioada de tratament a copilului.
Noi putem sa va recomandam copii, tinand cont de situatia materiala a familiei si nevoia de ajutor pentru copil.

Suma, poate fi si simbolica, de exemplu 50 de lei/luna(echivalentul a 3 pachete de tigari la care se poate renunta), sau mai mult sau mai putin, in functie de situatia d-voastra financiara. Acest grup de sustinatori va contribui astfel la ameliorarea temporara a situatiei financiare a unei familii greu incercate.

Ca sa nu uitati sa trimiteti banii si sa economisiti timp, puteti solicita la banca d-voastra ca banii sa fie trimisi prin Direct Debit.

Puteti trimite in plus si cate o felicitare pentru ziua copilului sau de sarbatori, o jucarie, un joc sau o carte, si desigur daca doriti, puteti sa va implicati si mai mult.

Deschideti-va inima si inainte de-a zice nu, incercati chiar dumneavoastra sa-i contactati (familia, clinica,..) si vedeti de ce au nevoie. Puteti sa va pastrati si anonimatul, desigur.

Nu uitati, oricare dintre noi poate fi in astfel de situatie.
Ce ne – am face daca am fi foarte incercati si nimanui nu i-ar pasa?

Va rugam ajutati-i si transmiteti si altor oameni rugamintea noastra! Multumim.

12. Puteti solicita, contra unor donatii, diverse obiecte realizate de copii si parinti in cadrul atelierului de art terapie sau donate de diversi sustinatori ai Asociatiei P.A.V.E.L.. Aceste obiecte le puteti gasi pe site-ul organizatiei noastre, numit Magazin PAVEL

13. Puteti dona si d-voastra diverse obiecte deosebite ce le putem pune in Magazinul PAVEL spre a fi achizitionate de public.

14. Puteti crea diverse mici obiecte hand-made, ca: podoabe, martisoare, felicitari, ornamente diverse pentru diverse momente ale anului,... - obiecte pe care apoi sa le oferiti pentru Magazinul PAVEL sau pentru alte targuri unde PAVEL este invitat.

15. Puteti voluntaria alaturi de echipa noastra si alaturi de copiii bolnavi (si direct alaturi de noi: mergand la camera de joaca sau alaturandu-va echipei Scolii de Spital, sau organizand evenimente, sau ajutandu-ne ca fundraiser, sau facand munca de secretariat, ...... , dar si la distanta: cu traduceri, cu mediatizare, cu lucrari grafice,...)

16. Donatiile in produse
Ajutorul in obiecte poate fi sub orice forma: medicamente necesare in tratamentul cancerului, alimente, fructe, dulciuri sau jucarii pentru copii, aparatura medicala, materiale de birou, materiale de informare, carti sau reviste de specialitate, precum si alte obiecte sau materiale ce pot imbunatati conditiile din Casa PAVEL si din spitale.

Companiile sunt invitate sa doneze de 2 sau 3 /saptamana iaurturi cu fructe, fructe, biscuiti - alimente care ar suplimenta hrana copiilor bolnavi in perioada de spitalizare.

Ca persoane particulare, puteti face prajituri bune, de casa, dar si dietetice pentru mai multi copii, prajituri pe care le puteti aduce de sarbatori sau la diverse evenimente pe care le organizam, dar si saptamanal - daca va doriti. La fel puteti face compoturi pentru unii copii sau cate o salata sau o supa proaspata si buna! Daca doriti sa ajutati astfel, va rugam luati legatura cu noi. Nici nu stiti ce fericiti vor fi si ce bine le va face!

Mai jos aveti mai multe informatii despre regimul copiilor bolnavi.

17. Organizarea de evenimente caritabile

Puteti organiza diverse evenimente caritabile: concerte caritabile, puteti participa la diverse maratoane, concursuri, ascensiuni si sa mobilizati publicul sa doneze pentru cauza copiilor bolnavi (prin Asociatia P.A.V.E.L.) - cauza pe care d-voastra o sustineti. Platforma Galantom, unde este prezenta si organizatia noastra cu mai multe cauze este un loc bun pentru a prezenta evenimentul pe care il organizati sau la care participati si tot acolo se pot face donatii: http://pavel.galantom.ro/

18. Puteti dona 'ziua dumneavoastra', asta insemnand sa-i rugati pe colegi, rude si prieteni ca banii ce i-ar fi cheltuit pentru cadourile pentru dumneavoastra sa fie donati mai multor copii bolnavi. Pentru acest scop, puteti utiliza tot platforma Galantom (http://pavel.galantom.ro/) si site-urile de socializare.

19. Puteti dona o casa la tara - daca aveti si nu aveti ce face cu ea, intr-o zona de deal, frumoasa, daca casa are mai multe camere si teren mai mult - cu scopul de-a o transforma intr-un loc de odihna pentru copiii bolavi si supravietuitori si parintii lor.

20. Puteti lasa prin testament o suma de bani sau o proprietate sau sa le donati in timpul vietii - pentru a sprijini astfel activitatile organizatiei pentru copiii bolnavi.

21. Daca aveti o pensiune sau un hotel intr-o zona aerisita, frumoasa, in timpul verii puteti oferi o saptamana de vacanta gratuita unui grup de 30 -35 de copii, tineri bolnavi si parinti. Asteptam  oferte si din partea unor manastiri, care au posibilitatea de gazduire.

22. Felicitari si suporturi de pahare cu desene ale copiilor
Puteti ajuta si cumparand felicitari (tiparite de catre Asociatia P.A.V.E.L.) cu desene realizate de copii romani bolnavi de cancer. Le puteti descoperi la rubrica SHOP  a acestui site sau pe Facebook, pe pagina noastra Magazin PAVEL (https://www.facebook.com/MagazinPavel). La fel, putem face si suporturi de pahare infrumusesate tot cu desenele copiilor (seturi de 4 sau de 6).
Pentru aceasta puteti trimite comanda catre Asociatia P.A.V.E.L., prin e-mail, fax sau posta.

23. Suport direct
Daca doriti, Asociatia P.A.V.E.L. va poate prezenta un copil roman bolnav de cancer, leucemie sau o forma de anemie grava pe care il puteti sprijini direct sub diverse forme. Il puteti ajuta cu produse diverse (ce se pot oferi direct in perioada spitalizarii sau pot fi trimise prin posta, acasa), sau cu bani, sau vizitandu-l unoeri la spital!

Pentru aceasta va rugam sa cititi urmatoarele recomandari:


ACORDAREA DE AJUTOR COPIILOR CU CANCER SAU LEUCEMII – RECOMANDARI

Din experienta celor 12 ani de activitate a Asociatiei P.A.V.E.L. precum si din observatiile si sfaturile primite de la personalul medical de-a lungul timpului va impartasim cateva recomandari pe care noi si voluntarii nostri ne straduim sa le respectam.
Credem ca este utila pentru intelegerea acestor recomandari, legat de sectiile de oncologie pediatrica sau hematologie (sectie destinata exclusive tratarii leucemiilor si anemiilor grave) o scurta informare despre aceste sectii de spital:
- sectia de oncopediatrie din Institutul Oncologic “Prof.Dr.Alexandru Trestioreanu”, de pe sos.Fundeni precum si sectia de oncopediatrie a spitalului Marie-Curie Sklodowska (Budimex) au o capacitate in jur de 40-50 de paturi, ocupate in medie de 25-30 de pacienti. Numarul copiilor si tinerilor internati variaza, majoritatea pacientilor avand de-a lungul a cativa ani, perioade lungi de internare pentru tratament.
Ambele sectii sunt organizate sub forma a mici saloane de cate 3-4 paturi. Fiecare pacient beneficiaza de un mic dulapior, tip noptiera, cu 3-4 sertare, langa pat si are acces la un frigider comun. Nu exista alte spatii de depozitare a unor lucruri personale, chiar daca internarea este de lunga durata. Spatiul dintre paturi este minim, permitand doar trecerea printre ele.
- sectia de hematologie pediatrica a Spitalului Clinic Fundeni, unde se afla si o sectie pentru transplant medular, are capacitate de 200 de paturi, ocupate in medie de 120-150 pacienti, copii, tineri si adulti cu boli hematologice de tipul anemiilor grave, leucemii sau boli rare. Sunt saloane cu 3-4 pana la 8 paturi, cu noptiere la fiecare pat si frigider comun.
Aceste sectii de spital sunt cele care necesita cea mai mare protectie privind riscul contactarii unor infectii. Pacientii copii sau adulti, diagnosticati cu boli oncologice (cancere, leucemii) fac tratamente care combina: chimioterapie (citostatice), radioterapie (iradierea locala) si interventii chirurgicale de extirpare a tumorilor, in unele – cazuri transplant. Atat chimioterapia cat si radioterapia au, pe langa rolul principal de distrugere a celulelor canceroase, efectul secundar de scadere in sange a celulelor albe-leucocitele, responsabile de lupta impotriva infectiilor. Este prima cauza, nu si singura, pentru care copiii, tinerii si adultii care fac aceste tratamente pot contacta orice infectie virala, microbiana daca vin in contact cu o sursa de infectare ( locuri sau obiecte neigienizate corespunzator, persoane care au o viroza sau o infectie transmisibila de care, poate, nici nu stiu). Raceala,viroze respiratorii, gripa, boli contagioase precum pojar, rujeola, varicela, hepatita,sau infectii micotice, prezinta riscuri mari pentru acesti bolnavi, complicatiile de lunga durata conducand si la intreruperea tratamentelor pentru cancer sau leucemie.
Aceasta prezentare sumara este facuta cu scopul de a inlesni intelegerea, in acest context, a recomandarilor pe care le sugeram in continuare:


Vizita in spital:


Fiti siguri ca nu aveti nici o afectiune transmisibila, nici un inceput de raceala, nici nu ati fost recent intr-o situatie cu risc de a contacta o boala transmisibila
- Limitati numarul celor care vor intra in sectie la maxim 2-3 persoane
- Solicitati acordul personalului medical prezent in sectie pentru vizitarea copiilor, discutati cu asistentele medicale legat de un caz sau altul pentru a afla recomandarile lor
- Normal, pentru pastrarea igienei si curateniei, intr-o astfel de sectie se intra cu halat si papuci speciali; sectia oncopediatrie IOB are la intrare aceste obiecte de protectie, pentru celelalte sectii din alte spitale, este bine sa intrebati personalul medical
- Nu uitati ca atunci cand vizitati un copil, un parinte in salon cu el se afla cel putin inca unul ! nu-l ignorati, adresati-i cateva vorbe bune, intrebati daca are nevoie de vreun ajutor; multi oameni simpli vor raspunde ca e un ajutor si doar o urare de sanatate.
Obiecte de imbracaminte, jucarii:
Daca decideti sa ajutati cu obiecte de imbracaminte un copil, un tanar internat si parintele insotitor este bine sa luati in considerare informatiile referitoare la spatiull mic pe care il au la dispozitie pe perioada internarii. Este foarte util contactul direct, in timp, cu parintele pentru a afla exact care sunt nevoile lor.
Sunt multe cazuri sociale care au nevoie de un astfel de ajutor, dar in spital nu au spatiu pentru depozitarea unor sacose sau bagaje mari. Din pacate, nici organizatia noastra nu are spatiu de depozitare decat pentru un volum foarte mic de lucruri, spatiile care ne sunt puse la dispozitie de spitale avand o destinatie precisa (ex: camera de joaca pentru copii deservita de asistentele angajate de asociatie, centru de consiliere) De aceea, putem tine doar temporar lucruri si intr-o cantitate relativ redusa. Cel mai potrivit este ca lucrurile donate sa fie daruite la plecarea familiei din spital, sau expediate, de comun acord cu familia, la adresa locativa a acesteia.
Evident, ca toate obiectele de imbracaminte trebuie sa fie recent igienizate, foarte curate si in stare buna.
Obiecte utile pe perioada spitalizarii:
- pijamale, sosete, papuci – recomandabil sa fie noi
- bluze si pantaloni gen trening
- tricouri
- obiecte pentru igiena: prosop, sapun, pasta de dinti, alcool sanitar
- pampers si servetele umede, in cazul copiilor mici si a unor copii mai mari, aflati in situatii extreme
- hartie igienica, servetele, uneori detergent
Jucarii:
Functie de varsta, copiii au diverse preferinte. Jocurile cele mai appreciate de copii sunt de tipul puzzle, leggo, jocuri cu piese de construit, jocuri pentru mai multi copii, playere cu CD-uri, DVD-uri, care sa le ocupe timpul si sa le solicite atentia sau creativitatea, carti de citit - potrivite varstei lor (pentru cei mici cu ilustratii frumoase),..
Cartile de colorat, culori carioca, blocuri de desen, cate o masinuta, o papusa care sa poata fi imbracata, pieptanata, dar cel mai mult jocurile pe care ei isi exprima dorinta de a le primi, sunt un mod de a le face o bucurie, evitand incarcarea salonului de spital cu prea multe jucarii.


ALIMENTE:
Prima recomandare este sa fie discutat cu o asistenta medicala de la sectia unde este internat copilul, despre situatia medicala a copilului sau a tanarului si ce dieta trebuie sa respecte. Pe parcursul tratamentului dieta poate sa difere, functie de efectele secundare ale tratamentului, de starea copilului.
Un aspect important este faptul ca parintele insotitor, de cele mai multe ori mama, nu primeste alimente de la spital. Sunt foarte multe situatiile in care, datorita distantei mari fata de casa, nu pot primi alimente aduse de familie. Sunt iarasi multe situatii in care nu au nici bani sa-si cumpere alimente de la magazinele din jurul spitalului. De asemenea, sunt multe situatii in care familia copilului bolnav are mai multi copiii acasa si venituri foarte modeste, si de aceea, ajutorul (material sau financiar) se poate extinde si catre cei de acasa; sau familia are dificultati in a – si plati transportul intre casa si spital sau in a acoperi costurile unor examinari medicale (RMN,…) si de aceea, are nevoie de ajutor .
Astfel de foarte multe ori atat copilul cat si mama poate avea nevoie de ajutorul nostru.
Din multitudinea de recomandari existente referitor la alimentatia celor bolnavi de cancer si leucemie, fara pretentia de a acoperi aceasta tema, noi incercam sa tinem seama de:

ALIMENTE INTERZISE:
NU
- alimente care contin conservanti de ex: supe instant, conserve, compoturi conservate, sucuri
- mezeluri, afumaturi, alimente cu multe condimente
- produse de tip fast-food, pizza…
- produse cu multa sare – snacks, alune…
- bauturi acidulate, fanta, cola, pepsi,…..
- dulciuri cu mult zahar
- ciocolata, cacao
- alimente cu continut mare de grasime, carne grasa, slanina, smantana
- alimente preparate prin prajire

ALIMENTE RECOMANDATE:
DA
- meniuri cu aport mare de legume, cu preparare termica redusa ( preferabil in abur) si cantitati mici de carne – pui, peste, la gratar, fiert, sau la cuptor
- ficat de pui foarte bine preparat, nu prajit
- piureuri de legume
- branza proaspata degresata, iaurt cu continut redus de grasime
- mamaliga cu branza proaspata
- oua fierte tare sau adugate in supe si ciorbe
- cereale, orez, paste fainoase
- compot de casa, preferabil de mere
- fructe: mere, banana, nu se recomanda fructe crude in timpul chimioterapiei – mere coapte
- prajituri de casa cu fructe – fara crème, fara mult unt
- chec fara cacao, fara multa grasime

Sunt foarte multe recomandari generale dar si specifice referitor la regimul alimentar, functie de starea si de evolutia din timpul tratamentului . Cea mai sigura modalitate de a ajuta cu alimente este sa urmati indicatiile specifice pe care le-a primit parintele de la personalul medical.

De-a lungul anilor de prezenta in spital in aceste sectii am remarcat aspecte care tin de convietuirea celor internati aici, fortati de imprejurari sa traiasca luni intregi intr-un tip de comunitate mica, caracterizata doar de suferinta, izolata de lumea din care vin. Stresului emotional provocat de boala copilului si situatia particulara a fiecaruia, se adauga si stresul izolarii intr-un grup, cel din spital, in care integrarea, comunicarea, armonia ridica de multe ori mari probleme. Sunt oameni care provin din medii sociale aflate de multe ori la poluri opuse, cu nivel de educatie diferit, oameni care vin fiecare cu bagajul de bune si rele de-acasa si care, de multe ori nu gasesc intelegerea celor din jur, nu stiu si nu pot sa se adapteze.

Legat de aceste aspecte, pe care noi incercam sa le facem cunoscute psihologilor cu care colaboram, pentru ca interventia in situatii critice sa vina de la o persoana cu competente, dorim sa facem cateva sugestii.
Incercati sa preveniti situatiile care pot lua aspect de discriminare, la acordarea ajutorului direct in sectia de spital. Dupa plecarea dumneavoastra pot ramane doi parinti mai linistiti si alti cinci cu mai multe lacrimi in ochi. Actionati cu discretie si solicitati discretie parintelui care a gasit in afara mai multa intelegere si suport decat ceilalti, referitor la faptul ca i s-au deschis conturi, i s-au cumparat obiecte care-i vor fi trimise acasa, poate va fi ajutat sa plece in strainatate.

Multe situatii tensionate intre cei internati in aceeasi sectie pleaca de la relatarea gresita a simpatiei si compasiunii primite, generand in perceptia celorlalti gandul ca sunt discriminati dintr-un motiv sau altul. Sa incercam prin abordarea noastra sa mentinem minimul de armonie in mica lor comunitate.

Evident ca fiecare caz in parte are nevoie de un anume fel de implicare, diferit de nevoile altuia. Evident ca de fiecare data un caz ne va impresiona, pe fiecare dintre noi, mai mult decat altul si ca in spatiul public, reactia va fi diferita. Asta nu exclude sa fim atenti la felul in care intervenim direct in locul in care ei sunt impreuna, in sectia de spital.

Organizatia noastra poate raspunde intrebarilor dumneavoastra pentru lamuririle pe care le considerati necesare. Gasiti multe date, informatii, modalitati de contact, de donatie pe site-ul oficial : www.asociatiapavel.ro

Cu ocazia sarbatorilor (Craciun, 15 februarie – Ziua Internationala a Copilului cu Cancer, Paste, 1 iunie si zile de nastere ale copiilor internati), echipa Asociatiei P.A.V.E.L. organizeaza diverse evenimente pentru copii, oferindu-le totodata si daruri (jucarii frumoase, jocuri pentru adolescenti si tineri, carti, CD sau DVD- uri cu muzica si filme potrivite pentru varsta lor, alte cadouri cu articole mici de imbracaminte, fructe si cateva dulciuri, mici cadouri pentru mamele care ii insotesc.

Cum in astfel de ocazii in cele trei sectii de oncopediatrie si hematologie din Bucuresti sunt intre 150 si 200 de copii si tineri (pana in 25 de ani), solicitam in toate directiile ajutor pentru aceste evenimente. In restul anului, organizatia este prezenta zilnic in cele trei sectii de spital prin personalul specializat angajat si prin voluntari, actionand dupa caz conform cu programele pe care ne putem permite sa le sustinem.

Ajutor pentru pacientii oncologici adulti!

Din anul 2021 am inceput, in functie si de posibilitati, sa oferim ajutor si cazurilor sociale intalnite intre pacientii adulti! Dorim ca acest nou program sa se dezvolte, sa se extinda si sa devina un ajutor constant  si cu adevarat de folos pacientilor adulti aflati in dificultate.

Au fost momente pe parcursul anilor in care am oferit ajutor consistent si pacientilor adulti, fie direct, fie oferind spijinul nostru prin intermediul altor organizatii de pacienti care se ocupau de adulti!

De aceea, va rugam sa veniti si dumneavoastra alaturi de noi si sa ne sprijiniti si in aceasta noua misiune! Multumim!


Va multumim! PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI !

Evenimente
  Ianuarie 2025
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
30 31 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: