Meniu lateral stanga

STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cancerul la copii poate fi diagnosticat precoce!

DIAGNOSTICAREA PRECOCE A CANCERULUI SALVEAZA VIATA!
Cancerul pediatric poate aparea la orice vârsta cuprinsa între perioada neonatala si adolescenta. Diagnosticarea precoce si tratamentul adecvat cresc cu 60 - 70% sansele de vindecare. Cel mai probabil, copilul dumneavoastra nu se va îmbolnavi de cancer. Cancerul este mai putin frecvent la copii.

Cele mai multe cancere (99 %) se dezvolta la adulti si în special la persoanele în vârsta.

Aproximativ unul din sase adulti va dezvolta un cancer în timpul vietii, în timp ce unul din 300 de copii va dezvolta cancer înainte de vârsta de 20 de ani.

Cancerul este cea mai frecventa cauza de deces la categoria de vârsta 1 - 16 ani.

Întrucât majoritatea semnelor si a simptomelor de cancer la copii pot fi atribuite si unor afectiuni benigne, diagnosticarea cancerului poate fi un proces întârziat. Trebuie sa aveti încredere în instinctul dumneavoastra si sa lucrati în echipa cu medicul, folosind ceea ce stiti dumneavoastra despre copil si cunostintele medicale ale doctorului, pentru a apara sanatatea copilului dumneavoastra.

Cancerul la copii progreseaza rapid.

Un diagnostic precoce si instituirea rapida a tratamentului cresc mult sansele copilului de a supravietui si de a trai o viata lunga. Diagnosticat în stadii incipiente ale bolii, pacientul poate beneficia la maximum de posibilitatile oferite de terapia actuala, cu sanse maxime de vindecare si risc minim de efecte secundare la distanta.

Cancerul începe atunci când celulele cresc fara control și inlocuiesc celulele normale. Acest lucru face ca organismul să funcționeze mai greu decat ar trebui.

Cancerul poate începe în orice loc al corpului. Se poate răspândi apoi de unde a început în alte părți ale corpului. Când celulele canceroase fac acest lucru, se numește metastază. Pentru a afla mai multe despre cancer și despre cum începe și se răspândește, consultați Ce este cancerul?

Cancerul este numit întotdeauna în funcție de locul de unde începe. Deci, de exemplu, dacă o tumoare Wilms (un tip de cancer renal la copil) se răspândește la plămâni, se numește totuși o tumoare Wilms. Nu se numește cancer pulmonar decât dacă începe de la celulele din plămâni.
Există diferite tipuri de cancer?

Există multe tipuri de cancer. Cancerul poate începe în orice parte a corpului. Poate începe în creier, oase sau mușchi, ochi sau chiar în sânge.

Medicul dumneavoastră vă poate spune mai multe despre tipul copilului dumneavoastră.

Întrebări de adresat medicului

    De ce crezi că copilul meu are cancer?
    Există vreo șansă ca copilul meu să nu aibă cancer?
    Unde crezi că a început cancerul?
    Vrei să scrii, te rog, ce tip de cancer crezi că ar putea avea copilul meu?
    Ce se va întâmpla în continuare?

De unde știe medicul că copilul meu are cancer?

Simptomele cancerului depind de tipul de cancer, unde este cancerul, cât de mare este și cât de mult afectează alte părți ale corpului copilului dumneavoastră. Discutați cu medicul copilului dumneavoastră despre orice modificări pe care le-ați observat. Medicul va pune întrebări despre simptomele copilului dumneavoastră și va face un examen fizic.

Dacă semnele indică cancer, se vor face mai multe teste. Discutați cu medicul despre teste și despre cum sunt acestea. Copilul dumneavoastră poate avea nevoie de medicamente care să-l facă să doarmă pentru unele dintre aceste teste.

Teste care pot fi făcute

Iată câteva dintre testele de care copilul dumneavoastră ar putea avea nevoie:

Teste de laborator: testele de sânge și urină pot fi folosite pentru a ajuta la identificarea unor tipuri de cancer. De asemenea, pot fi folosite pentru a afla cât de bine funcționează corpul copilului dumneavoastră.

Ultrasunete: Pentru acest test, o baghetă mică este mutată pe pielea copilului dumneavoastră. Emite unde sonore și preia ecourile pe măsură ce acestea sări de pe țesuturi. Ecourile sunt transformate într-o imagine pe ecranul unui computer.

Raze X: Razele X ale părții corpului copilului dumneavoastră care ar putea avea cancer sunt uneori primele teste efectuate. Se poate face și o radiografie toracică pentru a vedea dacă cancerul s-a răspândit la plămâni.

CT sau CAT: Acest test folosește raze X pentru a face imagini detaliate ale interiorului corpului copilului dumneavoastră. Acest test poate fi făcut pentru a căuta cancerul sau pentru a vedea dacă s-a răspândit.

Scanare RMN: RMN-urile folosesc unde radio și magneți puternici în loc de raze X pentru a realiza imagini detaliate ale interiorului corpului copilului dumneavoastră. RMN-urile pot arăta tumora și alte părți ale corpului.

Scanarea PET: Scanările PET utilizează un fel de zahăr care poate fi văzut în interiorul corpului copilului dvs. cu o cameră specială. Dacă există cancer, acest zahăr apare ca „puncte fierbinți” unde se găsește cancerul. Acest test poate ajuta să arate dacă cancerul s-a răspândit.

Endoscopie: Pentru acest test, medicul pune un tub subțire, luminat, care este introdus în corpul copilului pentru a privi înăuntru. Tubul poate fi introdus printr-o mică tăietură în piele sau printr-o deschidere naturală, cum ar fi gura. Tubul permite medicului să privească tumora și alte părți ale corpului din apropiere. O biopsie se poate face cu instrumente introduse în tub.

Biopsie: Într-o biopsie, medicul scoate bucăți mici din zona suspectată pentru a verifica dacă există celule canceroase. O biopsie este adesea singura modalitate de a spune cu siguranță dacă copilul dumneavoastră are cancer. Există multe modalități de a face o biopsie. Tipul folosit va depinde de dimensiunea nodulului și de locul în care se află în corpul copilului dumneavoastră. Întrebați medicul de ce fel va avea nevoie copilul dumneavoastră.

Aspirația și biopsia măduvei osoase: pentru acest test, un ac gol este introdus în centrul unui os (cel mai adesea partea din spate a șoldului) pentru a elimina o cantitate mică de lichid din interior, numită măduvă osoasă. (aici se produc celulele sanguine). Măduva osoasă este testată pentru a vedea dacă există celule canceroase în ea.

Gradul de cancer

Pentru unele tipuri de cancer, celulelor canceroase din proba de biopsie li se poate acorda o nota. Acest lucru îi poate ajuta pe medici să prezică cât de repede este probabil să crească și să se răspândească cancerul. Nota se bazează pe cât de mult arată celulele canceroase ca celule normale. Celulele care arată foarte diferit de celulele normale primesc un grad mai mare și tind să crească mai repede. Cereți medicului să explice gradul de cancer al copilului dumneavoastră.

Întrebări de adresat medicului

    De ce teste va avea nevoie copilul meu?
    Cine va face aceste teste?
    Unde se vor face?
    Cine ne poate explica?
    Cum și când vom obține rezultatele?
    Cine ne va explica rezultatele?
    Ce trebuie să facem în continuare?

Cât de grav este cancerul copilului meu?

Pentru majoritatea tipurilor de cancer (altele decât leucemia), medicul va dori să afle cât de departe s-a răspândit. Aceasta se numește punere în scenă. Medicul dumneavoastră va dori să afle stadiul cancerului copilului dumneavoastră pentru a decide ce tip de tratament este cel mai bun.

Etapa descrie cât de mult a crescut cancerul în zona în care a început și dacă s-a răspândit în alte părți ale corpului copilului dumneavoastră.

Cancerul copilului dumneavoastră poate fi stadiul 1, 2, 3 sau 4. Cu cât numărul este mai mic, cu atât cancerul s-a răspândit mai puțin. Un număr mai mare, precum stadiul 4, înseamnă un cancer mai grav care s-a răspândit de unde a început.

Unele tipuri de cancer sunt stadializate folosind alte sisteme. Întrebați medicul despre stadiul cancerului și ce înseamnă acesta pentru copilul dumneavoastră.

Întrebări de adresat medicului

    Știți stadiul cancerului?
    Dacă nu, cum și când veți afla stadiul cancerului?
    Îmi explicați ce înseamnă etapa în cazul copilului meu?
    În funcție de stadiul cancerului, care sunt șansele de vindecare?
    Ce se va întâmpla în continuare?

Evenimente
  Iunie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
01 02 03 04 05 06 07
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: