STIRI


2024-09-17

MEDRADAR

MEDRADAR

Farmacia în buzunarul tău
Farmacii deschise - Medicamente disponibile - Puncte de vaccinare

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Art-terapia este o formă de terapie expresivă care folosește activități creative precum desen, pictură sau sculptură pentru a îmbunătăți bunăstarea fizică, mentală și emoțională. Art-terapia este adesea folosită pentru a reduce stresul sau anxietatea, a explora sentimentele complexe, a gestiona efectele secundare și a îmbunătăți calitatea vieții.

Terapeuții sunt instruiți să preia simboluri și metafore non-verbale care sunt adesea exprimate prin artă și procesul creativ, concepte care sunt de obicei greu de exprimat cu ajutorul cuvintelor. Prin acest proces, individul începe să vadă cu adevărat efectele terapiei artei și descoperirile care pot fi făcute.

Ați observat vreodată că muzica sau desfășurarea unei activități precum desenul vă relaxează după o zi lungă? Asta pentru că este foarte terapeutic. Dacă sunteti indrumat de un terapeut de artă profesionist, el te poate ajuta să interpretezi sentimentele care se revarsă în desenul tău, ba chiar poate să ajute la rezolvarea problemelor. Studiile au dovedit, de asemenea, că colorarea, chiar și ca adult, are beneficii extraordinare. Din păcate, colorarea, desenul, pictura și redarea muzicii este un tabu în lumea adulților. Distanțati-vă de această așteptare socială și vedeți cât de liber este să vă lăsați creativitatea să curgă.

Muzica, arta și dansul sunt expresiile principale pentru această varietate de terapie.
Musicoterapia poate fi un amestec de instrumente de cântat, ascultarea muzicii și cântarea.
Terapia prin dans folosește dansul și mișcarea. Are sens că este atât de eficient - o mulțime de endorfine sunt eliberate în corpul tău când îl agită!
Art-terapia poate fi un amestec de desen, colorare, pictură, sculptură și aproape orice altceva despre care poți crede că este artistic. Acestea sunt toate lucrurile pe care le plac oamenii să le facă ca hobby-uri, așa că de ce să nu-o folosești pentru a-ți face bine și pentru a-ți arăta dragoste?

Utilizarea terapiei prin arta a fost studiată la pacienții cu diferite condiții medicale.
Pentru copiii cu cancer, există dovezi că terapia prin artă reduce anxietatea, depresia și durerea și îmbunătățește calitatea vieții.

Rezultatele arată că copiii care participă la terapia prin artă pot exprima mai bine emoțiile subiacente, pot dezvolta abilități de coping mai eficiente și pot experimenta mai puține reacții adverse.

Art-terapia este o terapie complementară prietenoasă cu copilul, care poate fi o componentă importantă a îngrijirii în cancerul copilăriei.

La copiii cu cancer, art-terapia poate fi folosită pentru a:

    Explora și exprima emoțiile și sentimentele
    Construi relații și oferi oportunități pentru conexiuni sociale
    Îmbunătățirea abilităților de comunicare și sociale
    Îmbunătățirea funcției cognitive, cum ar fi raționamentul, memoria, atenția și limbajul
    Îmbunătățirea abilităților senzoriale și motorii
    Crește încrederea în sine și stima de sine
    Reduce stresul și anxietatea
    Îmbunătățirea abilităților de coping
    Crește simțul controlului
    Oferi distragerea

Pentru copii poate fi greu să-și comunice gândurile și emoțiile. Art-terapia poate oferi o modalitate copiilor de a se exprima. Copiii sunt în mod natural creativi, iar pictura unei imagini poate fi mai ușoară decât a vorbi despre subiecte complexe sau înfricoșătoare. Crearea operelor de artă poate crește, de asemenea, sentimentul de control al copilului într-un moment în care atât de mult nu este controlat.

Art-terapia poate ajuta copiii să proceseze luptele sau să găsească o modalitate pozitivă de a privi situațiile lor. De exemplu, desenarea unei imagini despre sine ca un super-erou care combate cancerul poate ajuta un copil să simtă un sentiment de forță și împuternicire.

Art-terapia poate permite pacienților cu cancer să înțeleagă temerile, insecuritățile sau stresul. De exemplu, un copil poate desena o imagine cum se joaca cu prietenii, pe care terapeutul poate folosi ca punct de plecare pentru a discuta sentimentele de singurătate.

Copiii trebuie încurajați să se implice în artă și joc creativ în cadrul activităților lor obișnuite. Art-terapia în timpul perioadei cu cancer la copii, poate fi oferită ca parte a vieții copilului, pentru reabilitare sau servicii de sănătate mintală în spitale și clinici. Art-terapia poate fi, de asemenea, oferită în școli, centre comunitare și clinici private.

Art-terapia este facilitată de un terapeut de artă profesionist. Furnizorii care sunt specializați în art-terapie au pregătire în artă, dezvoltarea copiilor și psihologie. Un terapeut prin artă oferă un mediu sigur, creativ pentru copii și adolescenți pentru a se exprima în grup sau individual. Un terapeut poate recomanda tehnici specifice, cum ar fi pictura sau sculptura, sau terapeutul poate permite pacienților să aleagă metoda pe care ar dori să o utilizeze. Terapeuții sunt instruiți să recunoască simboluri și metafore exprimate adesea prin procesul creativ. Art-terapia poate îmbunătăți comunicarea și conexiunile între membrii familiei, oferind o activitate comună.

Asociatia P.A.V.E.L. a oferit inca din primul an de infiintare suport psiho-emotional pentru copiii/tinerii cu afectiuni oncologice si familiile lor si activitati de terapie prin joc si arta in trei spitale cu sectii de onco si hematologie pediatrica: Budimex, Fundeni si IOB.
Daca in anul 2008, existau 120 de beneficiari ai acestor servicii, pana in anul 2016 numarul lor a crescut la aproximativ 600.
In cadrul proiectului “Copiii nostri aleg sanatatea”, sustinut de Programul de Cooperare Elvetiano-Roman (2013-2016) in spitalele Fundeni si IOB, 580 de copii si familiile lor au fost sustinuti in depasirea evenimentului traumatic si recuperarea functiilor cognitive si motrice prin terapie ocupationala, terapie prin joc, terapie prin arta si dramaterapie.

Copilul poate manifesta in comportamentul sau pusee de agresivitate-iritabilitate, ingreunand astfel relatiile cu mediul social (familia, grupul de prieteni, echipa medicala, colegii de scoala, etc). Tratamentul oncologic poate duce la tulburari de perceptie, scadarea randamentului prosexic si mnezic, scaderea coeficientului de inteligenta, tulburari de limbaj si tulburari de invatare si letargie. Spitalizarea prelungita (de ordinul lunilor si chiar anilor, in anumite cazuri) creaza pentru copil un mediu sarac in stimuli senzoriali si cognitivi. Recuperarea neuro-psihica in aceste conditii devine din ce in ce mai grea, acest lucru diminuand sansele copilului de a avea o copilarie cat mai apropiata de cea normala.

Astfel, terapia prin arta, joc si terapia ocupationala acordata copiilor pacienti oncologici poate combate aceste efecte negative mentionate mai sus. In primul rand, aceasta actioneaza la nivelul detensionarii psiho-emotionale si obtinerii unei stari de relaxare care sa creasca complianta la tratament. Copilul va gasi mijloace de comunicare si exprimare adaptative astfel incat relatiile lui sociale vor deveni satisfacatoare sporind sentimentul de incredere. In al doilea rand, terapia va conduce la o mai buna recuperare medicala a functiilor mentale, diminuand afectele negative ale tratamentului administrat. Timp de noua luni, un numar de peste 200 de copii internati in institut, beneficiari ai programului “Camera de joaca” isi pot imbunatatii capacitatea de a se confrunta cu boala, pot percepe mediul spitalicesc ca fiind mai putin neprietenos, se pot elibera de sentimentul de izolare si marginalizare, de gandurile obsesive legate de boala, isi pot imbunatatii starea emotionala si, in multe cazuri isi pot mari astfel sansele de vindecare si recuperare.
Parintii insotitori, internati impreuna cu copiii si tinerii pacienti, pot beneficia de invatarea unor metode de relationare cu copilul si beneficiaza zilnic in spital de cate o perioada de respiro, in timp ce copiii lor sunt supravegheati si indrumati de personal specializat in camerele de joaca.

S-au organizat expozitii cu lucrarile copiilor sau au fost prezentate la diferite targuri sau evenimente pentru ONG-uri.

Cum puteti ajuta

Evenimente
  Ianuarie 2025
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
30 31 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: