STIRI

310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

 

Casa Părinților P.A.V.E.L.

Pentru stabilirea diagnosticului, investigații de tipul RMN/ PET - CT sau biopsie, pacientul este spitalizat în sistem ambulatoriu și nu poate fi internat în spital în formă continuă. Deasemnea, sunt situații când pacientul este spitalizat, urmeaza un tratament sever sau este supus unei intervenții chirurgicale majore, cum ar fi amputația unui membru, eliminarea unei tumori sau transplant, si atunci, tatăl sau alt membru al familie trebuie să fie alături de cei aflați în spital, mama si copilul bolnav.
De multe ori un pacient nou ajunge prea târziu la spital și nu mai poate fi internat din cauze obiective. Un pacient care este supus unei proceduri medicale care necesită un bilet de trimitere prin CNAS, de tipul PET – CT, RMN sau biopsie, nu poate fi spitalizat în regim continuu și are nevoie de cazare.

Casa Părinților P.A.V.E.L.

De cele mai multe ori copiii și tinerii sunt însoțiți de cel puțin un părinte și/sau alți membri ai familiei cum ar fi bunici sau frați mai mari.
Mulți dintre insotitorii pacientilor au fost nevoiți să doarmă în holurile spitalelor sau în automobile parcate lângă unitatea sanitară. Asociația P.A.V.E.L . a răspuns concret la această problemă încă din 10 octombrie 1998, când a deschis primul spatiu din tara (un apartament), cu un caracter social și intitulat sugestiv Casa Părinților, apartament destinat cazării gratuite a copiilor, tinerilor și apaținătorilor veniți din provincie pentru investigații medicale sau controale de evaluare a stării de sănătate.

Încă din 1998, Asociația P.A.V.E.L. a ajutat anual între 180 și 390 de pacienți și însoțitori. În fiecare an au fost asigurate între 660 și 1400 nopți de cazare gratuită pentru copii și tineri veniți pentru proceduri medicale complexe, inclusiv evaluări pentru transplant  la Spitalul de Urgența pentru Copii MS Curie, la Clinica de nerochirugie a Spitalului Bagdasar Arseni, la Institutul Oncologic București și la Institutul Clinic Fundeni.

Apartamentul asociației poate caza gratuit, în fiecare zi,intre 6 si 12 persoane în condiții decente, adică având acces la bucatarie utilată cu toate echipamentele necesare pentru gătit și păstrat hrana în siguranță, mașina de spălat, televizor, bibiliotecă și wi-fi.
Acest apartament a fost un punct permanent de ospitalitate pentru copii și părinți veniți din toate colțurile țării, a fost o ușă deschisă pentru părinți disperați și dezorientați, a fost și este un loc cald, primitor și dătător de speranță.
Casa Părinților a fost un model și pentru alte case /locuințe destinate copiilor veniți în București pentru investigații medicale, proceduri și intervenții de specialitate sau urmărire a pacientului post –terapeutică, locații deschise mai tarziu de catre alte organizații după modelul propus de Asociația P.A.V.E.L.

Grupul țintă este compus din copii si tineri cu boli oncologice, boli rare dar și părinți/aparținători ai acestora.
În ultimii ani, beneficiarii acestui proiect au legătură cu Spitalul de Urgențe pentru Copii MS Curie, cu Clinica de nerochirugie a Spitalului Bagdasar Arseni, cu Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni. De menționat ca benficiarii cu boli cronice, istoric  oncologic și operații de ablație totală sunt obligați să efectueze tratamente/controale și analize în mod regulat, si care necesită spitalizare în ambulatoriu lunar, trimestial, semestrial sau anual.

Unii vin pentru prima data, alții sunt în situația în care vin de la un spital și se îndreaptă spre altul deoarece mai trebuie făcut altceva înainte de chimioterapie /radioterapie; unii recidivează și așteaptă un nou tratament iar alții așteaptă să plece în strainătate pentru tratamentul salvator.

De asemenea, Casa Părinților a fost gazdă pentru copii și aparținători înainte de plecarea în tabere și evenimente organizate în țară sau străinătate.
Copiii și părinți sau rude apropiate, cu toții găsesc un refugiu sau un loc de respiro înainte și după perioada de spitalizare, înainte sau după aflarea unui rezultat medical pozitiv sau negativ.

Beneficiarii direcți pot relaționa cu specialiști și voluntari angrenați în furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale în mod direct, telefonic sau prin intermediul canalelor de social media. Beneficiarii mai vechi și mai noi cunosc acest proiect de la profesioniștii asociației care lucreaza permanent în spitale sau de pe paginile de internet/facebook ale asociației.

Scopul general al proiectului îl constituie asigurarea unui loc de cazare rezonabil pentru pacient și aparținător care vin periodic la investigații, controale post-terapeutice, re-evaluări oncologice, pregătiri transplant, tratamente în ambulatoriu, etc.

Proiectul include și o componenta de suport pentru membrii familiei /aparținători ai pacienților aflați în spital cu internare continua. Perioada de cazare poate fi de la 1 zi până la 5 zile pentru pacient și însoțitor (uneori si mai mult in functie de durata investigatiilor) sau, 1-2 membri de familie care au membri de familie în unul din spitalele sau clincile incluse în proiect.

Daca raman locuri libere in Casa Parintilor, temporar sunt acceptati pentru cazare si pacienti adulti, care se pot ingriji singuri, prioritate avand familiile cu copii bolnavi.

Pentru cazare se face programare prin asistentii sociali ai Asociatiei P.A.V.E.L. si/sau administratorul Casei P.A.V.E.L.. (vezi Contact)

 

 

 

 

 

Evenimente
  Septembrie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 01
02 03 04 05 06 07 08
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2022.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: