Meniu lateral stanga

STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Cancerul la copii si tineri

Ascultaţi-vă inima. Se poate întâmpla. Dacă se întâmplă, suntem aici ca să  va ajutăm.
 
Duceţi copilul la toate controalele medicale periodice. Cereţi doctorului să vă explice pas cu pas cum decurge examenul medical.
 
În timpul acestor controale, asiguraţi-vă că se face o examinare abdominală minuţioasă, cu o atenţie deosebită acordată glandelor suprarenale (în apropierea rinichilor). Medicul ar trebui să verifice ochii copilului. El ar trebui să vă întrebe dacă aţi observat la copil oboseală, vomă, sângerări, vanătăi sau schimbări de comportament. Între controalele medicale periodice, orice semne sau simptome neobişnuite (greaţă, umflături, vedere dublă, împleticeală, sângerări nazale, ameţeală, nervozitate, dificultăţi de respiraţie etc.) pentru care nu există cauze aparente trebuie să fie investigate.

Cancerul la copii este rar întâlnit. Este puţin probabil ca fiul sau fiica dumneavoastră să aibă cancer. Totuşi, ca părinţi, trebuie să ştiţi care sunt simptomele cancerului la copii.  
Fiţi atenţi la schimbările bruşte, persistente, ale sănătăţii sau comportamentului copilului descrise mai sus. Întrucât majoritatea  simptomelor de cancer pot fi atribuite şi unor afecţiuni benigne, diagnosticarea cancerului poate fi un proces îndelungat.

Trebuie să aveţi încredere în instinctul dumneavoastră şi să lucraţi în echipă cu doctorul, folosind ceea ce ştiţi dumneavoastră despre copil şi de cunoştinţele medicale ale doctorului pentru a apăra sănătatea copilului dumneavoastră.

Cel mai probabil, copilul dumneavoastră nu se va îmbolnăvi de cancer; probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ 1 la 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile, depăşit doar de accidente.
 
Aşa cum vă aşezaţi copilul într-un scaun special în maşină sau îi puneţi centura de siguranţă, la fel cum vă învăţaţi copilul să se joace în siguranţă, la fel cum vă supravegheaţi copilul ca să nu se rănească, tot aşa este recomandabil să urmăriţi dacă nu cumva se manifestă semne ale cancerului.
 
Acest text este scris de părinţii acelor “1 din 330”. Sperăm ca tot ceea ce am învăţat trecând prin experienţa diagnosticării cu cancer a copiilor noştri îi va ajuta pe alţi părinţi ai unor copii cu cancer să obţină prompt tratamentul necesar. Cancerul la copii progresează rapid. Un diagnostic rapid măreşte mult şansele copilului de a supravieţui şi de a trăi o viaţă lungă. Cu tratamentul adecvat, majoritatea copiilor diagnosticaţi cu cancer se vindecă.

Ca părinte, trebuie să observaţi simptomele de cancer. Pediatrul dumneavoastră este, probabil, un medic foarte bun, dar pediatrii sunt ocupaţi, ei nu vă cunosc copilul la fel de bine ca dumneavoastră şi este posibil să nu fi pus niciodată un diagnostic de cancer la copii. Trebuie să aveţi încredere în intuiţie când simţiţi că este ceva în neregulă cu copilul dumneavoastră, chiar dacă medicul interpretează iniţial simptomele ca indicând o boală a copilăriei comună. Medicul poate avea dreptate, dar trebuie să vă asiguraţi că se fac anumite analize şi teste pentru a se exclude cancerul. 


Observatii importante

    Scopul îngrijirii de susținere este de a îmbunătăți calitatea vieții pentru tinerii pacienți cu cancer și familiile acestora.
    Cancerul la copii este diferit de cancerul la adulți.
    Copiii de diferite vârste au nevoie de tratament și sprijin diferit.
    Cercul de familie și prieteni al unui copil poate fi mai mare decât este de obicei pentru adulți.
    Cele mai multe decizii cu privire la îngrijire vor fi luate de părinții sau tutorele copilului.

 

 

Evenimente
  Martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
01 02 03 04 05 06 07
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: