STIRI

Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Campanii organizate de catre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. a desfasurat doua campanii de constientizare si de preventie si nenumarate campanii umanitare:
 
Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor cancerului la copii - Campania 2010
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2010/

Campania națională de informare privind semnele ”de alarma” ale cancerului la copii - Campania 2014 - 2016
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2014-2016/
 

Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor cancerului la copii - campanie in perioada 01.07.2010 – 31.10.2010
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2010/

http://youtu.be/AVJP70Ds2sU

Probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ unul din 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalitătii infantile, depăsit doar de accidente.

Ca părinti ai acelor “unul din 330” de copii, membrii Asociatiei P.A.V.E.L., prin Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. care functionează in cadrul Institutului Oncologic din Bucuresti, a lansat o campanie care a urmărit cresterea nivelului de receptare si cunoastere de către părinti, medici pediatri si alti specialisti din domeniul îngrijirii sănătătii, precum si de către public în general, a semnelor de avertizare si simptomelor cancerului la copii, în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a bolii.
Campania a fost posibilă datorită suportului primit de la UICC (Uniunea Internatională Contra Cancerului) in cadrul programului Cancer Capacity Building Fund.

Necesitatea informării si educatiei cu privire depistarea timpurie a cancerului pediatric este dovedită de rata foarte scăzută de supravietuire comparativ cu cea din alte tări europene, care are drept cauză, în mare măsură, diagnosticarea târzie a cancerului. Nivelul scăzut de informare al părinţilor şi de cunoaştere de către medicii pediatri a semnelor de avertizare si simptomelor timpurii au drept consecintă întârzierea trimiterii la un medic în vederea diagnosticării timpurii a bolii copilului.

Principalele obiective ale campaniei au fost:
1. Constituirea unui pachet de materiale informative specifice cu privire la cancerul pediatric, focalizate asupra importantei semnelor de avertizare si a depistării timpurii, adresate părintilor si pediatrilor.
2. Distribuirea largă a informatiilor în patru regiuni ale ţării
3. Conducerea unor campanii de constientizare prin seminare, conferinta si presă.

Campanie de constientizare si informare a inclus: traducerea si adaptarea unor materiale, brosuri, pliante, distribuirea si diseminarea amplă a informatiilor, seminarii şi conferinta regionale, comunicări publice.
Ca urmare s-au realizat 2 brosuri (cate 1000 exemplare fiecare), 3 pliante (cate 500 exemplare, fiecare), 1 afis (500 exemplare) si afise pentru seminarii.
Campania de constientizare a constat din seminarii, conferinta, comunicate de presă, materiale difuzate pe internet si prin alte mijloace de comunicare identificate, specifice organizatiilor comunitare.

Pentru a reusi distribuirea largă a materialelor si a conduce o campanie de constientizare eficientă, s-au identificat si au fost contactate asociatii comunitare, organizatii ale pediatrilor din cele patru judete, pentru a asigura o retea de lucru, pentru sprijin. Ne -am propus să difuzăm materiale informative si la nivelul cabinetelor pediatrilor din comunitate.
În judetele vizate (Arges, Buzau, Giurgiu si Valcea) de acest proiect s-au organizat seminare pentru pediatri si reprezentanti ai comunitătii, iar la sfârsitul campaniei noastre s-a organizat o conferintă în Bucuresti.
Seminariile au fost sustinute de catre: Conf. Dr. Monica Dragomir (seminariile din Giurgiu si Buzau) si Dr. Silvia Ilie, oncolog (seminariile din Campulung Muscel, Curtea de Arges si Rm.Valcea)
Principalul consultant pentru proiectul nostru a fost Conf. Dr. Monica Dragomir, şeful Departamentului de Oncologie Pediatrică al Institutului Oncologic Bucureşti.

Activitătile proiectului s-au desfăsurat prin intermediul Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. pentru copiii cu cancer, care functionează în incinta Institutului Oncologic din Bucuresti, în cadrul unui acord de parteneriat între Asociatia P.A.V.E.L. şi Institut.
Echipa proiectului a fost formata din: Olga Cridland, Camelia Demeter, Carmen Sava, Dana Hadareanu, Alexandru Halalau, Cosmin Halmagi si Frank Cridland.

Conferinta de presã interactiva „Semnele cancerului la copii”
Depistarea precoce a cancerului salveaza viata
Mãsuri de preventie
Semne ale cancerului la copii


Campania națională de informare privind semnele ”de alarma” ale cancerului la copii - campania 2014 - 2016
https://campaniadiagnosticareaprecoce.wordpress.com/campania-4/campania-2014-2016/

Campania națională de informare privind semnele ” de alarma ” ale cancerului la copii, pe care Asociația P.A.V.E.L. o derulează incepând cu toamna anului 2014, face parte din proiectul de cooperare elvețiano-român pentru copiii bolnavi de cancer din România numit Copiii Noștri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S.
Scopul Proiectului: Creșterea speranței la viață a copiilor și tinerilor diagnosticați cu afecțiuni oncologice în România

Obiectivul I Îmbunătățirea calității îngrijirii pentru 700 copii/tineri pacienți ai Institutului Oncologic București, ai Institutului Clinic Fundeni și ai altor spitale de profil din București, in perioada 2013 – 2016.

Servicii gratuite pentru copiii și tinerii diagnosticați cu afecțiuni oncologice:

 Asistență socială și sprijin umanitar de urgență
 Informare privind serviciile și prestațiile socio-medicale existente în România pentru copii, pacienți și persoanele cu handicap
 Evaluare și consiliere psihologică individuala și de grup
 Consiliere vocațională
 Consiliere juridică
 Terapie prin arte combinate și terapie ocupațională
 Recuperare medicală prin servicii de kinetoterapie
 Servicii de respiro în spital și în afara spitalului (serbări, spectacole și aniversări speciale în spital, excursii și tabere)

Obiectivul II Creșterea nivelului de informare cu privire la semnele cancerului la copii și tineri prin implementarea unei campanii de informare privind importanța diagnosticării precoce, derulată la nivel național, în perioada 2014 – 2015.

50 instituții de invățămant din București și 24 comunități din provincie vor beneficia gratuit de seminarii informative privind semnele și simptomatologia cancerului la copii și tineri

47 organizatii partenere, din toate județele țării, vor primi gratuit materialele informative privind semnele de alarma ale cancerului la copii și tineri

Obiectivul III Consolidarea Asociației P.A.V.E.L. ca furnizor de servicii și voce legitimă a societății civile interesate în problematica oncologiei pediatrice românești.

Proiectul Copiii Noștri Aleg Sănătatea! – C.N.A.S este finanțat prin Programul de cooperare elvețiano-român, în perioada 2013-2016. Programul de Cooperare Elvețiano-Român își propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări din UE mai avansate (ţări din UE extinsă), şi în interiorul României, la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi regiunile periferice structural mai slabe.

La deschiderea celei de-a doua campanii s-a organizat Conferința Națională ‘Diagnosticarea precoce, primul pas către vindecare!’, dedicată problematicii cancerului la copii și tineri, Ediția a III-a, 28 Noiembrie 2014, București

Evenimente
  Iulie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: