STIRI

310 de copii și tineri și-au continuat școala, în ciuda spitalizării, datorită susținerii primite în cadrul proiectului Școala de Spital - Școala pentru toți
2022-02-13

Logo BRD           Logo PAVEL

Asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

citeste stirea »
„Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”
2022-01-27

  logo UW  PAVEL logo                 

Asociația P.A.V.E.L. anunță încheierea cu succes a proiectului

Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

București, 27 ianuarie 2022 - Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2021, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al doilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin informare și prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii.

Beneficiarii acestui proiect au fost 732 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

citeste stirea »
Directionati pana la 3,5 % catre Asociatia P.A.V.E.L.!
2021-04-23

25 mai 2022 – ultima zi de depunere a Formularului 230!

Datorita modificarilor legislative, acum puteti redirectiona pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. deoarece este FURNIZOR ACREDITAT DE SERVICII SOCIALE.

Cei 3,5 % din impozitul pe venit directionati de d-voastra catre Asociatia P.A.V.E.L. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;

- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;

- furnizarea de suport material si financiar familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, acoperirea costurilor unor analize sau servicii medicale, scaune mobile, plata unor medicamente,..);

- pentru a face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;

- organizarea de evenimente pentru copiii spitalizati si supravietuitori, in si in afara spitalelor;

- terapie prin joc si arta la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica si scoala de spital;

- consilierea psihologica a pacientilor si familiilor;

- lobby si advocacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea in bine a conditiilor de tratament si viata a acestor copii si tineri.

citeste stirea »
COMUNICAT DE PRESĂ
2020-03-11

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat în ianuarie 2021 un nou proiect, cu o durată de 1 an. Proiectul “Zâmbește, mami. Sunt sănătos!” continuă eforturile noastre de a veni în sprijinul copiilor cu diagnostic oncologic și este finanțat prin programul de granturi “Adoptă un proiect” de către ING Bank România.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave și a familiilor acestora prin acordarea de suport emoțional și material în timpul tratamentului. Se dorește îmbunătățirea stării de bine a copiilor și părinților în perioada spitalizării, pregătirea lor pentru reîntoarcerea în comunitate, degrevarea de anumite costuri pe care nu și le permit (alimente pentru dietă specială, dispozitive medicale...), fără de care viața lor ar fi îngreunată.

citeste stirea »
Vezi aici toate stirile »

Asociația P.A.V.E.L. a oferit încă din primul an de înființare suport psiho-emoțional pentru copiii/tinerii cu afecțiuni oncologice și familiile lor în trei spitale cu secții de oncologie și hematologie pediatrică: Spitalul Clinic de Copii Marie Curie, Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București. Dacă în anul 2008, existau 120 de beneficiari copii/tineri ai acestor servicii, până în prezent numărul lor a crescut la aproximativ 600.

În confruntarea cu un diagnostic dificil, copiii și părinți se găsesc împreună într–o situație critică pe care cu greu reușesc să o gestioneze. Copiii sunt izolați de grupul de prieteni, nu mai pot merge la grădiniță sau la școală, simt durere, agitație și nervozitate. Părinții sunt afectați cel puțin în aceeași măsură. Sprijinul psihologic este foarte important din perspectiva răspunsului la tratament, susținând recuperarea fizică, emoțională și facilitând o atitudine pozitivă în acceptarea schimbărilor provocate de boală. Fiind foarte bine cunoscută relația foarte strânsă dintre copil și părinte, putem spune că orice schimbare pozitivă observată la părinte se va propaga ulterior către copil și invers.

Problemele abordate în cadrul ședințelor de consiliere psihologică sunt: distorsiunile cognitive; fricile, îndoiala de sine, nesiguranța; atacul de panică, furia; plictiseala, relațiile problematice, conflicte relaționale (încăpățânare, lipsa comunicării); dificultăți în a zâmbi și a râde; formarea de false credințe (concluzii pripite, interpretarea greșită a situațiilor); respingerea regulilor și al unui program stabilit; stabilirea unui timp pentru relaxare și petrecere a timpului liber pentru detensionare; lipsa responsabilității și a asumării; refuzul tratamentului sau a unor investigații; confruntarea cu o problemă dificilă; alimentația deficitară în legume, fructe; depresia, riscul de suicid; începerea școlii în contextul diagnosticului și a pandemiei de covid; necesitatea testării înainte de fiecare internare și fricile legate de posibilitatea infectării și a necesității opririi tratamentului.

Obiective propuse în urma intervenției psihologice la copii:
•    complianța la tratament, gestionarea durerii, detensionarea;
•   dezvoltarea abilităților de identificare și management al principalelor emoții negative responsabile de cele mai frecvente comportamente problematice ale copiilor: frica, furia, tristețea, atât de prezente în timpul spitalizării dar și în viața de zi cu zi;
•   dezvoltarea unor abilități sociale: de a iniția și menține o relație interumană; de a împărți obiecte și resurse în vederea cooperării în activități de grup; abilitatea de negociere și management al conflictului, în vederea prevenirii/diminuării comportamentelor agresive;
•    construirea unei imagini de sine completă, cu conștientizarea resurselor și provocărilor personale;
•    vor învăța să râdă, să zâmbească;
•    vor învăța beneficiile regulilor și al unui program zilnic;
•    vor învăța despre respectul pentru sine și pentru cei din jur;
•    dobândirea autocunoașterii și construirea unei imagini pozitive despre sine;
•  dobândirea abilității de relaxare; comunicarea și relaționarea interpersonală; controlul stresului; prevenirea accidentelor  și a comportamentelor cu risc pentru sănătate; prevenirea atitudinii negative față de sine și viață; îmbunătățirea relațiilor familiale – în special cele cu părintele însoțitor; dezvoltarea personală; prevenirea conflictelor interpersonale, a dezadaptării sociale și a situațiilor de criză.

Consilierea psihologică îi ajută pe oameni să gestioneze și să răspundă emoțiilor mixte cu privire la provocările vieții. Solicitarea ajutorului este importantă și atunci când sentimentele afectează capacitatea de a face față vieții zilnice. Se pot învăța modalități de a face față diagnosticului de cancer, de a gestiona mai bine schimbările apărute, depresia, anxietatea și reacțiile adverse ale tratamentului, cum ar fi durerea și oboseala.

Evenimente
  Septembrie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
28 29 30 31 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 01
02 03 04 05 06 07 08
calendar evenimente
Ne gasesti:
DONATII

Puteti dona astfel:

- on line, puteti dona accesand link-ul:

sau prin

               

- directionand pana la 3,5 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L. (cu FORMULAR 230) pana la 25 mai 2022.
- directionand 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care il datoreaza Statului catre Asociatia P.A.V.E.L. (prin CONTRACT DE SPONSORIZARE)
- in conturile Asociatiei P.A.V.E.L., conturi afisate pe site-ul www.asociatiapavel.ro.
- prin voluntariat
- implicandu-va in proiectele sau campaniile sustinute de Asociatia P.A.V.E.L.

Click aici
Directionarea a 20% din impozitul pe profit

Directionarea a 20% din impozitul pe profit se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE intre companie si Asociatia P.A.V.E.L., pentru a sustine proiectele sau programele Asociatiei P.A.V.E.L. sau un copil sau tanar bolnav de cancer.
Avantaje:
1. Nu va costa nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.
Ajutati Asociatia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial si astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului catre copiii bolnavi de cancer din România.
Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus!

Click aici
Centru de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. a fost infiintat in anul 2007.

Obiectivul Centrului de Resurse si Servicii PAVEL il constituie ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave, prin oferirea gratuita de servicii de informare, suport si consiliere psiho-sociala, terapie prin joc si arta, kinetoterapie si terapie Snoezellen, gazduirea gratuita a unui parinte cu sau fara copil - in perioada de tratament a copilului in Bucuresti, TelVerde (Cancer Helpline 0 800 800 421), organizarea de evenimente pentru copii si tineri in si in afara spitalelor,..

Click aici
Parteneri:
Sponsori: