STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-12-31

UW               PAVEL

București, 22 ianuarie 2025 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2024, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al cincilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 833 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
MEDRADAR
2024-09-17

MEDRADAR

MEDRADAR

Farmacia în buzunarul tău
Farmacii deschise - Medicamente disponibile - Puncte de vaccinare

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-05-31

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cuvântul kinetoterapie provine din limba greacă și înseamnă „terapie prin mișcare”. Încă din antichitate se cunosc efectele pozitive ale exercițiilor fizice și ale masajului în ceea ce privește prevenția sau recuperarea anumitor afecțiuni (dureri musculare, traumatisme, etc.).

Programul de kinetoterapie cuprinde: gimnastică medicală, terapie manuală, masaj medical, aplicare de benzi kinesiologice sau dinamice, iar fiecare pacient beneficiază de un tratament personalizat, în funcție de diagnosticul său.

Copilul nu este un adult în miniatură. El trebuie evaluat și tratat specific, ceea ce necesită atât o bună cunoaștere a afecțiunii copilului, cât și o bună stăpânire a tehnicilor de reeducare și recuperare medicală ținându-se cont de particularitățile vârstei.

La pacienții cu cancer, programul de kinetoterapie se poate pune în aplicare atât înainte, cât și după intervenția chirurgicală și, la fel, se poate lucra cu pacientul înainte, în timpul și după ședințele de chimioterapie.

Scopul programelor de kinetoterapie în oncologia pediatrică este de recuperare sau reabilitarea funcțională: menținerea sau creșterea mobilității articulare, menținerea sau creșterea forței musculare, menținerea unui tonus articular și muscular pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Scopul final este îmbunătățirea calității vieții pacientului, dar și a familiei, prin oferirea de tratament non-farmacologic pentru diferite simptome. Programul de kinetoterapie poate fi considerat ca un „pansament” care ajută mult pacientul, făcând echipă bună cu tratamentul medical, alimentația și terapia psihologică pe care pacientul le primește.

Kinetoterapia folosește tehnici pasive sau active. Pentru tehnicile pasive nu este nevoie de participarea copilului pentru că mișcarile sunt executate de către kinetoterapeut, iar pentru tehnicile active este foarte important ca pacientul să coopereze, pe asta bazându-se întreg procesul terapeutic.

Copiii lucrează cel mai bine atunci când asociază terapia cu joaca, astfel că terapeutul îi asigură copilului un spațiu liber în care să își desfășoare activitatea, îi oferă libertate, dar supraveghează atent atingerea obiectivelor. Este important pentru copil să se simtă încurajat, să fie tratat cu blândețe și răbdare.

Obiectivele ce stau la baza kinetoterapiei sunt:

  • Relaxarea;
  • Corectarea posturii și a aliniamentului corporal;
  • Creșterea mobilității articulare;
  • Creșterea forței și rezistenței musculare;
  • Îmbunătățirea coordonării, a controlului neuro-muscular al mișcării și a echilibrului;
  • Creșterea capacității de efort;
  • Reeducarea sensibilității.

Kinetoterapia contribuie semnificativ la creșterea calității vieții micilor pacienți cu afecțiuni oncologice, atât pe durata bolii, cât și ulterior.

Evenimente
  Ianuarie 2025
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
30 31 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: