STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Va prezentam povestile a 4 din nenumarati voluntari care s-au implicat sau se implica in cadrul organizatiei noastre.

Am avut voluntari foarte dedicati copiilor si activitatilor desfasurate in cadrul organizatiei noastre, pe parcursul mai multor ani (exemplu: Carmen Sava, prof. Magda Jianu, Cristina Marinescu, Florinela Halalau, Eliza Nitescu,...), dar si pe perioade mai scurte, dar foarte implicati. Tuturor le multumim din toata inima!!!

Si acum cateva povesti:

Secară Maria-Diana, Voluntar

Numele meu este Secară Maria-Diana și sunt studentă la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, la Universitatea București. Să fiu voluntar P.A.V.E.L este pentru mine cel mai prețios dar al sorții. Asociația mi-a fost recomandată de coordonatorul meu de practică și inițial am ajuns acolo ca practicant. La acel moment eram speriată, nu știam ce aveam să întâlnesc sau dacă eram pregătită pentru o astfel de experiență, dar ce a urmat s-a dovedit a fi o adevărată lecție de viață.  
Cred că cel mai mare dar pe care îl poți oferi unei persoane este timpul tău și din acest motiv aleg să continui să fiu voluntar. De asemenea, am ales micuții de la P.A.V.E.L. pentru că de fiecare dată când îi văd, devin pentru mine mici profesori și mă învață să fiu om. La început m-au învățat să prețuiesc viața și despre optimism, iar acum mă învață cum să fiu puternică și creativă. Este impresionant cum boala nu reușește să anihileze creativitatea, și este și mai impresionant cum acești micuți găsesc forța de a lupta cu tot.
Atât copiii, cât și însoțitorii lor sunt un exemplu de putere și sacrificiu pentru mine. Zâmbetele pe care reușesc să le aduc pe chipurile lor mă motivează în mod sincer și conștientă fiind că orice interacțiune lasă o amintire în sufletele lor, încerc să creez cu ei povești autentice.     Activitatea de la Asociația P.A.V.E.L este una a descoperirilor - acum știu despre mine că vreau să fiu acolo, că vreau să fac orice activitate, dacă aceasta este pentru bunăstarea copiilor și mai știu că sistemul meu de valori este altul, unul mai bine structurat. Bineînțeles, nu puteam să descopăr aceste lucruri fără micuții minunați, părinții autentici și fără profesioniști adevărați.     
Este de-a dreptul minunat să vezi atâta pasiune, luptă pentru schimbare și pentru îmbunătățirea calității vieții într-un singur loc.
Vă mulțumesc!

Denisa-Ana, Voluntar
Pentru mine, voluntariatul este un act de iubire!
Sunt încântată de fiecare zâmbet pe care îl zăresc la copilași. Prin prezență, prin încurajare și prin dăruire îi poți bucura ce-i drept puțin, însă cu timpul fiecare strop de fericire se adună. Nu este întotdeauna ușor, uneori te blochezi, simți că nu-i poți ajuta, însă cu toate acestea știi că ești acolo pentru ei, iar acest lucru te motivează foarte mult.
Am descoperit niște copilași minunați, plini de lumină în suflet, de care îmi voi aminti cu drag întotdeauna. Am fost primită cu multă iubire de fiecare în parte și asta mă face să plâng de fericire și să-mi dau seama că sunt niște îngerași prețioși!
Această experiență m-a schimbat foarte mult. Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la ei este să zâmbesc mereu și să cred că putem schimba ceva!

Ioana Neacșu - Voluntar
“Când am ajuns voluntar în secția de oncologie pediatrică studiam psihologia clinică și îmi doream să înțeleg mai bine legătura dintre boli (suferința fizică) și durerile neștiute din sufletul omului (suferința psihică). La Institutul Oncologic București mi s-a întâmplat să fiu întrebată de copii, cu un aer de complicitate: “Ai fost și tu bolnavă? Tu ce ai avut?” Așa mi-am amintit de nevoia oricărei persoane în suferință: de a găsi pe cineva care a suferit și a depășit suferința, s-a vindecat, a învins boala! Și mi-am mai amintit ceva despre mine: aveam în copilărie un amic ce a fost donator pentru fratele său mai mare, care suferea de leucemie.
Cred că fiecare experiență al cărei erou suntem, dar și fiecare experiență la care asistăm cu tot sufletul, fiind alături de eroul experienței, ne transformă celulă cu celulă, aducându-ne pas cu pas mai aproape de a fi un om armonios: minte, trup și suflet. Eu am crescut nevăzut în perioada în care m-am deschis spre ceea ce copiii, părinții și bunicii trăiau zi după zi în secția de oncologie: “Aș fi putut fi eu, dar ai fost tu... E provocarea ta, încercarea ta, misiunea ta, iar eu învăț din asta... să fiu recunoscătoare!”
Și pentru că în acea perioadă am învățat infinite lucruri despre puterea interioară a oamenilor și despre minunea vieții clipă după clipă, am ales să spun da vieții și să devin mamă într-o situație a vieții în care altfel nu m-aș fi considerat niciodată pregătită. M-am descoperit maturizată de experiențele dureroase, întărită și înduioșată în același timp, așa cum devenim cu toții când corpul ne pune la încercare sufletul și mintea.

Cristina Roman, voluntar
Te-ai întrebat vreodată oare cum și-ar dori copiii cu afecțiuni oncologice să fie priviți? Ei bine, pentru o lungă perioadă, nici eu nu mi-am pus această întrebare, totul a început pentru mine în momentul în care am pășit pe holurile Secției de Oncologie Pediatrică din cadrul Institutului Oncologic București împreună cu mama mea care este asistentă acolo și care interacționează cu micii pacienți pe parcursul curelor de tratament.
Primul meu dialog cu cei mici a fost plin de emoție precum și de semnificație, deoarece în același timp a reprezentat și o lecție despre inocență, putere, luptă, iubire și nu în ultimul rând maturitate. În urma acestei, aparent banale vizite am decis că trebuie să încerc să fac ceva mai mult pentru tinerii pacienți și dacă puteam și pentru părinții acestora. Aici începe povestea mea împreună cu Asociația P.A.V.E.L., alături de care am reușit să învăț multe lucruri precum pasiunea, empatia, înțelegerea, ajutorul și nu în ultimul rând a fost un plus de conștiință important, ce m-a determinat să evoluez.
Întâlnirile petrecute cu copiii au reprezentat pentru mine în plan personal o schimbare masivă din punct de vedere moral, am realizat că schimbarea stă în mâinile fiecăruia dintre noi și că un simplu zâmbet sau o mică dojană, o îmbrățișare ori un gest mărunt ca desenatul, construirea unui puzzle sau cititul, pentru ei înseamnă mult mai mult decât simplul timp petrecut împreună cu o persoană. Acceptarea unui copil suferind de o povară atât de grea semnifică atât pentru bolnav cât și pentru familia acestuia un important aport de susținere și toleranță întrucât oricare dintre noi în adâncul sufletelor ne dorim să fim priviți normal, cu alte cuvinte să fim acceptați.
Această experiență a fost și continuă să fie una minunată alături de persoane frumoase, empatice, entuziaste, și mai mult decât toate acestea reușește să fie o motivație din multe puncte de vedere.

Evenimente
  Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: