STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Puteti sprijini d-voastra sau impreuna cu un grup, direct, constant, copiii sau tinerii bolnavi despre care puteti afla, fie uitandu-va pe blogul: http://apeluriumanitare.wordpress.com, fie intrebandu-ne pe noi.

Primim numeroase apeluri direct sau in scris de la familii sau chiar de la pacientii tineri, solicitandu-ne cu disperare sa-i ajutam sa stranga banii pentru realizarea unor investigatii medicale, tratamentului sau a unei operatiei necesare pentru salvarea lor intr-o clinica din strainatate, sau cumpararea unui anumit medicament recomandat de medicul curant sau a unei proteze!
Altii au nevoie pur si simplu de ajutor pentru mancare mai speciala si/sau alte mici obiecte pentru copilul bolnav!

De ani de zile am ajutat si ajutam nenumarate familii de copii bolnavi de cancer pentru a acoperi costurile acestor investigatii, pentru procurarea de medicamente, pentru plata unei proteze,.., pentru ajutor pentru imbunatatirea alimentatiei copilului lor, dar credem ca se poate face mult mai mult. Dar, desigur, posibilitatea noastra de-a ajuta direct pentru astfel de situatii este oarecum limitata.

De ani de zile, am vorbit in diverse imprejurari unor sponsori, unor companii, unor suporteri, unor organizatii, de asemenea in diverse intalniri publice despre posibilitatea de implicarea directa a oamenilor buni - in ajutorarea acestor familii.

Am numIt-o ADOPTIA LA DISTANTA A UNUI COPIL BOLNAV.

Astfel de tip de adoptii sunt practicate frecvent in alte tari.
Suntem convinsi ca exista nenumarati oameni care doresc sa ajute si nu stiu cum sa o faca sau sunt timizi sau reticenti.

Ce ar insemna aceasta adoptie?

Ar insemna cu un grup de 5 sau mai multe persoane (de exemplu lucrand in acealasi birou, la aceeasi institutie, prieteni, vecini,..) sa sustina un copil bolnav depunand constant o suma de bani in contul familiei, pe toata perioada de tratament a copilului.
Noi putem sa va recomandam copii, tinand cont de situatia materiala a familiei si nevoia de ajutor pentru copil.

Suma, poate fi si simbolica, de exemplu 50 de lei/luna(echivalentul a 3 pachete de tigari la care se poate renunta), sau mai mult sau mai putin, in functie de situatia d-voastra financiara. Acest grup de sustinatori va contribui astfel la ameliorarea temporara a situatiei financiare a unei familii greu incercate.

Ca sa nu uitati sa trimiteti banii si sa economisiti timp, puteti solicita la banca d-voastra ca banii sa fie trimisi prin Direct Debit.

Puteti trimite in plus si cate o felicitare pentru ziua copilului sau de sarbatori, o jucarie, un joc sau o carte, si desigur daca doriti, puteti sa va implicati si mai mult.

Deschideti-va inima si inainte de-a zice nu, incercati chiar dumneavostra sa-i contactati (familia, clinica,..) si vedeti de ce au nevoie. Puteti sa va pastrati si anonimatul, desigur.

Nu uitati, oricare dintre noi poate fi in astfel de situatie.
Ce ne – am face daca am fi foarte incercati si nimanui nu i-ar pasa?

Va rugam ajutati-i si transmiteti si altor oameni rugamintea noastra! Multumim.

Evenimente
  Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: