Meniu lateral stanga

STIRI


2024-09-17

MEDRADAR

MEDRADAR

Farmacia în buzunarul tău
Farmacii deschise - Medicamente disponibile - Puncte de vaccinare

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Neuroblastomul este un cancer al sistemului nervos simpatic. Este responsabil pentru 5%-7% din toate cancerele la copii; aproximativ 1 din 6000 de copii este diagnosticat cu neuroblastom înainte de a împlini 5 ani. Neuroblastomul este o tumoră solidă, malignă, care se manifestă ca un nodul sau o excrescenţă în abdomen sau în jurul coloanei vertebrale.

Tratamentul este determinat de numeroşi factori, incluzând stadiul bolii şi vârsta copilului. Neuroblastomul există deseori încă de la naştere dar cel mai des este diagnosticat mult mai târziu, când copilul începe să manifeste simptomele bolii. Vârsta medie la diagnosticare este de doi ani. Aproximativ 25% dintre copiii diagnosticaţi cu neuroblastom au mai puţin de un an. Acest grup de vârstă are cea mai bună prognoză, cu o rată de vindecare de 90%. Nu se ştie încî de ce copiii sub un an au şanse mult mai mari.


Semne şi simptome
    Nodul sau excrescenţă în abdomen, piept, gât sau pelvis.
    Pierderea poftei de mâncare, ameţeală, pierdere în greutate, dureri de stomac, constipaţie, dificultăţi la urinare.
    Schimbări la ochi: cearcăne, o pleoapă căzută, pupilă care nu se contractă, probleme de vedere.
    Durere în piept, dificultăţi la respiraţie, tuse persistentă.
    Durere sau amorţeală a extremităţilor inferioare, şchiopătat, incapacitate de a sta în picioare, îmăiedicare.
    Dureri ale oaselor, febră, nervozitate.
    Dureri de spate (durerile de spate nu sunt normale la copii).
Cele mai multe tumori maligne solide, cum sunt neuroblastoamele, provoacă umflare sau durere. Simptomele neuroblastomului variază pentru că localizarea tumorii determină simptomele pe care le observă părinţii.
 
Majoritatea neuroblastoamelor se găsesc în abdomen. Părinţii pot simţi o umflătură sau o excrescenţă în timp ce îşi îmbracă sau îşi spală copilul.
 
O tumoră în abdomen îl poate face pe copil să se simtă balonat, poate provoca dureri de stomac, pierderea poftei de mâncare, constipaţie şi dificultăţi la urinare. Alte localizări principale pot include capul/gâtul sau pieptul.
Tumorile localizate în cap sau gât se pot prezenta ca o excrescenţă. Copilul poate avea cearcăne, asemănătoare cu nişte vânătăi în jurul ochilor, o pleoapă care care sau o pupilă care nu se contractă.
Tumorile în piept pot provoca dureri, dificultăţi de respiraţie sau tuse persistentă.
Tumorile care cresc la coloana vertebrală pot provoca dureri, amorţeala extremităţilor interioare, constipaţie şi urinare cu dificultate.
 
Simptomele apar uneori cu caracteristici mai puţin specifice, cum ar fi pierdere în greutate, febră sau alte senzaţii vagi de rău şi, prin urmare, orice semn neobişnuit sau simptom pentru care nu există cauze aparente trebuie să fie investigat.
 
În majoritatea cazurilor, câbd s-a pus diagnosticul, neuroblastomul s-a împrăştiat deja în afara locului de origine. Acest lucru poate provoca uneori simptome ca dureri de oase, febră, nervozitate, transpiraţie şi tensiune ridicată.  


Ce să faceţi

 Duceţi copilul la medic. Medicul trebuie:
    să verifice dacă există o excrescenţă anormală;
    să facă o analiză a urinei.
 Neuroblastomul secretă aproape totdeauna substanţe chimice care sunt eliminate prin urină. Aceste substanţe se găsesc în mod normal în urină, dar au niveluri mai ridicate la 95% dintre copiii diagnosticaţi cu neuroblastom. Colectarea urinei timp de 24 de ore se face pentru a detecta aceste niveluri anormale.
 
Dacă se suspectează un neuroblastom, se vor face alte teste, între care radiografii, ecografie abdominală, tomografie a capului, pieptului şi abdomenului, analiză completă a sângelui, teste ale sângelui care indică funcţionarea ficatului şi a rinichilor, IBG scan, ecografie a măduvei şi puncţie medulară. 

Evenimente
  Octombrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
30 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: