Meniu lateral stanga

STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cancerul la copii si tineri

Ascultaţi-vă inima. Se poate întâmpla. Dacă se întâmplă, suntem aici ca să  va ajutăm.
 
Duceţi copilul la toate controalele medicale periodice. Cereţi doctorului să vă explice pas cu pas cum decurge examenul medical.
 
În timpul acestor controale, asiguraţi-vă că se face o examinare abdominală minuţioasă, cu o atenţie deosebită acordată glandelor suprarenale (în apropierea rinichilor). Medicul ar trebui să verifice ochii copilului. El ar trebui să vă întrebe dacă aţi observat la copil oboseală, vomă, sângerări, vanătăi sau schimbări de comportament. Între controalele medicale periodice, orice semne sau simptome neobişnuite (greaţă, umflături, vedere dublă, împleticeală, sângerări nazale, ameţeală, nervozitate, dificultăţi de respiraţie etc.) pentru care nu există cauze aparente trebuie să fie investigate.

Cancerul la copii este rar întâlnit. Este puţin probabil ca fiul sau fiica dumneavoastră să aibă cancer. Totuşi, ca părinţi, trebuie să ştiţi care sunt simptomele cancerului la copii.  
Fiţi atenţi la schimbările bruşte, persistente, ale sănătăţii sau comportamentului copilului descrise mai sus. Întrucât majoritatea  simptomelor de cancer pot fi atribuite şi unor afecţiuni benigne, diagnosticarea cancerului poate fi un proces îndelungat.

Trebuie să aveţi încredere în instinctul dumneavoastră şi să lucraţi în echipă cu doctorul, folosind ceea ce ştiţi dumneavoastră despre copil şi de cunoştinţele medicale ale doctorului pentru a apăra sănătatea copilului dumneavoastră.

Cel mai probabil, copilul dumneavoastră nu se va îmbolnăvi de cancer; probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ 1 la 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile, depăşit doar de accidente.
 
Aşa cum vă aşezaţi copilul într-un scaun special în maşină sau îi puneţi centura de siguranţă, la fel cum vă învăţaţi copilul să se joace în siguranţă, la fel cum vă supravegheaţi copilul ca să nu se rănească, tot aşa este recomandabil să urmăriţi dacă nu cumva se manifestă semne ale cancerului.
 
Acest text este scris de părinţii acelor “1 din 330”. Sperăm ca tot ceea ce am învăţat trecând prin experienţa diagnosticării cu cancer a copiilor noştri îi va ajuta pe alţi părinţi ai unor copii cu cancer să obţină prompt tratamentul necesar. Cancerul la copii progresează rapid. Un diagnostic rapid măreşte mult şansele copilului de a supravieţui şi de a trăi o viaţă lungă. Cu tratamentul adecvat, majoritatea copiilor diagnosticaţi cu cancer se vindecă.

Ca părinte, trebuie să observaţi simptomele de cancer. Pediatrul dumneavoastră este, probabil, un medic foarte bun, dar pediatrii sunt ocupaţi, ei nu vă cunosc copilul la fel de bine ca dumneavoastră şi este posibil să nu fi pus niciodată un diagnostic de cancer la copii. Trebuie să aveţi încredere în intuiţie când simţiţi că este ceva în neregulă cu copilul dumneavoastră, chiar dacă medicul interpretează iniţial simptomele ca indicând o boală a copilăriei comună. Medicul poate avea dreptate, dar trebuie să vă asiguraţi că se fac anumite analize şi teste pentru a se exclude cancerul. 


Observatii importante

    Scopul îngrijirii de susținere este de a îmbunătăți calitatea vieții pentru tinerii pacienți cu cancer și familiile acestora.
    Cancerul la copii este diferit de cancerul la adulți.
    Copiii de diferite vârste au nevoie de tratament și sprijin diferit.
    Cercul de familie și prieteni al unui copil poate fi mai mare decât este de obicei pentru adulți.
    Cele mai multe decizii cu privire la îngrijire vor fi luate de părinții sau tutorele copilului.

 

 

Evenimente
  Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: