STIRI


2024-09-17

MEDRADAR

MEDRADAR

Farmacia în buzunarul tău
Farmacii deschise - Medicamente disponibile - Puncte de vaccinare

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Copiii au nevoi de creștere, nevoi care sunt unice și variate în același timp. Terapia prin joc este folosită ca formă de terapie prin care copii cu probleme emoționale și de dezvoltare pot ajunge să depășească experiențele negative cu care se confruntă (Landreth, 2002). Jocul permite copiilor să-și lărgească înțelegerea și atenția în câmpul propriilor experiențe și facilitează procese precum insight-urile, învățare, rezolvarea de probleme, modalitățile de a face față stresului.

Jocul este esențial pentru ca copiii să se dezvolte fizic, emoțional și social. Este mediul de exprimare primar și natural pentru copii. Încurajează imaginația, încrederea și concentrarea. Îi ajută pe copii să învețe lumea lor în continuă expansiune.

Jocul poate fi folosit pentru a stabili o relație cu un copil. Aceasta le permite să pună sentimente în „cuvinte” – jocul de cuvinte. Poate fi folosit in terapie atunci când vorbele nu au efect și nu funcționează - cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai puțin probabil ca vorbele să fie utilizate. Copiii pot avea probleme nerezolvate care, dacă sunt puse în formă verbală, ar putea fi copleșitoare. Cu toate acestea, atunci când copiii pun în act prin intermediul jocurilor diferite probleme, se poate să-i ajute să se detensioneze.

Scopul terapiei prin joc este de a scadea acele dificultati emotionale si comportamentale care interfereaza cu functionarea normala a copilului. Inerenta acestui scop este imbunatatirea comunicarii si intelegerii dintre copil si parinti.

Alte scopuri includ: imbunatatirea exprimarii verbale, abilitatii de auto-observare, a controlului impulsurilor, gasirea unor modalitati de adaptare la frustrare si anxietate, imbunatatirea capacitatii de incredere si relationare.

Terapia prin joc este utilizata cu copii, pentru a-i ajuta sa exprime, iar experiența spitalului este una copleșitoare pentru copii, însă într-un mediu structurat, cu jocuri si jucarii puse la dispozitie de catre terapeut, care observa comportamentul, afectivitatea si limbajul copilului pentru a intelege gandurile, sentimentele. Ajutarea copiilor în scopul câștigării unei puteri interioare, să-și exploreze resursele interne, și de asemenea îi învață pe aceștia să-și acceseze resursele necesare din exterior tocmai în scopul de a face față afecțiunilor fizice cu care se confruntă. Ulterior să ia decizii și să se simtă responsabili pentru propria viață, în același timp având capacitatea de a accepta ce nu poate fi schimbat în propriul mediu sau în familie.

Copiii sunt capabili să se coordoneze prin joc și deoarece dezvoltarea limbajului rămâne în urma dezvoltării lor cognitive, copiii sunt capabili să-și comunice experiențele prin propriul joc (Landreth, 2002). Utilizarea jucăriilor atent selectate este esențială pentru a permite copiilor să-și transfere sentimentele asupra obiectelor, mai degrabă decât asupra oamenilor. Acest lucru este mai puțin amenințător pentru copii și le permite să se simtă în siguranță și să nu devină prea copleșiți de acțiunile lor, deoarece acțiunile lor au pas în fantezie. Prin acest proces simbolic de „acțiune”, copiii se îndreaptă către o rezoluție interioară și sunt mai capabili să facă față sau să se adapteze la probleme, iar in cazul copiilor cu afecțiuni oncologice. (Landreth, 2002).

Prin procesul de joacă se extinde expresia de sine a copilul. Copiii sunt capabili să exploreze necunoscutul în timp se resimt siguranța în cadrul relației de terapie prin joc. Landreth descrie una dintre funcțiile majore ale terapiei prin joc, și anume, un proces în care copiii sunt capabili să schimbe ceea ce poate fi manevrabil în realitate, prin intermediul jocului simbolic,  în situații mai ușor de gestionat. Acest proces permite copiilor să învețe să facă față realității printr-o explorare autodirijată (Landreth, 2002).

Obiectivele acestui tip de terapie includ: dezvoltarea unui concept de sine mai pozitiv, asumarea unei responsabilități mai mari,  implicarea în luarea deciziilor, sentimentul de control, confruntarea, dezvoltarea unei surse interne de evaluare și încrederea în sine.
 
Bibliografie:
Landreth, G. (2002) Play therapy: The art of the relationship (2nd ed.). New York: Brunner-Routledge

Mihaela Stoica, terapeut ocupational

Evenimente
  Noiembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 01
02 03 04 05 06 07 08
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: