STIRI


2024-09-17

MEDRADAR

MEDRADAR

Farmacia în buzunarul tău
Farmacii deschise - Medicamente disponibile - Puncte de vaccinare

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”
2024-06-26

PAVEL logo                        LOTO logo

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

citeste stirea »
"Macii Roșii - Sărbătoarea verii la Asociația P.A.V.E.L." - 5 iulie 2024
2024-06-21

 Afis Macii Rosii

Dragi prieteni și colaboratori!

În prima săptămână a lunii iulie, tradiționalul eveniment de suflet al Asociației P.A.V.E.L. - "Macii Roșii - Sărbătoarea verii" va fi organizat de noi și de partenerii noștri pentru copiii, părinții și adulții internați în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” București.  Evenimentul va avea loc în curtea Institutului Oncologic București, în data de 5 iulie 2024, în intervalul  orar 17.00 - 21.00, și va include momente artistice pentru copii, părinți și adulți, ateliere de relaxare și divertisment, vom avea preparate culinare delicioase, sucuri naturale și multe alte surprize.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic şi părinţii acestora, aflaţi în evidența Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" şi a Institutului Clinic Fundeni.

citeste stirea »
Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2024-02-02

   

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 30 ianuarie 2024 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2023, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al patrulea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică.

Beneficiarii acestui proiect au fost 747 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Asociația P.A.V.E.L. a oferit încă din primul an de înființare suport psiho-emoțional pentru copiii/tinerii cu afecțiuni oncologice și familiile lor în trei spitale cu secții de oncologie și hematologie pediatrică: Spitalul Clinic de Copii Marie Curie, Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București. Dacă în anul 2008, existau 120 de beneficiari copii/tineri ai acestor servicii, până în prezent numărul lor a crescut la aproximativ 600.

În confruntarea cu un diagnostic dificil, copiii și părinți se găsesc împreună într–o situație critică pe care cu greu reușesc să o gestioneze. Copiii sunt izolați de grupul de prieteni, nu mai pot merge la grădiniță sau la școală, simt durere, agitație și nervozitate. Părinții sunt afectați cel puțin în aceeași măsură. Sprijinul psihologic este foarte important din perspectiva răspunsului la tratament, susținând recuperarea fizică, emoțională și facilitând o atitudine pozitivă în acceptarea schimbărilor provocate de boală. Fiind foarte bine cunoscută relația foarte strânsă dintre copil și părinte, putem spune că orice schimbare pozitivă observată la părinte se va propaga ulterior către copil și invers.

Problemele abordate în cadrul ședințelor de consiliere psihologică sunt: distorsiunile cognitive; fricile, îndoiala de sine, nesiguranța; atacul de panică, furia; plictiseala, relațiile problematice, conflicte relaționale (încăpățânare, lipsa comunicării); dificultăți în a zâmbi și a râde; formarea de false credințe (concluzii pripite, interpretarea greșită a situațiilor); respingerea regulilor și al unui program stabilit; stabilirea unui timp pentru relaxare și petrecere a timpului liber pentru detensionare; lipsa responsabilității și a asumării; refuzul tratamentului sau a unor investigații; confruntarea cu o problemă dificilă; alimentația deficitară în legume, fructe; depresia, riscul de suicid; începerea școlii în contextul diagnosticului și a pandemiei de covid; necesitatea testării înainte de fiecare internare și fricile legate de posibilitatea infectării și a necesității opririi tratamentului.

Obiective propuse în urma intervenției psihologice la copii:
•    complianța la tratament, gestionarea durerii, detensionarea;
•   dezvoltarea abilităților de identificare și management al principalelor emoții negative responsabile de cele mai frecvente comportamente problematice ale copiilor: frica, furia, tristețea, atât de prezente în timpul spitalizării dar și în viața de zi cu zi;
•   dezvoltarea unor abilități sociale: de a iniția și menține o relație interumană; de a împărți obiecte și resurse în vederea cooperării în activități de grup; abilitatea de negociere și management al conflictului, în vederea prevenirii/diminuării comportamentelor agresive;
•    construirea unei imagini de sine completă, cu conștientizarea resurselor și provocărilor personale;
•    vor învăța să râdă, să zâmbească;
•    vor învăța beneficiile regulilor și al unui program zilnic;
•    vor învăța despre respectul pentru sine și pentru cei din jur;
•    dobândirea autocunoașterii și construirea unei imagini pozitive despre sine;
•  dobândirea abilității de relaxare; comunicarea și relaționarea interpersonală; controlul stresului; prevenirea accidentelor  și a comportamentelor cu risc pentru sănătate; prevenirea atitudinii negative față de sine și viață; îmbunătățirea relațiilor familiale – în special cele cu părintele însoțitor; dezvoltarea personală; prevenirea conflictelor interpersonale, a dezadaptării sociale și a situațiilor de criză.

Consilierea psihologică îi ajută pe oameni să gestioneze și să răspundă emoțiilor mixte cu privire la provocările vieții. Solicitarea ajutorului este importantă și atunci când sentimentele afectează capacitatea de a face față vieții zilnice. Se pot învăța modalități de a face față diagnosticului de cancer, de a gestiona mai bine schimbările apărute, depresia, anxietatea și reacțiile adverse ale tratamentului, cum ar fi durerea și oboseala.

Evenimente
  Octombrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
30 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2024.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: