STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Pentru stabilirea diagnosticului, investigatii de tipul RMN/ PET - CT sau biopsie, pacientul este spitalizat în sistem ambulatoriu si nu poate fi internat în spital în forma continua. Deasemnea, sunt situatii când pacientul este spitalizat, urmeaza un tratament sever sau este supus unei interventii chirurgicale majore, cum ar fi amputatia unui membru, eliminarea unei tumori sau transplant, si atunci, tatal sau alt membru al familie trebuie sa fie alaturi de cei aflati în spital, mama si copilul bolnav.
De multe ori un pacient nou ajunge prea târziu la spital si nu mai poate fi internat din cauze obiective. Un pacient care este supus unei proceduri medicale care necesita un bilet de trimitere prin CNAS, de tipul PET – CT, RMN sau biopsie, nu poate fi spitalizat în regim continuu si are nevoie de cazare.

De cele mai multe ori copiii si tinerii sunt însotiti de cel putin un parinte si/sau alti membri ai familiei cum ar fi bunici sau frati mai mari.
Multi dintre insotitorii pacientilor au fost nevoiti sa doarma în holurile spitalelor sau în automobile parcate lânga unitatea sanitara.

Asociatia P.A.V.E.L . a raspuns concret la aceasta problema înca din 10 octombrie 1998, când a deschis primul spatiu din tara (un apartament), cu un caracter social si intitulat sugestiv Casa Parintilor, apartament destinat cazarii gratuite a copiilor, tinerilor si apatinatorilor veniti din provincie pentru investigatii medicale sau controale de evaluare a starii de sanatate.

Înca din 1998, Asociatia P.A.V.E.L. a ajutat anual între 180 si 390 de pacienti si însotitori. În fiecare an au fost asigurate între 660 si 1400 nopti de cazare gratuita pentru copii si tineri veniti pentru proceduri medicale complexe, inclusiv evaluari pentru transplant  la Spitalul de Urgenta pentru Copii MS Curie, la Clinica de nerochirugie a Spitalului Bagdasar Arseni, la Institutul Oncologic Bucuresti si la Institutul Clinic Fundeni.

Apartamentul asociatiei poate caza gratuit, în fiecare zi,intre 6 si 12 persoane în conditii decente, adica având acces la bucatarie utilata cu toate echipamentele necesare pentru gatit si pastrat hrana în siguranta, masina de spalat, televizor, bibilioteca si wi-fi.
Acest apartament a fost un punct permanent de ospitalitate pentru copii si parinti veniti din toate colturile tarii, a fost o usa deschisa pentru parinti disperati si dezorientati, a fost si este un loc cald, primitor si datator de speranta.
Casa Parintilor a fost un model si pentru alte case /locuinte destinate copiilor veniti în Bucuresti pentru investigatii medicale, proceduri si interventii de specialitate sau urmarire a pacientului post –terapeutica, locatii deschise mai tarziu de catre alte organizatii dupa modelul propus de Asociatia P.A.V.E.L.

Grupul tinta este compus din copii si tineri cu boli oncologice, boli rare dar si parinti/apartinatori ai acestora.
În ultimii ani, beneficiarii acestui proiect au legatura cu Spitalul de Urgente pentru Copii MS Curie, cu Clinica de nerochirugie a Spitalului Bagdasar Arseni, cu Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni. De mentionat ca benficiarii cu boli cronice, istoric  oncologic si operatii de ablatie totala sunt obligati sa efectueze tratamente/controale si analize în mod regulat, si care necesita spitalizare în ambulatoriu lunar, trimestial, semestrial sau anual.
Unii vin pentru prima data, altii sunt în situatia în care vin de la un spital si se îndreapta spre altul deoarece mai trebuie facut altceva înainte de chimioterapie /radioterapie; unii recidiveaza si asteapta un nou tratament iar altii asteapta sa plece în strainatate pentru tratamentul salvator.

De asemenea, Casa Parintilor a fost gazda pentru copii si apartinatori înainte de plecarea în tabere si evenimente organizate în tara sau strainatate.


Copii si parinti sau rude apropiate, cu totii gasesc un refugiu sau un loc de respiro înainte si dupa perioada de spitalizare, înainte sau dupa aflarea unui rezultat medical pozitiv sau negativ. Beneficiarii directi pot relationa cu specialisti si voluntari angrenati în furnizarea si dezvoltarea serviciilor sociale în mod direct, telefonic sau prin intermediul canalelor de social media. Beneficiarii mai vechi si mai noi cunosc acest proiect de la profesionistii asociatiei care lucreaza permanent în spitale sau de pe paginile de internet/facebook ale asociatiei.


Scopul general al proiectului îl constituie asigurarea unui loc de cazare rezonabil pentru pacient si apartinator care vin periodic la investigatii, controale post-terapeutice, re-evaluari oncologice, pregatiri transplant, tratamente în ambulatoriu, etc.

Proiectul include si o componenta de suport pentru membrii familiei /apartinatori ai pacientilor aflati în spital cu internare continua.

Perioada de cazare poate fi de la 1 zi pâna la 5 zile pentru pacient si însotitor (uneori si mai mult in functie de durata investigatiilor) sau, 1-2 membri de familie care au membri de familie în unul din spitalele sau clincile incluse în proiect.
Daca raman locuri libere in Casa Parintilor, temporar sunt acceptati pentru cazare si pacienti adulti, care se pot ingriji singuri, prioritate avand familiile cu copii bolnavi.

Pentru cazare se face programare prin asistentii sociali ai Asociatiei P.A.V.E.L. si/sau administratorul Casei P.A.V.E.L..

 

Unde va puteti adresa!

Casa PAVEL
Administrator Elena Zamfirescu

Adresa:
Sos. Mihai Bravu  311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti

Telefon:
Ph /Fax:  + 40-21-344 28 85

Centru PAVEL
Aici lucreaza asistentii sociali.

Adresa:
(in incinta Institutului Oncologic, et. 1), sos. Fundeni 252, Sector 2, Bucuresti

Telefon:
+ 40-21-311 27 00

Cum puteti ajuta

Casa Parintilor in imagini

Evenimente
  Iunie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
01 02 03 04 05 06 07
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: