Meniu lateral stanga

STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Neuroblastomul este un cancer al sistemului nervos simpatic. Este responsabil pentru 5%-7% din toate cancerele la copii; aproximativ 1 din 6000 de copii este diagnosticat cu neuroblastom înainte de a împlini 5 ani. Neuroblastomul este o tumoră solidă, malignă, care se manifestă ca un nodul sau o excrescenţă în abdomen sau în jurul coloanei vertebrale.

Tratamentul este determinat de numeroşi factori, incluzând stadiul bolii şi vârsta copilului. Neuroblastomul există deseori încă de la naştere dar cel mai des este diagnosticat mult mai târziu, când copilul începe să manifeste simptomele bolii. Vârsta medie la diagnosticare este de doi ani. Aproximativ 25% dintre copiii diagnosticaţi cu neuroblastom au mai puţin de un an. Acest grup de vârstă are cea mai bună prognoză, cu o rată de vindecare de 90%. Nu se ştie încî de ce copiii sub un an au şanse mult mai mari.


Semne şi simptome
    Nodul sau excrescenţă în abdomen, piept, gât sau pelvis.
    Pierderea poftei de mâncare, ameţeală, pierdere în greutate, dureri de stomac, constipaţie, dificultăţi la urinare.
    Schimbări la ochi: cearcăne, o pleoapă căzută, pupilă care nu se contractă, probleme de vedere.
    Durere în piept, dificultăţi la respiraţie, tuse persistentă.
    Durere sau amorţeală a extremităţilor inferioare, şchiopătat, incapacitate de a sta în picioare, îmăiedicare.
    Dureri ale oaselor, febră, nervozitate.
    Dureri de spate (durerile de spate nu sunt normale la copii).
Cele mai multe tumori maligne solide, cum sunt neuroblastoamele, provoacă umflare sau durere. Simptomele neuroblastomului variază pentru că localizarea tumorii determină simptomele pe care le observă părinţii.
 
Majoritatea neuroblastoamelor se găsesc în abdomen. Părinţii pot simţi o umflătură sau o excrescenţă în timp ce îşi îmbracă sau îşi spală copilul.
 
O tumoră în abdomen îl poate face pe copil să se simtă balonat, poate provoca dureri de stomac, pierderea poftei de mâncare, constipaţie şi dificultăţi la urinare. Alte localizări principale pot include capul/gâtul sau pieptul.
Tumorile localizate în cap sau gât se pot prezenta ca o excrescenţă. Copilul poate avea cearcăne, asemănătoare cu nişte vânătăi în jurul ochilor, o pleoapă care care sau o pupilă care nu se contractă.
Tumorile în piept pot provoca dureri, dificultăţi de respiraţie sau tuse persistentă.
Tumorile care cresc la coloana vertebrală pot provoca dureri, amorţeala extremităţilor interioare, constipaţie şi urinare cu dificultate.
 
Simptomele apar uneori cu caracteristici mai puţin specifice, cum ar fi pierdere în greutate, febră sau alte senzaţii vagi de rău şi, prin urmare, orice semn neobişnuit sau simptom pentru care nu există cauze aparente trebuie să fie investigat.
 
În majoritatea cazurilor, câbd s-a pus diagnosticul, neuroblastomul s-a împrăştiat deja în afara locului de origine. Acest lucru poate provoca uneori simptome ca dureri de oase, febră, nervozitate, transpiraţie şi tensiune ridicată.  


Ce să faceţi

 Duceţi copilul la medic. Medicul trebuie:
    să verifice dacă există o excrescenţă anormală;
    să facă o analiză a urinei.
 Neuroblastomul secretă aproape totdeauna substanţe chimice care sunt eliminate prin urină. Aceste substanţe se găsesc în mod normal în urină, dar au niveluri mai ridicate la 95% dintre copiii diagnosticaţi cu neuroblastom. Colectarea urinei timp de 24 de ore se face pentru a detecta aceste niveluri anormale.
 
Dacă se suspectează un neuroblastom, se vor face alte teste, între care radiografii, ecografie abdominală, tomografie a capului, pieptului şi abdomenului, analiză completă a sângelui, teste ale sângelui care indică funcţionarea ficatului şi a rinichilor, IBG scan, ecografie a măduvei şi puncţie medulară. 

Evenimente
  Aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: