Asociatia Pavel

ARHIVA EVENIMENTE Arhiva

Multumiri Multumim tuturor Mos Craciunilor!

Multumiri Multumim tuturor Mos Craciunilor!

Craciunul sau Nasterea Domnului (nasterea lui Iisus Hristos / Isus Hristos / Isus Cristos) este o sarbatoare crestina celebrata de secole si se sarbatoreste in toata lumea.


In principal Craciunul reprezinta transformarea oamenilor, care vor sa devina mai buni, si oferirea de cadouri celor apropiati si in mod special celor in suferinta.

Spiritul Craciunului aduce intre oameni si pentru oameni bucurie, zambete, sperante si multe daruri.Oameni, grupuri de intiativa si companii au vrut sa bucure inimile copiilor si parintilor de la mai multe spitale din Bucuresti, si anume Institutul Oncologic, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul MS Curie si Spitalul Grigore Alexandrescu.

Companii, persoane publice, tineri politicieni si politicieni consacrati, vedete de televiziune, voluntari si profesionisti, incluzand si persoane care au vrut sa ramana anonime, au fost alaturi de Asociatia P.A.V.E.L. si personalul medical din spitalele amintite, la organizarea unor momente de bucurie si de sarbatoare in cele 4 locatii in care copii si parinti se lupta cu boala.

Si multumim in mod deosebit: tuturor celor care au raspuns scrisorilor copiilor catre Mos Craciun - daruindu-le daruri frumoase, multumim Romtelecom si Cosmote, Asociatiei Culturala Belle Arti, elevilor de la liceul Dinu Lipatti, International Artist Management, Novotel, distinselor doamne de la Pro TV, reprezentatilor de la Ministerul Sanatatii, grupului de tineri politicieni condus de dna deputat Rodica Nassar, Bet Arena Cafe, Camera de Comert Romano-Germana, Scoala Americana, Gradinitei Olga Gudynn, dnei Eliza Nitescu, Librariei Predania, grupului de intiativa condus de dna Cornelia Lazar. Toti acesti oameni au aratat minunatia sufletului omenesc si sensibilitatea inimilor unor oameni care vor sa daruiasca bucurie! Multumim tuturor si le dorim Sarbatori cu bine si Craciun fericit!

Echipa P.A.V.E.L.Mos Craciun 2014

Mos Craciun 2014

Asociatia P.A.V.E.L., Romtelecom si Cosmote l-au adus pe Mos Craciun aproape de cei peste 200 de copii si tineri bolnavi de cancer si leucemie din Bucuresti

BUCURESTI - 20 decembrie 2013

Asociatia P.A.V.E.L., Romtelecom si Cosmote au organizat si in acest an sarbatoarea Craciunului pentru copiii si tinerii aflati in sectiile de oncologie si hematologie ale Institutului Oncologic Bucuresti, Spitalele de Pediatrie Fundeni, Marie Curie si Grigore Alexandrescu.

Ca si in ceilalti ani, Asociatia P.A.V.E.L. – asociatie a parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave, impreuna cu Mos Craciun, au adus zambetul pe chipurile copiilor aflati la tratament in perioada aceasta. Mos Craciun serbat in spitale este deja o traditie a Asociatiei P.A.V.E.L, cu o vechime de 17 ani.

Mos Craciun, impreuna cu voluntarii reni, au impartit cadouri la peste 200 de copii aflati la tratament in Institutul Oncologic Bucuresti, Sectia de Oncopediatrie, in Institutul Clinic Fundeni, Sectia de Hematologie pediatrica, Spitalul Clinic Marie Curie, Sectia de Oncopediatrie, cat si in Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, Sectia Oncopediatrie.

Multumim pe aceasta cale sustinatorilor Asociatiei P.A.V.E.L., ajutoare de nadejde ale Mosului: ROMTELECOM si COSMOTE Romania.

De asemenea, multumim voluntarilor nostri, precum si personalului medical care sustine in permanenta demersurile noastre dedicate copiilor.

Pe langa cadourile de la Mosul, copiii s-au intalnit cu colindatori si cu personaje de basm: zane, spiridusi, care au alcatuit alaiul Mosului.

Va asteptam si pe dumneavoastra sa ne fiti alaturi cu un gand cald si senin, iar in anul ce vine va invitam sa sprijiniti actiunile Asociatiei P.A.V.E.L., donand in conturile deschise la Bancpost, Sucursala Titan:

Lei: RO81BPOS71003031332ROL01

USD: RO92BPOS71003031332USD01

EURO: RO48BPOS71003031332EUR01

Date de contact: pagina web: www.asociatiapavel.ro  e-mail: office@asociatiapavel.ro  tel/fax: 021 – 311 27 00

Tuturor va dorim sa aveti Craciun fericit, cu bucurie si sanatate, alaturi de cei dragi! La multi ani!

Persoane de contact: Olga Rodica Cridland, presedinte Iuliana Ghidu – director executiv

Despre Romtelecom

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom ofera astăzi o gamă completă de servicii de comunicare şi divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune, internet şi voce. La finalul celui de-al treilea trimestru al lui 2013, Romtelecom avea peste 4,8 milioane de abonamente în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT. Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.romtelecom.ro.

Despre COSMOTE

COSMOTE România avea aproximativ 6,1 milioane de clienţi la 30 septembrie 2013. Lansată în 2005, COSMOTE România a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a reţelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puţin de cinci ani, COSMOTE România şi-a depăşit competitorii în ceea ce priveşte reţeaua de acoperire naţională. În prezent, COSMOTE România oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu. COSMOTE România este divizia locală a COSMOTE Group, operatorul cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei, care are o bază de 15,6 milioane de clienţi în Grecia, Albania şi România. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.cosmote.ro.  

Campania PAVEL de Mos Craciun!

Campania PAVEL de Mos Craciun!

Va invitam sa va alaturati si in acest an Campaniei de Craciun organizata de Asociatia P.A.V.E.L.!


Puteti cumpara cadouri pentru unul sau mai multi copii,  raspunzand direct dorintelor exprimate de copiii in scrisorele postate pe blogul nostru http://vinomoscraciun.blogspot.ro/ sau contribuind la organizarea serbarii de Craciun la cele 4 sectii de oncopediatrie din spitalele din Bucuresti (pentru cumpararea de cadouri celor ramasi la tratament sau la organizarea mesei de Craciun pentru mamici si copii).SCRISORI CU LIPICI DE LA PICI CU BRANULICI...

Bine v-am regasit dragi Spiridusi! A trecut un an, un an plin de munca si daruire, pe care echipa asociatiei PAVEL l-a petrecut alaturi de copii, in spital. Am strans in acest an multe amintiri dragi si importante pentru noi, multe bucurii dar si mai multe tristeti, ne-am intalnit cu multi copii noi, carora le-am devenit prieteni, dar ne-am si despartit de copiii carora le-am fost cei mai buni prieteni...copiii eroi, copiii supravietuitori...toti sunt pentru noi campioni!

Ca si anul trecut, vom publica scrisorelele copiilor internati in clinicile de pediatrie/oncopediatrie ale Institutului Oncologic si Institutului Clinic FUNDENI, in dorinta de a le aducem un strop de bucurie copiilor si tinerilor bolnavi. Va rugam sa fiti si anul acesta Mos Craciun pentru un copilas, indeplinindu-i dorinta. Veti gasi datele de contact ale familiei si telefonul, in scrisorele, astfel incat sa puteti trimite cadoul direct acasa. Ne dorim ca de Craciun cat mai multi copilasi sa ajunga la casutele lor si sa-l astepte acolo pe Mosu. Va rugam sa adaugati un comentariu la scrisorica aleasa, prin care noi sa stim ca dvs veti trimite cadoul acelui copil, in asa fel incat sa putem gestiona ca orice scrisorica sa aibe Mosul ei. Suntem in spatiu virtual si multi dintre noi nu ne cunoastem si din dorinta de a nu dezamagi vre-un copil, in cazul in care ati ales o scrisorica, dar din motive personale nu va puteti duce buna intentie pana la capat, daca intervine ceva, va rugam sa ne anuntati, ca sa putem lasa scrisorica libera pentru alta alegere.

Va multumim ca sunteti si anul acesta alaturi de noi, sa redescoperim impreuna Magia iubirii, darul de pret pe care ni-l dorim de la Mos Craciun!


Dar ... puteti fi Mos Craciun tot anul, ajutand direct, lunar, un copil sau tanar cu o suma de bani  (50 lei sau mai mult) sau cumparandu-i uneori haine sau alte obiecte personale sau fructe si ceva mancare sau cate o jucarie sau un joc sau ....... - in perioada de tratament, ceea ce ar putea insemna un an sau doi.


Va multumim in numele lor!!


 

Invitație la Expoziția de Pictură a Copiilor A-CASĂ

Invitație la Expoziția de Pictură a Copiilor A-CASĂInvitație la Expoziția de Pictură a Copiilor A-CASĂ


Miercuri, 27 noiembrie 2013, ora 16.00, vă invităm a-casă! 


Expoziția va avea loc pe parcursul a 10 zile, incepând cu 27 noiembrie.


Vom sărbatori lumina, bucuria si curajul unor copii formidabili. Poveștile lor ne pot desprinde de lucrurile mici si mari care ne tulbură zi zilnic. Dacă ne vom deschide inima, vom primi liniște, căldura gesturilor simple și vom putea simți, lângă ei, taina fiecărei clipe. 


Vă așteptăm să celebrăm impreună prezența binefăcătoare a puștilor care luptă cu boli foarte grave, depășind orice limite pe care ni le putem imagina. Desenele, picturile și obiectele lor, realizate in ultimile 4 luni, ne conțin și pe noi, cei care avem, ca și ei, atâta nevoie de simpatie și iubire. 


Vernisajul se va intâmpla la  Galeria Universității de Arhitectură și Urbanism, pe strada Academiei nr. 18-20.


Vor fi nelipsiți, alături de copii, doctorii  care le poartă de grijă. 


Invitatul nostru special este doamna prof. univ. Iolanda Mitrofan, doctor în psihologie.


Ne găsiți a-casă! Cu tot dragul!


Asociația PAVEL


 


Rompetrol sustine domeniul oncologiei pediatrice din Romania

Rompetrol sustine domeniul oncologiei pediatrice din Romania

Rompetrol sustine domeniul oncologiei pediatrice din Romania


Rompetrol sustine sectia de oncologie pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti prin programul Impreuna Pentru Fiecare, in parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) – asociatia parintilor care au copii bolnavi de cancer in Romania.


Proiectul Impreuna Pentru Copiii Bolnavi de Cancer din Romania isi propune sa creasca speranta de viata a micilor pacienti prin dotarea sectiei de oncologie pediatrica cu echipamente performante de administrare intravenoasa a citostaticelor, imbunatatirea conditiilor de spitalizare si asigurarea logisticii pentru biroul asistentului social din spital. Asistentul social va sprijini familiile copiilor bolnavi atat printr-o corecta informare asupra drepturilor copiilor si ale pacientilor cat si prin sprijin material si financiar acordat  cazurilor sociale, atunci cand este nevoie. Obiectele achizitionate prin acest proiect sunt urmatoarele: 8 pompe de perfuzie, 8 stative, 5 frigidere, 3 sisteme desktop/monitor, 1 notebook (plus anexe), 1 imprimanta (plus anexe).  Durata proiectului: 27 septembrie – 30 noiembrie 2013.


Copiii s-au mutat deja in sectia noua. Proiectul sustinut de Rompetrol imbunatateste calitatea serviciilor medicale si aduce o solutie crizei de personal din sistem prin aceste aparate de administrare a tratamentelor citostatice. Astfel, tratamentele sunt mai bine monitorizate si administrate, conform unui orar bine programat.


Sectia de oncologie pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti gazduieste 50 paturi, fiind una din cele mai importante institutii de tratament pentu copiii diagnosticati cu o afectiune oncologica in Romania.


Copiii Nostri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S.

Copiii Nostri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S.
Copiii Nostri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S.


                        proiect de cooperare elvetiano-roman pentru copiii bolnavi de cancer din Romania


             Anual, in Romania, sunt diagnosticate cu o afectiune oncologica în jur de 500 copii. Cancerul este a doua cauza de deces in intervalul de varsta 4 -15 ani. Rezultatele slabe in vindecarea cancerului la copii sunt puse pe seama lipsei de informare a populatiei si diagnosticarii tardive, lipsei acute a resurselor umane si a echipei multidisciplinare, respectiv lipsa unui program national legiferat de Ministerul Sanatatii in acest domeniu.


           Venind in intampinarea nevoilor copiiilor si tinerilor diagnosticati cu o afectiune oncologica in Romania, Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) – Asociatia parintilor care au copii bolnavi de cancer, in parteneriat cu Institutul Oncologic Bucuresti, implementeaza incepand cu 15 iulie 2013, proiectul Copiii Nostri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S., proiect finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman. Proiectul are ca scop cresterea rolului societatii civille romanesti in imbunatatirea calitatii ingrijirii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, urmarindu-se pe termen lung cresterea sperantei la viata a acestor pacienti.


 Ca obiective specifice, ne propunem sa imbunatatim calitatea ingrijirii pentru 700 copii/tineri pacienti ai Institutului Oncologic Bucuresti, ai Institutului Clinic Fundeni si ai altor spitale de profil din Bucuresti. Acesta se va realiza prin urmatoarele activitati: adoptarea Managementului de Caz ca metoda de interventie, crearea unei retele nationale de interventie si sprijin intre furnizorii de servicii din domeniu, furnizarea serviciilor directe (de asistenta si consiliere psiho-sociala, terapie ocupationala si terapie prin arte combinate, consiliere vocationala si juridica, kinetoterapie), diseminarea unui manual de bune practicii pentru ingrijirea copilului cu diagnostic oncologic. Al doilea obiectiv specific al proiectului este cresterea nivelului de informare cu privire la semnele cancerului la copii/tineri prin implementarea unei campanii de diagnosticare precoce derulata la nivel national, pe durata a 24 luni. Pe parcursul derularii proiectului, Asociatia P.A.V.E.L. va fi recunoscuta ca furnizor de servicii si voce legitima a societatii civile interesate in problematica oncologiei pediatrice romanesti. Consolidarea asociatiei se va realiza prin urmatoarele activitati: crearea strategiei de comunicare si a strategiei anuale de strangere de fonduri, revizuirea metodologiei de lucru practicate la nivelul organizatiei, lobby si advocacy pentru  adoptarea codului etic al organizatiilor de pacienti. Beneficiarii directi ai proiectului vor fi 700 copii si tineri pacienti,  aproximativ 7490 elevi/studenti care vor beneficia de informarile privind diagnosticarea precoce a cancerului, minim 47 furnizori din domeniul oncologiei pediatrice romanesti, publicul larg cu acces la canalele media implicate in campania de preventie. 


          Durata proiectului: 36 luni. Bugetul: 520.070 CHF. Proiectul Copiii Nostri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S. este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul contributiei elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea co-finantarii este de 250.000 CHF iar contributia Asociatiei P.A.V.E.L. este de 270.070 CHF. 


Proiectul Copiii Nostri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S este finantat prin Programul de cooperare elvetiano-roman, in perioada 2013-2016. Programul de Cooperare Elvetiano-Roman isi propune sa contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări din UE mai avansate (ţări din UE extinsă), şi în interiorul României, la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi regiunile periferice structural mai slabe.


                                           
 

Lansarea proiectului

Lansarea proiectului


Lansarea proiectului "Snoezelen, an innovative approach"


Launching the project “Snoezelen, an innovative approach”


Beginning with 15th of July 2013 Tottoro Association, in partnership with P.A.V.E.L. Association and Swiss International Snoezelen Association are implementing the project “Snoezelen, an innovative approach”, co-financed by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union within Swiss – Romanian Cooperation Programme. 

The Swiss-Romanian Cooperation Programme is one of the cooperation programmes between Switzerland and new members of the European Union. All the programmes constitute the Swiss Contribution to reducing the social and economic disparities in the enlarged European Union.

The duration of project “Snoezelen, an innovative approach” is 18 months and aims to increase the access of children with special needs to social services by providing Snoezelen therapy in order to increase their quality of life and promote their social inclusion.

The project will train 12 volunteers in providing Snoezelen therapy for two groups of beneficiaries: 300 children with cancer, hospitalized or outpatient treatment in the Oncopediatic department of Oncologic Institute „Prof.dr.Alex. Trestioreanu” from Bucharest and 60 children with intellectual disabilities from two special schools from Bucharest.

Volunteers training in Snoezelen therapy will be provided by our Swiss partner, David Groupe, experienced therapist and trainner, President of Swiss International Snoezelen Association. The course that is offered is international certificate.

Within the project will be completly furnished three Snoezelen areas for the therapy with the expertise from Swiss partner: two fixed areas (one in Oncopediatric department of Oncologic Institute „Prof.dr.Alex. Trestioreanu” for P.A.V.E.L. Association beneficiaries and one for TOTTORO Association) and one mobile space for use in two schools with children with special needs from Bucharest. Investing in creating therapy rooms ensure sustainability beyond the life of the project and increase the availability and access to Snoezelen therapy.

One hundread of the children included in the project will receive 15 cycles of Snoezelen therapy sessions and will be monitored for the applied research regarding the benefits of this therapy. Instruments of observation and monitoring are provided by our partner, Swiss International Snoezelen Association, approved by the Humboldt University from Berlin, Germany and are available in English and will be translated and adapted into Romanian. Therapists will be supervised at all times while they offere therapy sessions by the Snoezelen therapy expert and the project manager.

The general objectives of therapy are to improve quality of life and mental state, awareness and interaction with the environment, to improve life skills, autonomy and social development, to improve concentration and attention, to improve communication skills.

The 100 beneficiaries of the project will form a representative group of research conducted in the project, its results will be disseminated in the seminar that will be attended by a minimum of 30 guests, in publications and conferences.

To increase social inclusion, recipients will participate in five workshops, common with children without diagnosis, to improve life skills.

The total eligible cost of the project is 74 435.09 CHF of which 10% is contributed by the implementers.


Contact: Asociația Tottoro

Str. Apusului, nr. 79, sector 6, București

Tel. +4 0751 088 396

E-mail: asociatia.tottoro@yahoo.com

http://asociatiatottoro.blogspot.ro/


E-mail: office@asociatiapavel.ro


                 

Launching the project “Snoezelen, an innovative approach” - comunicat de presa

 Launching the project “Snoezelen, an innovative approach”  - comunicat de presaBeginning with 15th of July 2013 Tottoro Association, in partnership with P.A.V.E.L. Association and Swiss International Snoezelen Association are implementing the project “Snoezelen, an innovative approach”, co-financed by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union within Swiss – Romanian Cooperation Programme. 

The Swiss-Romanian Cooperation Programme is one of the cooperation programmes between Switzerland and new members of the European Union. All the programmes constitute the Swiss Contribution to reducing the social and economic disparities in the enlarged European Union.

The duration of project “Snoezelen, an innovative approach” is 18 months and aims to increase the access of children with special needs to social services by providing Snoezelen therapy in order to increase their quality of life and promote their social inclusion.

The project will train 12 volunteers in providing Snoezelen therapy for two groups of beneficiaries: 300 children with cancer, hospitalized or outpatient treatment in the Oncopediatic department of Oncologic Institute „Prof.dr.Alex. Trestioreanu” from Bucharest and 60 children with intellectual disabilities from two special schools from Bucharest.

Volunteers training in Snoezelen therapy will be provided by our Swiss partner, David Groupe, experienced therapist and trainner, President of Swiss International Snoezelen Association. The course that is offered is international certificate.

Within the project will be completly furnished three Snoezelen areas for the therapy with the expertise from Swiss partner: two fixed areas (one in Oncopediatric department of Oncologic Institute „Prof.dr.Alex. Trestioreanu” for P.A.V.E.L. Association beneficiaries and one for TOTTORO Association) and one mobile space for use in two schools with children with special needs from Bucharest. Investing in creating therapy rooms ensure sustainability beyond the life of the project and increase the availability and access to Snoezelen therapy.

One hundread of the children included in the project will receive 15 cycles of Snoezelen therapy sessions and will be monitored for the applied research regarding the benefits of this therapy. Instruments of observation and monitoring are provided by our partner, Swiss International Snoezelen Association, approved by the Humboldt University from Berlin, Germany and are available in English and will be translated and adapted into Romanian. Therapists will be supervised at all times while they offere therapy sessions by the Snoezelen therapy expert and the project manager.

The general objectives of therapy are to improve quality of life and mental state, awareness and interaction with the environment, to improve life skills, autonomy and social development, to improve concentration and attention, to improve communication skills.

The 100 beneficiaries of the project will form a representative group of research conducted in the project, its results will be disseminated in the seminar that will be attended by a minimum of 30 guests, in publications and conferences.

To increase social inclusion, recipients will participate in five workshops, common with children without diagnosis, to improve life skills.

The total eligible cost of the project is 74 435.09 CHF of which 10% is contributed by the implementers.


Contact: Asociația Tottoro

Str. Apusului, nr. 79, sector 6, București

Tel. +4 0751 088 396

E-mail: asociatia.tottoro@yahoo.com

http://asociatiatottoro.blogspot.ro/

E-mail: office@asociatiapavel.ro


 


         

Campania de strangere de fonduri

Campania de strangere de fonduri

                   In 26 noiembrie Asociatia P.A.V.E.L. a lansat campania de strangere de fonduri "A venit si aici Craciunul!" ce se va desfasura in perioada 26 noiembrie 2012 - 15 ianuarie 2013.


Scopul campaniei este sa aduca Sarbatoarea Craciunului mai aproape de copiii bolnavi de cancer aflati in perioada sarbatorilor la tratament in patru spitale bucurestene.


In agenda mai avem un punct important si DIFICIL : colectarea sumei de cel putin 12 000 euro , bani necesari pentru acoperirea nevoilor de sprijin umanitar pentru copiii bolnavi de cancer proveniti din familii sarace, in primele patru luni ale anului 2013; banii vor fi folositi la cumpararea medicamentelor, plata pentru investigatii medicale , transport, alimente, etc.

Va facem invitatia de a va alatura acestei campanii prin care vom aduce, impreuna, bucuria si zambetele acolo de unde nu ar trebui sa lipseasca niciodata: chipul fiecarui copil.


Cu aceasta ocazie veti putea sa vizitati si unul dintre "Atelierele lui Mos Craciun", in cadrul caruia sunt produse obiecte hand made de catre voluntarii nostri, sub indrumarea specialistei organizatiei, in terapie prin joc si arta, d-ra Raluca Tanase, obiecte ce vor fi oferite, pe perioada campaniei, in scopul strangerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. 


Acest atelier se desfasoara la Casa parintilor din Sos. Mihai Bravu 311-313, bl. SB 1, sc 1, etaj 1, ap. 1, interfon 01.


Va rugam sa cititi comunicatul de presa: http://www.comunicatedepresa.ro//asociatia-p-a-v-e-l-/asociatia-p-a-v-e-l-lanseaza-campania-de-strangere-de-fonduri-a-venit-si-aici-craciunul/?nwl=1318


Va asteptam sa fiti alaturi de noi si parteneri in campania noastra!


#  Va invitam sa participati si la 'Targul de cultura, traditie si manufactura romaneasca' in perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2012.


Actiunea va avea loc la Hotel Marshal Garden din Bucuresti (Sala Panoramic, Hotel Marshal Garden 5* , Calea Dorobanti 50B, sector 1, intre orele 10 - 20, impreuna cu familia, copii, prieteni; vor fi activitati pentru copii, asigurate de catre compania organizatoare),  iar Asociatia P.A.V.E.L. va lua parte in calitate de partener al organizatorului Russenart Communications .


Prezenta Asociatiei P.A.V.E.L. la aceasta manifestare culturala se datoreaza bunavointei companiei Russenart Communications care a pus la dispozitie un stand pe 4 pm si care va sprijini Asociatia P.A.V.E.L. in organizarea unei licitatii de obiecte hand made realizate in cadrul Atelierelor lui Mos Craciun, picturi realizate de copii si tablouri donate.

Pe perioada celor trei zile ale Targului, reprezentantii Asociatiei P.A.V.E.L. vor fi prezenti pentru a informa pe cei interesati despre problematica copiilor bolnavi de cancer din Romania.


Despre  acest Targ puteti afla si pe:

http://targuldetraditie.ro/targul-de-cultura-romaneasca/ si http://targuldetraditie.wordpress.com/targul-de-cultura-romaneasca/


Aceasta actiune face parte din campania care tocmai a inceput.


#  Daca va intereseaza sa procurati felicitari sau alte ornamente frumoase pentru Craciun (sunt realizate de copii, parinti si voluntari), puteti sa comandati la noi: https://www.facebook.com/MagazinPavelhttp://asociatiapavel.shopmania.biz/  ;  http://www.facebook.com/asociatia.pavel


#  Daca doriti sa fiti Mos Craciun pentru unul sau mai multi copii, puteti raspunde dorintelor unui copil, alegand scrisorele de la: http://moscraciun2012.blogspot.ro/ , blogul Asociatiei P.A.V.E.L. sau donand bani, dulciuri, jucarii, jocuri, sau/si hainute noi pentru copii si adolescenti intre 1 si 19 ani. Cadourile ce raspund dorintelor exprimate in scrisorele se vor trimite direct acasa la copii (datele de contact vor fi oferite dupa ce ati ales o scrisorica).


Peste 200 de cadouri traditionale le vom oferi copiilor aflati la tratament in perioada Craciunului in patru spitale bucurestene (Institutul Oncologic Prof. Dr. Alex. Trestioreanu”  Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul “M S Curie” si Spitalul “Prof. Dr. Grigore Alexandrescu”).


De asemenea vom organiza in Institutul Oncologic Prof. Dr. Alex. Trestioreanu”  Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni, serbarile traditionale de Craciun ( 20 si 21 decembrie).  Astfel, copiii vor primi cadourile si vor petrece momente vesele in compania parintilor, personalului medical si a celorlalti invitati (oameni de presa, voluntari, artisti etc.).

Dorim ca anul acesta fiecare copil sa se intalneasca cu Mos Craciun…


Pentru orice informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie. Date de contact: office@asociatiapavel.ro ; 021 3112700 ; 0735526962


Imagini de la Atelierul lui Mos Craciun


Congresul International al organizațiilor de Medicină Integrativă

Congresul International al organizațiilor de Medicină Integrativă

Congresul International al organizațiilor de Medicină Integrativă


S-au deschis portile celei de-a doua editii a Congresului International al Organizatiilor de Medicină Integrativă ce va avea loc pe 24 octombrie la Rin Airport Hotel, Otopeni  (http://www.patmedin.ro/ro/prezentare-congres-2012).


Acest congres este acredit de Colegiul Psihologilor din România astfel:


- se acordă 5 puncte C.O.P.S.I. pentru participarea la congres;


- se acordă 10 puncte C.O.P.S.I. pentru sustinerea unei prezentări în cadrul congresului.


În cadrul congresului, vor sustine prezentări personalităti de renume international, atât din străinătate cât si din tară:


- Dr. Gary DENG, MD, PhD, Serviciul de Medicină Integrativă - Centrul Memorial Oncologic Sloan - Kettering SUA, presedintele Societătii pentru Oncologie Integrativă din SUA;


- Dr. David ALIMI , cercetător şi medic consultant în auriculoterapie la Centrul de Evaluare şi Tratare a Durerii din cadrul Institutului Gustave Roussy din Franta;


- Prof. John G. IONESCU, PhD,  director stiintific si fondator al Clinicii Speciale Neukirchen, cu sediul în Neukirchen, Germania;


- Conf. univ. dr Luiza SPIRU, UMF Carol Davila București, presedintele fundatiei Ana Aslan International, sef al Clinicii Universitare de Geriatrie, Gerontologie si Gerontopsihiatrie, Spitalul Universitar Clinic de Urgentă Elias din Bucuresti;


- Prof. academician dr. Ovidiu BOJOR, membru al Academiei de Stiinte Medicale din România.


Anuntăm cu drag prezenta celui care a participat, alături de Patronatul Medicinei Integrative si de Colegiul Psihologilor din România, la organizarea primului curs de psihooncologie, în persoana psihoterapeutului Marco Romeo, coordonatorul Societătii Italiene de Psihooncologie si presedintele Institutului Oncologic de Sustinere Integrată si de Cercetare Multidisciplinară SEMPER ONLUS, prezent pentru a doua oară la Congresul Organizatiilor de Medicină integrativă.


La acest eveniment sunt invitati să participe medici, psihologi, farmacisti, reprezentanti ai ONG-urilor si institutiilor de stat, jurnalisti, publicul larg. Pentru detalii referitoare la agenda evenimentului vă rugam sa vizitati www.patmedin.ro/congres.


Pentru înscrierile si plătile efectuate până pe 19 octombrie, taxa de participare este 90 lei, respectiv 50 lei pentru studenti.


După 19 octombrie2012, taxa de participare este 150 lei. Plata se poate face prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, după completarea formularului de înscriere de pe site.


Lucrările congresului încep la ora 9.00 cu prezentări stiintifice sustinute de specialisti din domeniul medical si psihologic si se vor încheia la orele 19:00.


Puteti alege să participati la oricare dintre ateliere, lucrări sau seminarii în limita locurilor disponibile astfel:


- sălile ORION, PANORAMA si GALLAXY au capacitatea de 50 locuri care se ocupă conform principiului  primul venit primul servit;


- sala HENRY COANDĂ, unde se desfăsoară prezentarea lucrărilor în plen are o capacitate de 300 locuri.


Sesiunile dedicate fiecărei prezentări dureaza 15 sau 50 de minute. Pentru a vedea programul, vă rugăm să accesati pagina Program (http://www.patmedin.ro/ro/program-congres-2012).


Evenimentul se desfăsoară la Hotel Rin Airport Bucureşti, Calea Bucurestilor (DN1) 255A, Ilfov Otopeni - reper Water Park Otopeni si fostul Hotel Confort.


Mijloace de transport în comun sunt: autobuzul 449 si Liniile express 783 si 780.


Parcarea costă 10 RON/zi sau 2 RON/oră (pentru stationare până la 5 ore).


Pentru a valida formularele completate, este nevoie de prezenta la seminar cu actul de identitate.


Seminariile sunt sustinute in limbile engleză, franceză, italiană sau română. Pentru traducere, există posibilitatea împrumutării unui linguaphone contra document de identitate sau unei garantii de 100 Ron.


Pentru întrebari vă rugăm să ne contactati pe adresa congres@patmedin.ro


Succes si explorare placută !


Liviu Mandler, Presedinte, Patronatul Medicinei Integrative

Booktopia aduce la Bookfest primul Maraton de Citit caritabil

Booktopia aduce la Bookfest primul Maraton de Citit caritabil

De 1 iunie, tu citesti - si noi donam!

Booktopia aduce la Bookfest primul Maraton de Citit caritabil

Iata si linkul cu Inscrierea: http://www.booktopia.ro/MaratonulDeCititVineri, 1 iunie,11.00-19.00
, Târgul de carte Bookfest, complex Romexpo, stand E10

Ai o carte pe care vrei s-o împarti cu ceilalti? Ti-e dor sa citesti cu voce tare? Vrei sa testezi un nou model de implicare sociala? Vino sa citesti dintr-o carte preferata la Maratonul Booktopia - iar noi, cu ajutorul tau, ducem scoala în spital, pentru copiii bolnavi de cancer.

Booktopia.ro, reteaua sociala destinata tuturor iubitorilor de carte, te invita sa iei parte la primul Maraton de Citit caritabil din România. Ia cu tine o carte pe care vrei s-o citeasca si ceilalti, urca-te la Tribuna Cititorului si adu-ti aminte de efectul terapeutic al lecturii cu voce tare. Asigura-te ca dupa tine mai vine un cititor si vezi cum e sa faci parte dintr-o comunitate ad-hoc care, de 1 iunie, va schimba via?a unor copii.

Mecanismul este simplu si eficient: pentru fiecare participant, grupul de solutii IT Bitsoft doneaza suma de 50 de euro Asociatiei P.A.V.E.L., initiatoarea proiectului ,,Scoli în spitale pentru copiii bolnavi de cancer”. Atentie! Doar daca stafeta continua timp de 8 ore se va strânge suma necesara deschiderii primelor scoli de spital, la Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Alex. Trestioreanu" si Institutul Clinic Fundeni, începând cu septembrie  2012.

,,Toti alergatorii printre rânduri trebuie sa stie ca gestul lor va schimba, în acelasi timp, destinul unei carti, al unor oameni care vor primi mesajul si o vor citi, al unor copii care nu au parte de educatie pe perioade foarte lungi, pentru ca sunt supusi unor tratamente severe. scolile din spitale îi vor ajuta pe copiii bolnavi de cancer sa se gândeasca la viitor - si sa participe la el", povesteste Alexandra Rusu, Managing Partner Booktopia.ro.

 

Pentru înscrieri si mai multe detalii, te invitam sa intri în reteaua www.booktopia.ro/maratonuldecitit, pe Facebook, pe Twitter, sub hashtagul #maratonuldecitit, si pe site-urile partenere.

Maratonul de Citit este o campanie de promovare a lecturii ?i responsabilitate sociala marca Booktopia.ro.

Sponsor: Bitsoft

Parteneri: Aqua Carpatica, breslo.ro, Samsung

Parteneri media: Radio Guerilla, BeWhere, The Institute, bazavan.ro, breslo.ro

Conferinta Nationala Actualitati in Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tanarului cu Cancer, editia a 2 a

Conferinta Nationala Actualitati in Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tanarului cu Cancer, editia a 2 a

26 de speakeri au luat cuvântul în cadrul celei mai importante conferințe de oncologie pediatrică din România, ce a avut ca tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer.Conferinţa Naţională Actualităţi în Oncologia Pediatrică, ediţia a II-a a fost inițiată de Asociația PAVEL și Sănătatea Press Group, în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică. Manifestarea din data de 28 aprilie 2012 a adus în prim-plan situația copiilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora în încercarea de a găsi soluții concrete atât pentru îmbunătățirea condițiilor celor bolnavi, cât și pentru prevenția și diagnosticarea corectă a afecțiunilor oncologice.

Subiectele dezbătute în cadrul Conferinţei Naţionale Actualităţi în Oncologia Pediatrică au vizat  obiectivele strategiei naționale în oncologia pediatrică, adoptarea standardelor europene în oncopediatrie, analiza cauzelor de eșec terapeutic în cancerul copilului, necesitatea registrului național de cancer, dotarea secțiilor de oncopediatrie, calitatea comunicării dintre pacienți și medici, progrese recente în tratarea copilului cu leucemie,importanța diagnosticării precoce a cancerului la copii, rolulalimentației în prevenția cancerului, suportul acordat familiilor și pacienților, rolul radiologiei în oncologia pediatrică, indicații și limite în transplantul medular. 

Pentru a reliefa importanța parteneriatelor instituțiilor medicale cu organizațiile de pacienți, la Conferinţa Naţională Actualităţi în Oncologia Pediatrică, ediţia a II-a au acceptat invitația reprezentanți ai principalelor institute medicale cu sfera de activitate în oncopediatrie: dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, conf.univ.dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, dr. Alina Tănase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

La evenimentul Conferinţa Naţională Actualităţi în Oncologia Pediatrică, ediţia a II-a au participat prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, președintele Societății Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf.univ.dr. Monica Dragomir, șef Secția de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic București, dr. Rodica Cosnarovici, șef Secția Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu, medic oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Pavel Chirilă, directorul Hospice Sf. Irina București, dr. Codruța Comșa, medic oncopediatru la Institutul Oncologic București.

Parteneri: Anadolu Hospital, Bristol-Myers Squibb, Strahlenzentrum Hamburg

Parteneri media strategici: SănătateaTV.ro, ComunicateMedicale.ro.

Parteneri media: Explore Medicine TV, QBebe, Info-Sănătate, Informația medicală, Ghid Cabinet, Medipedia, Medical Manager, MedicPentruTine.ro, Pagina Medicală, Doctori Online, Formare medicală, Media Kompass

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Cod etic pentru asociațiile de pacienți, propus de Asociația P.A.V.E.L.


Bucuresti, 07.05.2012

 Cod etic pentru asociațiile de pacienți, propus de Asociația P.A.V.E.L.

În cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale Actualități în Oncologia Pediatrică – Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, Asociația P.A.V.E.L. a propus crearea unui cod etic pentru asociațiile de pacienți. Acest demers care ar însemna atât alinierea la principii etice și deontologice comune, cât și coordonarea unitară a activității asociațiilor de pacienți din România, pentru o cât mai mare eficiență.

”În opinia noastră, o organizație de pacienți are un comportament etic față de pacienții pe care îi reprezintă, față de celelalte asociații, față de autorități, colaboratori și finanțatori, atunci când există congruență între ceea ce afirmă că face și ceea ce face de fapt. Ar putea exista chiar și un colegiu al asociațiilor de pacienți care să recunoască, în condiții etice clar definite, meritele unor asociații, să ofere acreditari sau, după caz, să aplice sancțiuni”, a declarat Olga Cridland, președintele Asociației P.A.V.E.L.

Pe lângă inegalitatea teritorială de acoperire, de multe ori asociațiile lucrează independent unele de altele. În plus, din cauza lipsei fondurilor, lupta pentru supraviețuirea serviciilor create face ca aceste asociații să fie mereu în stare de alertă, putând să își asume doar obiective strategice pe termen scurt sau mediu.

”În contextul acesta, poate apărea suspiciunea concurenței neloiale, care erodează în timp relațiile de colegialitate și sprijin dintre asociații în lupta pentru atingerea scopului comun, și anume bunăstarea pacienților pe care îi reprezintă. De asemenea, poate interveni și suspiciunea că cei care conduc aceste asociații își urmăresc propriul interes, nu pe cel al grupului pe care îl reprezintă. Pe de altă parte, cererile asociațiilor de pacienți către autorități par a fi un război cu morile de vânt, cu slabe rezultate vizibile, dar mare consumator de timp, energie și alte resurse”, a declarat Iuliana Ghidu, director executiv Asociația P.A.V.E.L., în cadrul Conferinței Naționale Actualități în Oncologia Pediatrică – Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer.

Codul etic al asociațiilor de pacienți ar aduce numeroase beneficii organizațiilor care vor adera. Afirmând principii și valori comune, asociațiile semnatare vor putea să acționeze unitar, ducând la creștere forței acestora. Pe lângă promovarea respectului și încrederii între asociații, acestea vor putea colabora pentru dezvoltarea și diversificarea serviciilor, astfel încât să existe o acoperire teritorială uniformă. De asemenea, va fi încurajată crearea filialelor sau înființarea de noi asociații de pacienți. Un alt avantaj al adoptării unui cod etic este posibilitatea ca asociațiile performante să împărtășească și celorlalți din experiența dobândită, pentru o mai bună performanță.

Pentru mai multe amănunte legate de acest cod etic: Olga Cridland, președinte Asociația P.A.V.E.L., e-mail   office@asociatiapavel.ro

Management eveniment:  Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Georgiana Giunca PR Executive

www.sanatateapress.ro

Învata cum sa previi CANCERUL!

Învata cum sa previi CANCERUL!

Nu hrani Cancerul !!

Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului.

Autor Prof. Dr. Pavel Chirila, Madalina Popescu si Cristela Georgescu

Fondurile încasate din vânzarea acestei carti vor fi folosite integral pentru construirea Clinicii NERA, prima clinica de recuperare oncologica din România. http://clinicanera.ro/ro/clinica-nera

O puteti COMANDA (prin posta) la  telefon: 021-3524131 si e-mail: sf.irina@paliativecare.ro

sau cumpara din magazinele NaturaliaLegislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?

Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?Au început înscrierile la Conferinţa “Legislaţia” - aliat sau duşman al pacienţilor din România!?


13 martie 2012


 Sănătatea Media Group organizează, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, o dezbatere prilejuită de Ziua Europeană a Pacienţilor, care se va desfăşura în data de 13 martie 2012, în intervalul orar 09:30-17:00, la Casa Universitarilor din Bucureşti. Evenimentul „Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?” este susţinut de Alianţa pentru Sănătate din România.


Dezbaterea reuneşte forţele celor mai puternice asociaţii de pacienţi din România pentru a purta un dialog într-un cadru adecvat şi pentru a pune bazele unor soluţii reale care să sprijine sistemul de sănătate din România cu scopul de a face faţă problemelor actuale ale pacienţilor români, precum şi ale specialiştilor şi furnizorilor de produse şi servicii de sănătate.


În cadrul evenimentului se va propune şi se va dezbate o nouă lege a drepturilor pacienţilor în context european.


Sunt invitaţi să se înscrie la eveniment atât reprezentanţii instituţiilor medicale cât şi persoanele care doresc să îşi exprime părerea în legătură cu drepturile şi obligaţiile pacientului român. Înscrierea se realizează prin completarea formularului de înscriere care poate fi găsit pe site-ul www.infopacienti.ro sau la numărul de telefon 0752.231.577. Intrarea este gratuită, accesul  efectuându-se în limita locurilor disponibile.


De asemenea, atât asociaţiile de pacienţi, cât şi pacienţii care nu s-au afiliat încă la o asociaţie de pacienţi, dar care doresc să îşi exprime punctul de vedere cu privire la drepturile lor sunt invitaţi să participe la dezbatere. 


Dezbaterea „Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?” se doreşte a fi un semnal de alarmă asupra condiţiei pacienţilor din România, moment de reală dezbatere asupra situaţiei sistemului sanitar românesc şi puncte de plecare în găsirea unor soluţii viabile pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor din România.


Divizia de Comunicare&PR                                                                                                               


SĂNĂTATEA MEDIA GROUP


                E-mail: planificare@sanatateamediagroup.ro


               Telefon: 0730.600.094, 0752.231.577


Asociatia P.A.V.E.L. este partener al Sănătatii Media Group, pentru aceasta dezbatere.

Gala premiilor Femeia Anului 2011

Gala premiilor Femeia Anului 2011


COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 21 februarie 2012


Revista Avantaje, în parteneriat cu Avon Cosmetics România şi JW Marriott, a desemnat câştigătoarele celei de-a paisprezecea ediţii a premiilor Femeia Anului.Gala premiilor Femeia Anului 2011, organizată de revista Avantaje în parteneriat cu Avon Cosmetics Romania şi JW Marriott, a desemnat câştigătoarele celei de-a paisprezecea ediţii.


În acest an s-au acordat nouă premii de excelenţă, la şapte categorii. Revista Avantaje a acordat titlul Femeia Anului 2011 pentru următoarele categorii: Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului, Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Româneşti peste Hotare, Implicare şi Responsabilitate Socială, Promovarea şi Apărarea Valorilor Democraţiei, Iniţiativă în Sprijinul Semenilor şi Consilierea mamelor aflate în situaţii de criză.


Cele nouă premii de excelenţă ale acestei ediţii sunt:


Implicare şi Responsabilitate Socială – Amalia Enache, prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la PRO TV, pentru activitatea de reprezentare a organizaţiei Hope and Home for Children România, lider mondial în închiderea leagănelor de copii de tristă amintire. Vedeta se implică activ în sprijinirea copiilor abandonaţi, ajutându-i să se integreze în centre maternale sau case de tip familial. 

Trofeu înmânat de prinţesa Marina Sturdza, militant activ în societăţii civile din România.


Ambasador al Artei Româneşti peste Hotare – actriţa Ada Condeescu, pentru profesionalismul şi profunzimea interpretării actoriceşti în filmele „Eu când vreau să fluier, fluier”, şi „Loverboy”, filme premiate la festivaluri internaţionale, dar şi pentru activitatea de implicare socială.

Trofeu înmânat de Iana Matei, directoarea Centrului de recuperare a victimelor traficului de persoane Reaching Out din Piteşti, desemnată „Europeanul anului 2010”.


Promovarea şi Apărarea Drepturilor CopiluluiOlga Cridland, preşedinta Asociaţiei PAVEL, asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave, pentru devotamentul şi dăruirea necondiţionate de care dă dovadă în ajutorarea copiilor bolnavi şi a familiilor lor.

Trofeul a fost înmânat de Malvina Cservenschi, TVR 1.


Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii – Roxana Togănel, director de proiect al Asociaţiei COLFASA, pentru implementarea în România a proiectului “Femeia contează”, care îşi propune combaterea fenomenului de mobbing, a discriminării pe piaţa muncii, prin promovarea incluziunii sociale a femeilor cu dizabilităţi.

Trofeul a fost înmânat de Daniela Palade Teodorescu, redactor şef Avantaje.


Promovarea şi Apărarea Valorilor Democraţiei – Cristina Guseth, directorul Freedom House România, pentru întreaga activitate de peste 20 de ani în slujba promovării presei independente, a justiţiei nepărtinitoare şi a bunelor practici in administraţia publică, una dintre cele două românce incluse în enciclopedia „1000 Peace Women across the Globe”.

Trofeu înmânat de Cristina Simion, co-fondator al concursului Tânărul Jurnalist al Anului.


Iniţiativă în Sprijinul Semenilor – la această categoria au dost acordate 3 premii:


Dorica Dan, preşedinta Asociaţiei Prader Willi din România, fondatoarea Centrului Pilot NoRo din Zalău, singurul Centru din ţară destinat îngrijirii copiilor cu boli rare, construit în cadrul Parteneriatului Norvegiano-Român pentru progres în bolile rare.

Trofeul a fost acordat de Excelenţa Sa, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, dl. Oystein Hovdkinn.


Angela Baciu, poetă, publicistă, manager pentru proiecte culturale şi educaţionale, iniţiatoare a numeroase proiecte culturale pentru copii şi tineret, desfăşurate în oraşul Galaţi, militantă activă în organizarea de acţiuni caritabile destinate strângerii de fonduri  pentru diverse persoane fizice cu nevoi speciale şi asociaţii.

Trofeu acordat de Simona Gherasim, Women’s Success Coach, protagonista copertei Avantaje, ediţia de februarie, în cadrul Campaniei “Şi tu poţi fi pe copertă!”, adresate femeilor obişnuite cu poveşti neobişnuite de viaţă.

Anamaria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră România, din Constanţa, pentru activitatea de coordonare a Centrului clinic de Excelenţă HIV şi a creării Laboratorului Mobil de Testare si Consiliere Gratuită pentru HIV şi virusuri hepatitice B şi C.


Trofeu acordat de Răzvan Diraţian, director general Avon românia şi Moldova.


Consilierea mamelor aflate în situaţii dificile de viaţă – Andreea Marin Bănică, pentru proiectul „Şcoala mamelor”, cel mai amplu proiect de consiliere şi asistenţă gratuită a mamelor aflate în dificultate, şi pentru statutul de Ambasador Avon România Campania pentru Sănătatea Sânilor.


Trofeu acordat de Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing Avon România şi Moldova.


Gala Premiilor Femeia Anului a fost prezentată pro-bono de Iuliana Tudor, TVR 1, prezentatoarea emisiunii “O dată-n viaţă”.


Momentul artistic a fost susţinut pro-bono de trupa Devas, din Braşov.

Evenimentul a fost transmis live pe internet pe site-ul revistei www.avantaje.ro prin intermediul serviciului Digi Net, furnizat de compania RCS – RDS si pe siteul www.avonconnects.ro


Şi la această ediţie, gazda evenimentului a fost JW Marriott Grand Hotel, partenerul tradiţional al acestui eveniment.


Lansată în octombrie 1995, Avantaje a devenit un succes imediat, impunînd un nou stil în presa adresată publicului feminin.


Cu o audienţă de peste 350.000 de cititoare în fiecare lună (audienţă cumulată pentru ediţia tipărită şi on-line), Avantaje este ghidul practic şi complet al femeii moderne, dedicată familiei, carierei şi implicată în viaţa comunităţii.


Evenimentul de anul acesta a fost centrat pe conceptul de respect pentru femei – respect pentru valorile feminităţii şi pentru tot ceea ce femeia aduce umanităţii. Avantaje sprijină Campania Respectului pentru Femei, demarată de Avon împotriva violenţei domestice din România.


Contact

Mihaela Stănculescu, Director Marketing Ringier România


mihaela.stanculescu@ringier.ro


Daniela Palade Teodorescu, Redactor Şef Avantaje


daniela.teodorescu@ringier.ro

15 FEBRUARIE 2012 - ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER

15 FEBRUARIE 2012 - ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER

15 FEBRUARIE 2012 - ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER


Cancerul la copii este vindecabil!

Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.

Incepand cu 2003, ICCCPO ('Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer', confederatie la care Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998) a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. La aceste evenimente a participat si Asociatia P.A.V.E.L.


La acest eveniment a participat si Asociatia P.A.V.E.L., care a organizat  din 2002, anual de 15 februarie, diverse evenimente in sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din spitalele din Bucuresti si a prezentat in media informatii despre aceasta zi si problemele cu care se confrunta oncopediatria in tara noastra.

Si in 2012, pe 15 si 16 februarie se vor organiza evenimente la sectia de oncopediatrie din Institutul Oncologic si la Clinica de Pediatrie din Institutul Clinic Fundeni., si anume:  derularea unui program artistic ce va cuprinde un moment comic cu Maria Buza si Marius Rizea, sceneta pentru copii " Elefantelul curios"  oferita de Teatrul de Papusi Paiata si se vor darui copiilor si tinerilor cadouri si iar mamelor, o tratatie cu dulciuri.


ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 81 de tari ale lumii (in total 148 de organizatii de parinti, membre a ICCCPO).

Scopul acestei zile este:

- sa atraga atentia asupra celor 250.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;

- sa se informeze publicului despre cancerul la copii;

- sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;

- sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;


Geneva | 15 februarie 2012 –  Astăzi este Ziua Internatională a Copilului cu Cancer. Societatea Internatională de Oncologie Pediatrică (SIOP) si Confederatia Internatională a Organizatiilor Părintilor cu Copii cu Cancer (ICCCPO) lansează o campanie de advocacy în domeniul sănătătii, adresată grupurilor de interes, pentru a educa mai bine publicul în recunoasterea semnelor timpurii de avertizare ale unui cancer la copii.

În fiecare an, 175.000 de copii din întreaga lume sunt diagnosticati cu cancer, dintre care, estimativ, 90.000 vor muri din cauza acestei boli. Numărul exact al cazurilor noi nu este cunoscut pentru că în multe tări nu toti copiii cu cancer sunt înregistrati si multi nici măcar nu sunt diagnosticati corect. Aceste cifre sunt cutremurătoare, dat fiind faptul că 70% dintre toate cancerele la copii sunt vindecabile dacă sunt diagnosticate si tratate dintr-un stadiu incipient. Cancerul este a doua cauză a mortalitătii infantile în tările dezvoltate. Cel mai des întâlnit tip de cancer în Europa, Americi, Asia de Est si în rândul populaţiei caucaziene este leukemia limfoblastică acută, în timp ce  limfomul Burkitt, asociat cu malaria si cu infecţia cu virusul Epstein Barr este întâlnit în jumătate dintre cazurile de limfome la copii în ţările africane.

In România (2005) sunt: 9,5 cazuri noi/ 100 000 copii .

Cancerul la copil este o boala rara! Reprezintă "doar" 2% din toate cancerele

In România se estimeaza ca exista (NU functioneaza inca REGISTRUL NATIONAL DE CANCER!): 500 cazuri noi pe an si 5000 pacienti cu boala in evolutie sau remisiune

In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 - 70%, in functie de specificul bolii. Cancerul la copil este a 2-a cauza de deces (4 - 15 ani).

Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia.


“Simptomele de cancer pot fi deseori interpretate ca boli obisnuite ale copiilor”, avertizează Dr. Gabriele Calaminus, presedintele SIOP.

Stabilirea precoce a diagnosticului de cancer inseamna ca pacientul poate beneficia la maximum de posibilităţile oferite de terapia actuala, cu sanse maxime de vindecare si risc minim de efecte secundare la distanta.

Tema din acest an a Zilei Internationale a Copilului cu Cancer este:  Cancerul la copii este vindecabil!

Astăzi, 4/5 dintre copii cu cancer pot fi vindecati dacă sunt tratati la un centru specializat în oncologie pediatrică. Diagnosticul timpuriu are o influentă importantă asupra rezultatelor si a efectelor pe termen lung. Prin urmare, nu uitati că unele probleme de sănătate pot fi semne ale unei boli maligne (ale cancerului) si ar trebui să fie monitorizate.

Cancerul la copii este vindecabil!

Diagnosticul târziu micssorează, însă, sansele de supravietuire. În timp ce în tările bogate în resurse 8 din 10 copii supravietuiesc bolii, în tări cu resurse limitate doar 2 sau 3 copii din 10 supravietuiesc – problema fiind, în cele mai multe cazuri, prezentarea la medic prea târziu. Aceasta înseamnă că, în fiecare an, peste 90 000 de copii din lume mor, iar moartea lor ar putea fi împiedicată!

Ajutati copiii cu cancer, făcând cunoscute aceste informatii parintilor copiilor sanatosi:

Semne de avertizare ale unui posibil cancer la copii.  Cereti din timp ajutorul medicului, în cazul unor simptome persistente ca:  • Pete albe în ochi, strabism nou-instalat, orbire, glob ocular umflat.

  • Umflătură în abdomen / pelvis, cap si gât, la membre, la testicule, la glande.

  • Febră inexplicabilă, prelungită mai mult de două săptămâni.

  • Pierdere în greutate, paloare, oboseală, răniri sau sângerări frecvente.

  • Dureri de oase, încheieturi si spate, fracturi frecvente.

  • Semne neurologice: Schimbări sau alterări ale mersului, echilibrului sau vorbirii, regresie în dezvoltare, dureri de cap prelungite peste două săptămâni, cu sau fără vomă, cresterea capului.


Stabilirea precoce a diagnosticului de cancer inseamna ca pacientul poate beneficia la maximum de posibilitătile oferite de terapia actuala, cu sanse maxime de vindecare si risc minim de efecte secundare la distanta.

“Este vital ca părintii să meargă cu copilul la un medic sau un angajat autorizat din domeniul îngrijirii sănătătii pentru consult suplimentar dacă oricare dintre aceste simptome persistă”, subliniază Dr. Calaminus.Până la cina din această seară, fiul, fiica, sora sau fratele cuiva –  un număr estimat de 440 de copii – vor fi diagnosticati cu această boală care amenintă viata, iar aproximativ 250 de copii din întreaga lume vor muri din cauza ei. “Cancerul la copii este doar o fractiune din povara cancerului în lume, dar pentru copii si pentru familiile lor este o problemă de sperantă, curaj si hotărâre…  diferenta dintre viată si moarte”, a explicat Kenneth Dollman, presedintele ICCCPO si tatăl unui copil care a fost diagnosticat cu leucemie si a supravietuit.În timp ce 80% dintre copiii cu cancer supravietuiesc în ţările bogate, realitatea este mult diferită pentru cei care trăiesc în locuri sărace în resurse, unde locuiesc 80 la sută dintre copiii cu cancer. Situatia este consecinta faptului că aceste locuri sunt aceleasi în care de multe ori lipsesc sau sunt foarte limitate cunostintele despre cancerul la copii.  Cancerul la copii nu doar este detectat prea târziu pentru un tratament eficient.  Accesul la un tratament limitat este limitat, rezultatul fiind că 80 la sută dintre copiii cu cancer mor. Dollman, un părinte din Africa de Sud, explică: “Diagnosticul târziu micsorează semnificativ rata de supravietuire. În timp ce în tările bogate în resurse, 8 din 10 copii supravietuiesc, doar 2 până la 3 copii vor supravietui în tările cu venit mic si mediu”.Mai mult, miturile din jurul cancerului la copii adaugă noi provocări la răspândirea informatiilor corecte. În unele comunităti, de exemplu, despre copiii cu retinoblastom sau cu “reflex de ochi de pisică” se crede că au puteri supranaturale si sunt lăsati netratati până când este prea târziu.Astăzi, SIOP si ICCCPO, cu membrii lor din întreaga lume, se vor adresa comunitătilor, scolilor, spitalelor si publicului în general. Părintii vor lucra alături de oncology pediatri, pediatri, asistente, angajati din domeniul sănătătii publice, pentru a disemina informatii vitale despre cancerul la copii. Pentru mai multe informatii despre activitătile din regiunea dvs., luati legătura cu: Asociatia P.A.V.E.LAsociatia P.A.V.E.L este prima organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania, inregistrata in mai 1996 şi una din putinele organizatii non-profit din tara, care lucreaza pentru pacientii cu cancer; asociatia se implica în sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical în Bucuresti (3 clinici cu sectii de oncologie si hematologie pediatrică (ce tratează copii si adolescenti din toată România, cele mai mari sectii din tara), unde sunt tratati peste 65 % din pacientii tineri din tara; ocazional oferim ajutor si altor familii cu copii bolnavi  din tara, la cerere si in functie de posibilitatile organizatiei (pentru gasirea unor medicamente citostatice ce nu se gasesc in tara, pentru campanii umanitare,..), dar si unor pacienti adulti cu cancer.

Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatăţirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.
www.asociatiapavel.ro si http://apeluriumanitare.wordpress.com/

Acest film a fost realizat cu fotografii realizate de-a lungul celor 15 ani de existenta ai Asociatiei P.A.V.E.L., iar banda sonora este parte din interviul realizat de Radio Maria in februarie 2011 cu Asociatia P.A.V.E.L.

Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului

Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului

Comunicat de presă   

În fiecare an, în toată lumea, data de 4 februarie este dedicată cancerului, sub toate formele si aspectele lui, si poartă denumirea de “Ziua Internatională de Luptă Împotriva Cancerului”.

Pentru a marca încă o dată importanta acestui eveniment, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din România pregăteste diverse actiuni care au drept scop informarea si educarea publicului larg cu privire la diverse tipuri de cancer precum: cancerul pulmonar, de sân, colorectal, de pancreas, gastric, renal, ovarian, leucemia limfocitară cronică, limfomul non-Hodgin si melanomul.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a organizat un eveniment de presă în cadrul căruia a fost transmis un mesaj simplu, dar esential “Informati-vă!”. Rolul acestei actiuni este de a atrage atentia tuturor persoanelor în ceea ce priveste cancerul, precum si de a informa despre măsurile de prevenire si diagnosticare ale acestei boli, care poate fi tratată si învinsă, dacă este descoperită la timp.

Doi cunoscuti medici specialisti din România au prezentat  informatii legate de cele mai des întâlnite forme de cancer în tara noastră, la bărbati si femei : cancerul pulmonar, respectiv cancerul la sân.

Dr. Mircea Dediu – Institutul Oncologic “Prof.Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucureşti, a declarat în cadrul evenimentului, despre cancerul pulmonar: ”Cancerul pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer din lume, cu incidentă maximă la bărbati si pe locul doi la femei, după cancerul mamar. Este important ca oamenii să fie informati cu privire la această boală, să stie care sunt semnele si simptomele si să se prezinte la medic atunci când apar acestea.”

Dr. Florin Băcanu – Spitalul “Sf. Maria”, Bucuresti, a precizat despre cancerul la sân: ”Cancerul la sân poate fi curabil, dacă este tratat si diagnosticat la timp. Însă pentru acest lucru, fiecare femeie trebuie să fie foarte atentă la toate modificările ce se produc la nivelul sânilor si să se prezinte la medic de îndată ce observă aparitia unui nodul. De asemenea, este importantă o dietă sănătoasă asociată cu un mod de viată activ, care presupune exercitiu fizic zilnic, controlul greutătii corporale, precum si limitarea consumului de alcool şi tutun.”

Cu ocazia zilei de 4 februarie, “Ziua Internatională de Luptă Împotriva Cancerului”, Federatia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a lansat, împreună cu suplimentul « Adevărul de Sănătate », o brosură cu informatii esentiale despre 10 tipuri de cancer, astfel încât fiecare persoană să înteleagă si să fie informată cu privire la simptomele, factorii de risc, dar si la metodele de prevenţie si diagnosticare ale acestora.

Pentru informatii suplimentare, vă rugăm să contactati:

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din România

Cezar Irimia, Presedinte

E-mail: abc_romania@yahoo.com

Mirela Vlad

E-mail: mirela.vlad@drcomm.ro


La acest eveniment a participat si Asociatia P.A.V.E.L.

“Greek- Romanian Art Dialogue”

“Greek- Romanian Art Dialogue”

“Greek- Romanian Art Dialogue”

Vernisajul: Joi 26 Ianuarie 2012, ora 19:30

Melenia Art Gallery, Str. Constantin Daniel 3, Bucureşti.Melenia Art Gallery prezintă, joi 26 Ianuarie 2012, o expoziţie de artă contemporană Româno-Greacă, începand cu ora 19:30, în Bucureşti.

Expoziţia îşi propune să deschidă un dialog cultural şi să ofere prilejul unor dezbateri între artişti români şi greci, un dialog ce va fi onorat de participarea publicului. Lucrările propuse pentru expunere fac parte din cele mai noi creaţii ale artiştilor participanţi şi vor include pictură, sculptură, gravură şi grafică.

Modelarea spaţiului expoziţional prin interferenţa dintre artiştii greci şi cei români, precum şi participarea publicului şi a mass-mediei din cele doua ţări vor provoca la discuţii şi schimburi de idei culturale şi sociale ce privesc comunităţile participante. 

Artiştii participanţi sunt: Nikos Koulakiotis, Gabriil Andronikidis, Christos Mitas, Maia Oprea, Marius Ovidiu Burhan, Laurenţiu Midvichi, Mircea Nechita, Daniel Crăciun, Mirela Iordache.

Durata expoziţiei: 26 Ianuarie - 26 Martie 2012

Program: Marţi -Vineri: 13:00-19:00 & Sâmbăta 12:00-17:00. Duminică şi Luni – închis.

Asociatia P.A.V.E.L. este invitata sa se alature acestui eveniment pentru a strange donatii pentru sprijinirea copiilor si tinerilor cu cancer!

Melenia Art Gallery is the first Greek Art Gallery in Bucharest. Its objective is the presentation of worth seeing artists of contemporary art. Melenia Art Gallery hosts art classes and workshops in a bid to entertain an art lover community.  www.meleniagallery.com

Sarbatorirea Craciunului 2012 in spitale

Sarbatorirea Craciunului 2012 in spitale

Craciun pentru copiii si tinerii cu boli oncologice si hematologice din spitalele din Bucuresti

Asociatia P.A.V.E.L., asociatie a parintilor cu copii bolnavi de cancer a organizat in 17, 19, 20, 21, 22 si 23 decembrie 2011 sarbatorirea Craciunului pentru copiii si tinerii aflati la tratament la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica din 4 spitale din Bucuresti.

Ca si in ceilalti ani, Asociatia P.A.V.E.L  impreuna cu Mos Craciun au adus zambetul pe fetele copiilor aflati la tratament in aceasta perioada.

Mos Craciun serbat in spitale este deja o traditie a asociatiei noastre, cu o vechime de 15 ani.

Anul acesta Mosul a fost mai darnic decat in toti ceilalti ani si a impartit cadouri pentru copiii aflati la tratament in Institutul Oncologic Bucuresti, Sectia de Oncopediatrie, in Institutul Clinic Fundeni, Sectia de Hematologie pediatrica, Spitalul Clinic Marie Curie, Sectia de Oncopediatrie cat si in Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, Sectia Oncopediatrie. Pe langa acestia au primit cadouri si copii si tineri supravietuitori.

Multumim pe aceasta cale sustinatorilor Asociatiei P.A.V.E.L., ajutoare de nadejde ale Mosului: ROMTELECOM, BRD (Cristina Pavel si colegii), ANMADO BISERV SRL, Kinderen in Nood (cadouri de la elevii unei scoli din Olanda), Prof. Dr. Fabian Fehlauer (Hamburger Sternschnuppe e.V.), familia & comunitatea din Hamburg), angajatii de la Bunge Romania SRL, angajatii de la Hidroelectrica (care au cumparat si asternuturi si paturi pentru Casa Parintilor), ACTAVIS, AMGEN, SIXT, Citrus Fresh, Asociaţia Resurse Regionale, cat si numerosilor donatori, persoane fizice (Nicoleta Tintea si prietenii, Raluca Scarlat si prietenii, Alexandra Ghita si prietenii, Delia Lugojan si prietenii, Psih. Cristina Negoita, sotul si prietenii, Ioana Serban (de la Stihl) si prietenii,….)

Multumim totodata voluntarilor nostri, echipei, precum si personalului medical care ne sprijina permanent.

In perioada 17 – 23 decembrie, au avut loc patru serbari ocazie cu care copiii s-au intalnit cu personaje de basm: reni, zane, spiridusi, care au insotit si alcatuit totodata alaiul Mosului.

In 28 decembrie s-a organizat o intalnire sarbatoreasca si cu membri ai Asociatiei P.A.V.E.L. si tineri supravietuitori, care au primit cadouri.

Numarul aproximativ al copiilor si tinerilor beneficiari a fost de 300.

Mosul (voluntarul nostru, d-l Alexandru Halalau) ne-a ajutat sa ajungem si la alti copii, mai putin privilegiati sau din comunitati foarte sarace. Mosul nu le-a uitat nici pe mamele aflate la tratament impreuna cu copiii lor, in cele patru sectii mentionate mai sus.

Multumim inca odata tuturor pentru generozitate si va dorim in Noul An 2012, multa sanatate, bucurii si pace alaturi de cei dragi! La multi ani!

Echipa PAVEL


I.O.B.  


Craciunul in spitale

Craciunul in spitale

Sarbatorirea Craciunului la spitalele: Institutul Clinic Fundeni, M. S. Curie, Gr. Alexandrescu si la Casa Parintilor PAVEL


Institutul Clinic FundeniSpitalul M. S. Curie


Spitalul Prof. Dr. Grigore Alexandrescu

Casa Parintilor PAVEL
Cadouri de la persoane particulare
Sarbatorirea zilei de Sfantul Nicolae

Sarbatorirea zilei de Sfantul Nicolae

In data de 6 decembrie 2011, cu ocazia sarbatorii Sfantului Nicolae, copiii si tinerii de la sectiile de oncopediatrie si hematologie pediatrica din Institutul Clinic Fundeni si Institututul Oncologic au primit cadouri din partea elevilor International American School of Bucharest , a elevilor dintr-o scoala din Olanda (prin intermediul organizatiei Kinderen in Nood) si a companiei ANMADO BISERV SRL. Le multumim din toata inima. Evenimentul a fost organizat de catre echipa si voluntarii Asociatiei P.A.V.E.L.
Primul Congres International al Organizatiilor de Medicină Integrativă

Primul Congres International al Organizatiilor de Medicină Integrativă

Primul Congres International al Organizatiilor de Medicină Integrativă este organizat de Patronatul Medicinei Integrative - PMI, la Bucuresti, în data de  23 Noiembrie 2011
Evenimentul,  este o reuniune cu participare natională si internatională,  în care vorbitorii si invitatii,  vor dezbate probleme majore de ordin stiintific si social. Tema principală de abordare a Congresului este:

Medicina Integrativă în folosul societătii.

Toate conferintele stiintifice si atelierele vor fi sustinute de specialisti în domeniul medicinei si al psihologiei, specialisti în biologie celulara, nutritionisti, terapeuti, psihoterapeuti, cercetatori.

În cadrul lucrarilor congresului cât si ale atelierelor (workshop-urilor),  vor  fi prezentate,  studii de caz si noi modalităti de tratament, care sunt  complementare tratamentelor medicale si integrate deja în marile institute si în cadrul unor clinici sau spitale din Germania, Franta, Moldova,   Italia Australia si la noi în tară.

La congres vor participa specialisti profesori, medici, doctori în medicină, psihologi, psihoterapeuti, cercetători, sociologi, farmacisti, reprezentanti ai ONG-urilor si autoritătilor care activează în domeniu, jurnalisti, pacienti sau apartinatorii acestora si public interesat.

Teme & vorbitori

Prof. John G. Ionescu, PhD - Director stiintific si fondator al Clinicii Speciale Neukirchen, cu sediul în Neukirchen, Germania.

Doctor înbiochimie medicală din 1983 la Universitatea Saarbrücken, Germania si până în 1985, a condus programul de cercetare al unei clinici dermatologice din Aschaffenburg. Principalele sale domenii de cercetare au inclus bolile atopice, psoriasis, artrita si sindromul MCS.

Dr. Ionescu este membru al Academiei Europene pentru Alergologie si Imunologie Clinică, al Societătii Britanice pentru Alergie si Medicină de Mediu, precum si al Societătii Germane pentru Medicină Împotriva Îmbătrânirii. Între 1998 si 2006, a lucrat ca Profesor în cadrul Laboratorului de Medicină Aplicată si Oxidologie în cadrul Capital University of Integrative Medicine, Washington, D.C. (USA). Începând cu luna mai 2006, Prof. Ionescu a fost numit Profesor Asociat de Gerontologie la Universitatea de Medicină si Farmacie Carol Davila din Bucuresti. Din luna aprilie 2007, a fost numit Profesor Vizitator de Medicină Nutritională în cadrul Universitătii Donau, Krems/Viena. Din martie 2009, a devenit membru al Comisei pentru Medicină de Mediu din cadrul Ministerului Sănătătii de la Berlin. Medicamente anti-cancer patentate si protocoale integrative originale pentru tratamentul MCS (Multiple Chemical Sensitivity), CFS (Chronic Fatigue Syndrome) si a dermatozelor cronice.

Tema pentru congres: Nutritie anti-inflamatorie personalizată ca factor cheie pentru o terapie integrativă

Titlu tema prezentare din seminar: Terapii moleculare pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire a pielii

Profesorul DR.Volker Diehl - Director emerit pentru Medicină Internă la Universitatea Cologne, Germania, fondator si presedinte al Grupului German de Studiu Hodgkin (GHSG) timp de 30 de ani, el fiind acum Presedintele de onoare al acestui grup. Directorul Fondator al Centrului National de Cancer în Heidelberg 2004 – 2005.

Titlu temă prezentare congres: Medicina Integrativă – puntea de legătură între pacient si medic

Titlu temă prezentare seminar: Boala Hodgkin

Dr. Elio Rossi, Director al sectiei de ”Medicină complementară si dietă în oncologie” din cadrul spitalului provincial Campo di Marte din Lucca (Italia). De asemenea, profesorul Elio Rossi ocupă functia de referent în cadrul Directiei de Sănătate din regiunea Toscana în actiunea comună ”Parteneriatul European de luptă împotriva cancerului”.

Presedintele Congresului European de Medicină Integrativă pentru anul 2012; a contribuit la realizarea Federatiei Italiene a Asociatiilor Homeopatice si a Medicilor; a coordonat proiectul international de cooperare pentru sprijinirea dezvoltării medicinei naturale si homeopate în Cuba,  fost presedinte consiliului stiintific al celui de-al 51-lea Congres al Ligii Internationale de Homeopatie Medicorum, membru al comisiei nationale pentru medicina neconventională promovată de Ministerul de sănătate italian,  responsabil de partea referitoare la ”Medicina Naturală” din programul ART Toscana, promovat de Organizatiile Natiunilor Unite; a detinut importantă distinctie de co-presedinte al Congresului European de Medicină Integrativă – Florenta (Italia) din 20 – 22 septembrie 2010 sustinut de Universitatea Charite din Berlin.

Dr. Elio Rossi este directorul stiintific al celui mai important jurnal stiintific despre medicina complementară si alternativă ”Medicina Naturală”, lector la mai multe universităti de medicină si farmacie din Italia, membru al Comitetului stiintific al Congresului European de Medicină Integrativă (2008 – 2011), precum si membru al Facultătii de Homeopatie din Londra – cea mai importantă institutie homeopatică din Europa.

Tema congres: Homeopatia si medicina complementară în Toscana, Italia – integrarea în sistemul public de sănătate

Titlu temă prezentare seminar: Cum tratezi acut-acut (sporadic si epidemic) si acutul in cronic (acutizarea) – strategia homeopata

Alti vorbitori:

Dr. psihoteraput Marco Romeo - Presedinte al Asociatiei Oncologice “Semper Onlus” Fano, Italy -Oncologia si importanta activitătii într-o echipa medicală

Dr. Silvia Ilie - Oncolog Institutul Gustave Russy Paris, Franta- medicina Integrativa în oncologie

Profesor Gheorghe Mencinicopschi, Ph.D- Nutritie versus Nutritionism

Pentru a afla despre alti vorbitori înscriete urmareste newsletter-ul

PROGRAM

Congresul se va desfasura la Rin Airport Hotel, va dura o zi, între orele 8.45 – 18.00 si va debuta cu un seminar si 6 ateliere desfasurate în paralel. Se va continua la orele 11.30 AM, cu deschiderea si lucrarile Congresului. In toata dupa amiaza zilei de 23 noiembrie în toate cele 4 săli de conferinte, se vor desasura 12 ateliere si seminarii stiintifice si demonstrative.

Pe toata durata congresului va exista o sala de expozitie cu vânzare a produselor naturopate si suplimentelor nutritive, a aparaturilor medicale din domeniu, dar si ale serviciilor specializate.


Asociatia P.A.V.E.L. este partenera cu Patronatul Medicinei Integrative, pentru buna desfasurare a acestui congres.

Inscrieri

Accesul la Congres se face pe baza biletului de intrare sau a invitatiei gratuite. Costul biletului 50 RON

Persoanele care se înscriu pâna la data de 21 Noiembrie primesc intrarea gratuită,  pe baza înscrierii on line pe http://patmedin.ro/inscriere si a unei invitatii nominale.

Congresul este acreditat de catre Colegiul Psihologilor, pentru specialisti si pentru studenti

În curs de acreditare de catre Colegiul Medicilor. Creditele vor fi comunicate direct celor înscrisi.

Cautati sectiunea Program si vedetii configurarea sălilor si programul conferintelor.

Inscrie-te la newsletter pentru a primi informatii despre speakers

Persoane de contact:

Tatiana Pîrvu – Coordonator eveniment

Larisa Toader – specialist in PR

E-mail de contact: congres@patmedin.ro

office@patmedin.ro

Telefon: 0372 770 126 / 021 230 04 11

Fax: 021 230 02 98

Str. Dornei, Nr. 79-81

Sector 1, Bucuresti, Romania  http://www.patmedin.ro/contact-congres 

Primul Congres International al Organizatiilor de Medicină Integrativă

Primul Congres International al Organizatiilor de Medicină Integrativă

Primul Congres International al Organizatiilor de Medicină Integrativă

este organizat de Patronatul Medicinei Integrative - PMI, la Bucuresti, în data de  23 Noiembrie 2011
Evenimentul,  este o reuniune cu participare natională si internatională,  în care vorbitorii si invitatii,  vor dezbate probleme majore de ordin stiintific si social. Tema principală de abordare a Congresului este:

Medicina Integrativă în folosul societătii.

Toate conferintele stiintifice si atelierele vor fi sustinute de specialisti în domeniul medicinei si al psihologiei, specialisti în biologie celulara, nutritionisti, terapeuti, psihoterapeuti, cercetatori.

În cadrul lucrarilor congresului cât si ale atelierelor (workshop-urilor),  vor  fi prezentate,  studii de caz si noi modalităti de tratament, care sunt  complementare tratamentelor medicale si integrate deja în marile institute si în cadrul unor clinici sau spitale din Germania, Franta, Moldova,   Italia Australia si la noi în tară.

La congres vor participa specialisti profesori, medici, doctori în medicină, psihologi, psihoterapeuti, cercetători, sociologi, farmacisti, reprezentanti ai ONG-urilor si autoritătilor care activează în domeniu, jurnalisti, pacienti sau apartinatorii acestora si public interesat.

Teme & vorbitori

Prof. John G. Ionescu, PhD - Director stiintific si fondator al Clinicii Speciale Neukirchen, cu sediul în Neukirchen, Germania.

Doctor înbiochimie medicală din 1983 la Universitatea Saarbrücken, Germania si până în 1985, a condus programul de cercetare al unei clinici dermatologice din Aschaffenburg. Principalele sale domenii de cercetare au inclus bolile atopice, psoriasis, artrita si sindromul MCS.

Dr. Ionescu este membru al Academiei Europene pentru Alergologie si Imunologie Clinică, al Societătii Britanice pentru Alergie si Medicină de Mediu, precum si al Societătii Germane pentru Medicină Împotriva Îmbătrânirii. Între 1998 si 2006, a lucrat ca Profesor în cadrul Laboratorului de Medicină Aplicată si Oxidologie în cadrul Capital University of Integrative Medicine, Washington, D.C. (USA). Începând cu luna mai 2006, Prof. Ionescu a fost numit Profesor Asociat de Gerontologie la Universitatea de Medicină si Farmacie Carol Davila din Bucuresti. Din luna aprilie 2007, a fost numit Profesor Vizitator de Medicină Nutritională în cadrul Universitătii Donau, Krems/Viena. Din martie 2009, a devenit membru al Comisei pentru Medicină de Mediu din cadrul Ministerului Sănătătii de la Berlin. Medicamente anti-cancer patentate si protocoale integrative originale pentru tratamentul MCS (Multiple Chemical Sensitivity), CFS (Chronic Fatigue Syndrome) si a dermatozelor cronice.

Tema pentru congres: Nutritie anti-inflamatorie personalizată ca factor cheie pentru o terapie integrativă

Titlu tema prezentare din seminar: Terapii moleculare pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire a pielii

Profesorul DR.Volker Diehl - Director emerit pentru Medicină Internă la Universitatea Cologne, Germania, fondator si presedinte al Grupului German de Studiu Hodgkin (GHSG) timp de 30 de ani, el fiind acum Presedintele de onoare al acestui grup. Directorul Fondator al Centrului National de Cancer în Heidelberg 2004 – 2005.

Titlu temă prezentare congres: Medicina Integrativă – puntea de legătură între pacient si medic

Titlu temă prezentare seminar: Boala Hodgkin

Dr. Elio Rossi, Director al sectiei de ”Medicină complementară si dietă în oncologie” din cadrul spitalului provincial Campo di Marte din Lucca (Italia). De asemenea, profesorul Elio Rossi ocupă functia de referent în cadrul Directiei de Sănătate din regiunea Toscana în actiunea comună ”Parteneriatul European de luptă împotriva cancerului”.

Presedintele Congresului European de Medicină Integrativă pentru anul 2012; a contribuit la realizarea Federatiei Italiene a Asociatiilor Homeopatice si a Medicilor; a coordonat proiectul international de cooperare pentru sprijinirea dezvoltării medicinei naturale si homeopate în Cuba,  fost presedinte consiliului stiintific al celui de-al 51-lea Congres al Ligii Internationale de Homeopatie Medicorum, membru al comisiei nationale pentru medicina neconventională promovată de Ministerul de sănătate italian,  responsabil de partea referitoare la ”Medicina Naturală” din programul ART Toscana, promovat de Organizatiile Natiunilor Unite; a detinut importantă distinctie de co-presedinte al Congresului European de Medicină Integrativă – Florenta (Italia) din 20 – 22 septembrie 2010 sustinut de Universitatea Charite din Berlin.

Dr. Elio Rossi este directorul stiintific al celui mai important jurnal stiintific despre medicina complementară si alternativă ”Medicina Naturală”, lector la mai multe universităti de medicină si farmacie din Italia, membru al Comitetului stiintific al Congresului European de Medicină Integrativă (2008 – 2011), precum si membru al Facultătii de Homeopatie din Londra – cea mai importantă institutie homeopatică din Europa.

Tema congres: Homeopatia si medicina complementară în Toscana, Italia – integrarea în sistemul public de sănătate

Titlu temă prezentare seminar: Cum tratezi acut-acut (sporadic si epidemic) si acutul in cronic (acutizarea) – strategia homeopata

Alti vorbitori:

Dr. psihoteraput Marco Romeo - Presedinte al Asociatiei Oncologice “Semper Onlus” Fano, Italy -Oncologia si importanta activitătii într-o echipa medicală

Dr. Silvia Ilie - Oncolog Institutul Gustave Russy Paris, Franta- medicina Integrativa în oncologie

Profesor Gheorghe Mencinicopschi, Ph.D- Nutritie versus Nutritionism

Pentru a afla despre alti vorbitori înscriete urmareste newsletter-ul

PROGRAM

Congresul se va desfasura la Rin Airport Hotel, va dura o zi, între orele 8.45 – 18.00 si va debuta cu un seminar si 6 ateliere desfasurate în paralel. Se va continua la orele 11.30 AM, cu deschiderea si lucrarile Congresului. In toata dupa amiaza zilei de 23 noiembrie în toate cele 4 săli de conferinte, se vor desasura 12 ateliere si seminarii stiintifice si demonstrative.

Pe toata durata congresului va exista o sala de expozitie cu vânzare a produselor naturopate si suplimentelor nutritive, a aparaturilor medicale din domeniu, dar si ale serviciilor specializate.


Asociatia P.A.V.E.L. este partenera cu Patronatul Medicinei Integrative, pentru buna desfasurare a acestui congres.

Inscrieri

Accesul la Congres se face pe baza biletului de intrare sau a invitatiei gratuite. Costul biletului 50 RON

Persoanele care se înscriu pâna la data de 21 Noiembrie primesc intrarea gratuită,  pe baza înscrierii on line pe http://patmedin.ro/inscriere si a unei invitatii nominale.

Congresul este acreditat de catre Colegiul Psihologilor, pentru specialisti si pentru studenti

În curs de acreditare de catre Colegiul Medicilor. Creditele vor fi comunicate direct celor înscrisi.

Cautati sectiunea Program si vedetii configurarea sălilor si programul conferintelor.

Inscrie-te la newsletter pentru a primi informatii despre speakers

Persoane de contact:

Tatiana Pîrvu – Coordonator eveniment

Larisa Toader – specialist in PR

E-mail de contact: congres@patmedin.ro

office@patmedin.ro

Telefon: 0372 770 126 / 021 230 04 11

Fax: 021 230 02 98

Str. Dornei, Nr. 79-81

Sector 1, Bucuresti, Romania  http://www.patmedin.ro/contact-congres 

'Vivo The Magic Bear' - vanzare de carte in beneficiul copiilor bolnavi de cancer

'Vivo The Magic Bear' - vanzare de carte in beneficiul copiilor bolnavi de cancer


In aceasta toamna, doamna Florina Petre, autoarea acestei carti frumoase de povesti, ne-a anuntat ca doreste sa ajute copiii cu cancer!  cu multa sensibilitate ne-a vorbit despre ceea ce simte pentru acesti copii!


Mai inati a trimis in aceasta toamna un numar mare de carti pentru a fi daruite copiilor bolnavi de la oncopediatrie (din Institutul Oncologic Bucuresti) si hematologie pediatrica (din Institutul Clinic  Fundeni); apoi, de curand ne-a anuntat ca doreste sa doneze ceea ce se va obtine din vanzarea acestor carti catre public!


De aceea va indemnam sa cumparati aceasta carte frumoasa pentru copiii dumneavoastra si astfel, nu numai ca le veti aduce o bucurie, dar veti ajuta si copii bolnavi de cancer! Dar sa si cititi aceasta carte!  Pagina ursuletului Vivo:  http://www.facebook.com/pages/Vivo-The-Magic-Bear/184779598215636


Cateva aprecieri:


Vivo The Magic Bear

Încă o poveste luminează universul copiilor.

Spre bucuria lor! Şi au de ce, pentru că al lor suflet va fi mai bogat, mai plin cu frumuseţi şi îndemnuri spre bunătate.

Această poveste este un dar făcut copiilor cu plinătatea gândurilor curate de Florina Petre intitulând-o „Vivo-Ursuleţul magic”.De fapt, întreaga poveste este ţesută cu simboluri magice, născătoare de optimism, speranţă şi încredere în forţele binelui.

Acţiunea se petrece pe un tărâm pur, izolat de lume, înconjurat de apele unui ocean, denumit Insula Miresmelor Uitate. Eroii principali sunt ursuleţul Vivo şi iepuraşul Puf. În esenţă, toată povestea este populată cu animale (veveriţe, căprioare, papagali, vulturi, fluturi) care prin diverse acţiuni împlinesc povestea într-un univers mirific cu valenţe poetice. Meritul Florinei Petre este înnobilat şi de acestă cutezanţă de a reuşi ca întro lume robotizată a copiilor să aducă puritatea naturii cu forţele ei benefice.

Povestea este încărcată cu o înaltă morală ce conţine esenţele victoriei prin forţele proprii atunci când sunt dominate de curaj, iubire şi tăria binelui.

Prin fraze limpezi, ritmate cu intensitatea unor gânduri purificate în curăţenie spirituală, Florina Petre reuşeşte să decodeze copiilor (şi nu numai) enigmele binelui când acesta este instalat în adâncul fiinţei. Sinceritatea cu care este scrisă această poveste aduce încă un plus de izbândă în desăvârşirea temei abordate.

ION ŞERBAN DRINCEA

Vivo The Magic Bear

"Vivo – ursuleţul magic” este o poveste născută din dorinţa de le a reda celor trişti speranţa şi de a-i învăţa să-şi regăsească visele şi să nu mai renunţe la ele niciodată. Eroul acestei poveşti destinată nu numai copiilor pleacă acum în lume, la propriu şi la figurat, cu misiunea de a şterge lacrimi şi de a le înlocui cu zâmbete.

Magia ursuleţului cu puteri vindecătoare vine din sufletul autoarei, unde s-a născut din dorinţa ei de a ajuta copiii bolnavi; de aceea, prima ediţie a cărţii a fost tipărită cu scopul de a fi împărţită micilor pacienţi din spitale, în schimbul... unui zâmbet.

Autoarea, Florina Petre, împreună cu Asociaţia „Heal The World In Loving Memory Of Michael Jackson”, a hotărât să se deplaseze în spitalele în care sunt internaţi copiii bolnavi de cancer pentru a le împărţi câte o carte, respectând deviza „Cine zâmbeste, o magie primeşte”.

În perioada scrierii cărţii, Florina Petre a simţit că trebuie să-i înveţe pe copii că fiecare dintre noi are puterea de a se vindeca, de a accelera procesul vindecării. Magia ursuleţului Vivo este susţinută în realitate de trezirea puterii de autosugestie în scopul vindecării fiinţei în integralitatea ei, de aceea povestea, sub aparenţa unui basm cu tâlc, nu se adresează exclusiv copiilor. Simbolurile poveştii demonstrează într-un mod extraordinar simplitatea şi puterea adevăratei prietenii, a comuniunii, a dăruirii, a altruismului.

Mihai Popescu

Crosul umanitar Aripi Deschise

Crosul umanitar Aripi Deschise


Va invitam la Crosul umanitar Aripi Deschise organizat de catre Ro Club Maraton, in parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L..

Evenimentul va avea loc pe 29 octombrie cand vom organiza un cros umanitar in Parcul Al. Ioan Cuza (IOR) din Bucuresti. Va fi un cros cu peste 500 de participanti, cu probe speciale pentru copii, pentru medici  si pentru supravietuitorii cancerului, dar si cu probe pentru alergatorii care sustin cauza.

Dorim sa strangem fondurile de care Sectia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni are urgenta nevoie!

Impreuna putem da o sansa la viata copiilor care o pot pierde in orice moment!

Pentru ei  ne propunem  sa  strangem  suma de 20.000 euro,  in vederea achizitionarii a trei monitoare vitale ce evalueaza pulsul, tensiunea, saturatia de oxigen si determina EKG-ul in timp real, precum si trei sisteme de oxigen.

Puteti sustine cauza:

- alergand alaturi de noi la cros. Taxa de participare modica pe care o vei plati va constitui o donatie in contul campaniei;

- ajutand ca voluntar la organizarea crosului. Noi toti facem aceasta campanie pe baza de voluntariat. Ajuta-ne cu tot ce poti in functie de timpul si abilitatile de care dispui la promovarea campaniei sau la locul de desfasurare a crosului;

- achizitionand un tricou. Chiar daca nu poti sa fii alaturi de noi prin alergare, poti sa sustii aceasta campanie cumparand un tricou inscriptionat  pe fata cu logo-urile “42 pentru o sansa” si Ro Club Maraton. Purtand tricoul vei raspandi mesajul campaniei, aratand tuturor ca esti alaturi de noi in aceasta campanie.

donand in conturile destinate acestei campanii deschise de catre Asociatia Ro Club Maraton.

Mai multe informatii si inscrierea pe: http://42pentruosansa.ro/aripideschise/ si http://www.asociatiapavel.ro


Maratonul Casiopeea

Maratonul Casiopeea

Veniti pe 16 octombrie la Maratonul Casiopeea, la ora 10, la Parcul Tineretului!

CASIOPEEA este o asociatie care s-a nascut din dointa de a promova efectele benefice ale sportului in ameliorarea si mentinerea starii de sanatate. Asociatia sustine valorile sportului: respectul, excelenta, prietenia, hotararea si curajul.

Este un proiect UNIC in ROMANIA care propune actiuni concrete de promovare a activitatilor sportive in vederea ameliorarii calitatii vietii si prevenirii unor boli grave.

Asociatia Casiopeea  organizeaza anual Crosul Casiopeea precum si actiuni educative in scoli si companii pentru promovarea unui stil de viata  sanatos.

Prima editie a Crosului roz impotriva cancerului la san a fost organizata in 2010 pentru a promova avantajele depistarii precoce a cancerului mamar si a colecta fonduri destiante persoanelor afectate de aceasta boala.

Duminica, 16 octombrie, are loc a doua editie a Maratonului Casiopeea.

Fondurile ce se vor strange cu aceasta ocazie sunt menite sa sustina cauza doamnelor care au avut sau au cancer la san si au nevoie de proteza!

Locul de desfasurare al maratonului va fi Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Sincai).

Inscrierile se pot face direct la locul de desfasurare a maratonului intre 9 si 9.45 sau pe site-ul Asociatiei Casiopeea.

Se plateste o taxa de participare (destul de mica) pe loc!

Mai multe informatii pe: http://www.casiopeeacros.ro/ro/cursa-roz/inscriere#anchor1 si http://www.asociatiapavel.ro

Si anul trecut, 2010 si in acest an, Asociatia P.A.V.E.L. a fost si este partenera a la acest proiect, ajutand la buna distribuire a protezelor catre doamnele bolnave sau au fost bolnave si care au nevoie de o proteza.

Puteti participa fie la maraton, fie la mars, indiferent de varsta!

Veniti cu prieteni, rude, copii!


Va asteptam!  Vom face multa miscare, va fi fun, dar vom ajuta si alte persoane!


Grup Local de Acţiune pentru bunăstarea comunităţii

Grup Local de Acţiune pentru bunăstarea comunităţiiBucuresti, 29 august 2011                    Comunicat de presă                                                                                     

Grup Local de Acţiune pentru bunăstarea comunităţii Sectorului 1


 Luni, 29 august 2011, a avut loc în Bucureşti ultima formare a membrilor Grupului Local de Acţiune Bucureşti sectorul 1 (GLA) înaintea moderării, pe parcursul lunii septembrie, a întâlnirilor deliberative cu grupuri omogene de bucureşteni. Aceste întâlniri vor grupa cetăţeni din diverse categorii socio-profesionale, în efortul conjugat de a construi o imagine generală a ceea ce înseamnă bunăstarea pentru toţi.


Sesiunea de formare aprofundează metodologia SPIRAL a Consiliului Europei, o metodologie participativă ce urmăreşte dezvoltarea comportamentul pro-activ al tuturor actorilor şi promovarea conceptului de co-responsabilitate socială în comunitate în vederea consolidării coeziunii sociale, definite ca „posibilitatea comunităţii de a asigura bunăstare pentru toţi membri săi”.


Ca şi în Capitală, alte 7 Grupuri Locale de Acţiune au fost constituite în: Arad, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Timişoara, Sibiu în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active, cofinanţat din Fondul Social European între 2010-2013. Implementat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (CRIES) împreună cu Platforma Europeană a Iniţiativelor Etice şi Solidare IRIS şi asociaţiile Institutul Intercultural Timişoara, Serviciul APEL şi Reper 21, proiectul urmăreşte creşterea incluziunii sociale prin promovarea dialogului social între diverşi actori ai societăţi, inclusiv persoane marginalizate social.


Membri GLA Bucureşti Sector1 care au aderat până în prezent la obiectivul proiectului sunt reprezentanţi ai următoarelor instituţii, asociaţii şi fundaţii: Departamentul de Relaţii Interetnice - Guvernul României, Direcţia Generala de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1, AIDROM, Alianţa Civică, Asociaţia ALMA-RO, Asociaţia Omnia Comunitaria, Asociaţia PAVEL, Asociaţia Pro Democraţia, Asociaţia Progenies, Asociaţia Culturală TIAV Art, Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Asociaţia Profesionala a Transportatorilor, Centrul pentru Jurnalism Independent, Fundaţia Crucea Alb-Galbenă, Fundaţia Scheherazade, Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie, Reţeaua Naţională Antisărăcie (RENASIS), Societatea Independentă Română a Drepturilor Omului şi Societatea Naţională de Cruce Roşie.


Grupul rămâne deschis şi altor actori interesaţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice, personal al organizaţiilor societăţii civile, personal al partenerilor sociali (sindicate şi patronate), al membrilor Pactelor Regionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Incluziune Socială, al Camerelor de Comerţ şi Industrie, personal al asociaţiilor fermierilor şi meseriaşilor şi al mass-media.


Persoana de contact pentru înscrieri sau pentru aflarea următoarelor etape ale demersului de construire a teritoriului de coresponsabilitate în Bucureşti: Mariana Niţelea, coordonator local Bucureşti, mariana.nitelea@cries.ro, telefon 0756.078.417.


Mariana Niţelea


Coordonator local Bucureşti


Asociaţia CRIES - Centrul de resurse pentru iniţiative etice şi solidare

Timişoara, Str. Bogdan Petriceicu Haşdeu nr. 11, 300016

tel. : 0356.422.403, 0356.422.405, 0771.233.729, Fax: 0356.422.405


e-mail: office@cries.ro, dialogsocial@cries.ro, pagină web: www.cries.ro

The International Congress on Controversies in Stem Cell Transplantation and Cellular Therapies (COSTEM)

The International Congress on Controversies in Stem Cell Transplantation and Cellular Therapies (COSTEM)

The International Congress on Controversies in Stem Cell Transplantation and Cellular Therapies (COSTEM)

Berlin, Germany


September 8-11, 2011

We are pleased to announce that The International Congress on Controversies in Stem Cell Transplantation and Cellular Therapies (COSTEM) will take place in Berlin , Germany on September 8-11, 2011. www.comtecmed.com/costem

The International COSTEM Congress will function as an exclusive forum for international experts to share and compare experiences, in order to outline the right treatment for patients. This innovative Congress is unique in its explicit focus on resolving controversies in the best clinical care of patients. Academically, the Congress will raise the most dynamic and controversial topics facing clinicians in the field in an exciting and engaging debate forum. The Congress will promote excellence by seeking to shed light on ongoing and challenging debates and to bridge gaps between the expansion of information and its consolidation in clinical practice.

Sincerely,

Prof. N. Kröger and Prof. A. Nagler

Co-Chairpersons

On behalf of the Organizing Committee

Lana Budlender

Associate Project Manager

T: 972.3.566.6166 ext. 218

F: 972.3.566.6177

C: 972.50.833.0725

lana@comtecmed.com

www.comtecmed.com


 

Băneasa Shopping City lansează PRIMUL POP-UP STORE CARITABIL PENTRU COPIII BOLNAVI DE CANCER

Băneasa Shopping City lansează PRIMUL POP-UP STORE CARITABIL PENTRU COPIII BOLNAVI DE CANCER


La Băneasa Shopping City
Comunicat de presa


4 iulie 2011


Magazinul Hope Pop-Up Store: împreună pentru speranţă


La mai mult de o lună de la deschidere, magazinul caritabil Hope Pop-Up-Store din Băneasa Shopping City şi-a închis cu succes porţile.  Între 24 mai şi 3 iulie 2011, în magazin au fost puse în vânzare obiecte personale donate de un număr impresionant de celebrităţi. Încasările au ajuns la 12.000 de euro, sumă direcţionată către Asociaţia P.A.V.E.L. pentru a susţine cauza copiilor bolnavi de cancer. Datorită celor care s-au implicat în acest proiect, micuţii pacienţi au acum o şansă în plus, beneficiind de un tratament mai bun şi îngrijire medicala adecvată. 

Printre donatori s-a aflat Laura Cosoi, care a declarat: “Încă  din primul moment mi-am dorit să fiu şi eu părtaşă la bucuria copiilor care au atâta nevoie de ajutor. Indiferent ce suntem sau cine suntem, trebuie să fim cu atât mai prompţi cu cât este vorba despre copilaşi a căror viaţă depinde de noi !”.

La randul ei, Raluca Lăzăruţ, care a donat pentru Hope Pop-Up-Store, spune că satisfacţia de a fi de ajutor i-a creat dorinţa de a repeta acest gest: “N-am ezitat nici o clipă cand mi s-a propus să ajut copiii bolnavi de cancer. A fost un gest mărunt, dar dacă fiecare dintre noi l-am face, chiar daca sună a stereotipie, am transforma societatea în care trăim într-una mai bună.”

Cele mai vândute donaţii din campanie au fost obiectele de artă, articolele vintage, obiectele sportive cu autograf, cărţile, accesoriile şi creaţiile vestimentare ale designerilor autohtoni.

“Dorim să le mulţumim tuturor celor care ni s-au alăturat. Primul HOPE POP-UP-STORE caritabil din România a fost un succes datorită tuturor celor care le-au oferit o rază de speranţă copiilor bolnavi,” a declarat Loredana Popa, Sales and Marketing Director Baneasa Shopping City.

Peste 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an în România, iar rata de vindecare este de aproximativ 30–80%, în funcţie de specificul bolii şi de accesul la tratament, un procent foarte scăzut comparativ cu alte ţări europene. În ţara noastra cancerul este a doua cauză de deces la copii.

Preşedinta Asociaţiei P.A.V.E.L, Olga-Rodica Cridland, a declarat: „Le suntem recunoscători celor care ne-au ajutat să le asiguram celor mici condiţii mai bune de tratament. Copii bolnavi de cancer au nevoie atat de afecţiune cât şi de importante resurse financiare. Vă mulţumim!”.Pentru mai multe detalii:            

Roxana Răcănel                                                    Ana-Maria Godja

Media Specialist                                                    Senior Account Manager

Băneasa Developments                                       2activePR

Tel: 0747.070.237                                               Tel: 0753.243.280   

E-mail:                                                                  E-mail:       

roxana.racanel@baneasa.ro;                               anamaria.godja@2activepr.ro

www.baneasashoppingcity.ro;                           www.2activepr.ro


SPERANŢĂ PENTRU COPIII BOLNAVI DE CANCER


Bucureşti, 24 mai 2011. Băneasa Shopping City deschide primul magazin caritabil din România - HOPE POP-UP STORE. Magazinul va fi deschis timp de o lună. Un număr impresionant de celebrităţi au donat obiecte personale pentru a susţine cauza copiilor cu afecţiuni oncologice. Băneasa Shopping City va direcţiona întreaga sumă strânsă în urma comercializării acestor obiecte către Asociaţia P.A.V.E.L.Peste 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an la noi în ţară, iar rata de vindecare este de aproximativ 30–60% în funcţie de specificul bolii şi de accesul la tratament, un procent foarte scăzut comparativ cu alte ţări europene. În România, cancerul este a doua cauză de deces la copii.


Prin acest magazin Băneasa Shopping City se alătură campaniei pentru ajutorarea copiilor cu afecţiuni oncologice iniţiată de Asociaţia P.A.V.E.L. „Nu trece nepăsător!”.


HOPE POP-UP STORE este un magazin conceptual, deschis în Băneasa Shopping City în cadrul căruia vor fi puse în vânzare obiecte personale donate de celebrităţi. Sumele strânse vor fi direcţionate către Asociatia P.A.V.E.L., care sprijină copiii bolnavi de cancer prin asigurarea unui tratament adecvat şi a unei bune îngrijiri medicale. În 2010, Asociaţia P.A.V.E.L. a cheltuit 31.300 lei pentru alimente şi 31.400 lei pentru tratamentul copiilor cu afecţiuni oncologice.


„Ne dorim ca HOPE POP-UP STORE să nu fie doar un simplu proiect punctual, ci să aducă mereu speranţă celor care au nevoie de ea! Dorim să le mulţumim tuturor celor care ni s-au alăturat şi au donat obiecte persoanle pentru primul HOP POP-UP STORE caritabil din România: Adela Popescu, Amalia Enache, Ana & Irina Wagner, Andi  Moisescu & Olivia Steer,  Andreea Berecleanu & Andrei Zaharescu, Rhea Costa, Andreea Raicu, Bianca Ioniţă, Cabral, Camelia Şucu, Carla Szabo, Costin Craioveanu, Daiana Anghel, Holograf, Dana Rogoz, Daniela Nane, Dj Wanda, Dorian Boguţă, Gina Pistol, Horia Brenciu, Irina Marinescu, Jojo, Kristina Dragomir, Laura Cosoi, Laura Lazăr, Lena Criveanu, Malvina Cervenschi, Maria-Lucia Hohan, Iulia & Mihai Albu, Mihai Constantin, Mihaela Glăvan, Monica Bârlădeanu, Raluca Lăzăruţ, I.D.Sarrieri, The Place Concept Store, Rita Mureşan, Smiley, Ştefan Bănică Jr., Cristian Samfira, Stephan Pelger, Ela Voineag, Kinga Varga, Molecule F, Monica Davidescu, Monica Petrică, Dragoş Bucurenci, Oana Cuzino, Ioana Maria Moldovan,  Radu Vâlcan, Laura Vărgălui, Albertina Ionescu, Marius Novanc, 109, Echipa STEAUA, Horia Tecău, Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Răzvan Mazilu, Adidas, Noemi Revnic, Alec Bălăşescu, Raluca Moianu, Iuliana Tudor, Mirela Diaconu, Giulia Anghelescu, Corina Bârlădeanu, Adela Stan, Sonia Argint Ionescu, Dana Săvuică, Oana Roman. De asemenea, îi mulţumim designerului Agnes Keszeg, care a creat grafica pentru campanie”, declară Loredana Popa - Sales and Marketing Director Baneasa Shopping City.  


Doamna Olga-Rodica Cridland, Preşedinte Asociaţia P.A.V.E.L., spune: „Costurile ce implică diagnosticarea şi tratamentul unui bolnav de cancer sunt ridicate şi nu sunt întotdeauna acoperite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt multiple, oscilând de la nevoia de afecţiune la nevoia de resurse financiare, de la nevoia de programe de terapie prin joc şi consiliere psihologică la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană şi igienă. Cancerul are un impact emoţional şi financiar uriaş atât asupra copilului şi tânărului bolnav, cât şi asupra familiilor acestora. De aceea, este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a uşura suferinţa acestora. Asociaţia P.A.V.E.L. a încercat şi a luptat de-a lungul celor 15 ani de activitate şi implicare în viaţa tinerilor bolnavi să atenueze acest impact şi să ajute zeci şi zeci de familii cu copii bolnavi de cancer. Vă rugăm să fiţi alături de noi!”.


 Descoperiţi bunătatea şi daţi speranţă copiilor cu afecţiuni oncologice!


Nu treceţi nepăsători!


Sumele strânse vor fi direcţionate către Asociatia P.A.V.E.L., care sprijină copiii bolnavi de cancer prin asigurarea unui tratament adecvat şi a unei bune îngrijiri medicale.

Descoperiţi bunătatea şi daţi speranţă copiilor cu afecţiuni oncologice! Nu treceţi nepăsători! Veniţi în Băneasa Shopping City începând cu data de 25 mai 2011 la deschiderea primului HOPE POP-UP STORE caritabil.

Pentru mai multe detalii:

Roxana Răcănel                                                      Ana-Maria Godja

Media Specialist Băneasa Developments         Senior Account Manager

Tel: 0747.070.237                                                   Tel: 0753.243.280           

E-mail: roxana.racanel@baneasa.ro;                 E-mail: anamaria.godja@2activepr.ro

Web: www.baneasashoppingcity.ro                    Web: www.2activepr.ro


 

Gala Medica 2011

Gala Medica 2011

La Gala Medica 2011, la categoria "Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare adresabilitate" a fost premiat proiectul Asociatiei P.A.V.E.L., "Servicii integrate pentru copii şi tineri cu boli oncologice si hematologice".

Acest premiu, alaturi de cel din 4 decembrie 2008 de la Gala SanatateaTV, cand Asociatia P.A.V.E.L a primit "Premiul pentru cea mai implicatã asociatie de pacienti', ne onoreaza si reprezinta o apreciere deosebita pentru implicarea directa de 15 ani a organizatiei, in viata copiilor si tinerilor cu cancer.

Felicitari si celorlalti nominalizati si multumiri tuturor celor ce sunt suporteri ai copiilor si tinerilor bolnavi!


Mai multe detalii pe: http://medicalnet.ro/gala2011/


 "Medici de renume, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, pacienţi şi jurnalişti s-au reunit în data de 6 iunie 2011, la cea de-a treia ediţie a Galei Medica. Potrivit reprezentanţilor Colegiului Medicilor din România, organizatorul Galei, evenimentul s-a dorit a fi unul dedicat valorilor din lumea medicală.


“Ne-am gândit mult în contextul actual dacă ar mai trebui să organizăm Gala Medica. Mulţi ar spune că nu este cel mai bun moment pentru astfel de evenimente. Dimpotrivă, este exact momentul în care trebuie să fim uniţi şi să ne premiem valorile autentice. Ca o noutate am creat categoria “Medicul implicat” pentru că dorim să îi facem cunoscuţi pe acei medici care stau lângă pacienţii lor în condiţii extrem de grele şi care în noile situaţii s-au oferit să facă voluntariat pentru a-şi ajuta pacienţii. Această criză este o criză a valorilor, iar dacă vrem să ieşim din această criză trebuie să promovăm valorile. De altfel, acesta este şi mesajul Galei Medica”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului medicilor din România.

Printre cele opt categorii de premii din cadrul Galei Medica s-au numărat şi “Cel mai bun comunicator medic”, la această categorie fiind premiată dr. Leny Caban, de la Institutul Clinic Fundeni, dar şi categoria “Medic implicat”, unde au fost acordate cinci premii. Mai exact, la această categorie au fost premiaţi dr. Olimpia Oprea, de la Spitalul Clinic “Dr. Dumitru Popescu” din Timişoara şi preşedintele Sindicatului “Materna”, prof. univ. dr. Maria Puiu, medic primar la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara şi vicepreşedintele Alianţei Naţionale de Boli Rare, dr. Emanoil Vasiliu, coordonatorul ethnic TB la Dispensarul TBC Constanţa, dr. Bogdan Pavel, medic resident la Spitalul Universitar şi colaborator al Fundaţiei Crucea Alb Galbenă şi prof. univ. dr. Marghit Şerban, directorul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” şi preşedinte fondator al Asociaţiei Române de Hemofilie.

De asemenea au fost acordate premii pentru inovaţie medicală, dr. Irina Jaba şi asist. univ. dr. Bogdan Tamba, de la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie “ Gr. T. Popa” Iaşi.

Premiile la categoriile “Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare adresabilitate”, “Cea mai activă asociaţie studenţească din facultăţile de medicină” şi “Blogul anului – medici ”au fost acordate Asociaţiei P.A.V.E.L, Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi şi dr. Florin Chirculescu.

În ceea ce îi priveşte pe medicii de familie, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae a declarat într-un interviu acordat pentru Sănătatea TV, la finalul Galei Medica, că instituţia pe care o reprezintă, Colegiul Medicilor din România, va susţine toate demersurile pe care medicii de familie le vor face în neînţelegerile cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a se putea ajunge la un sistem de sănătate echitabil."

Sursa: SanatateaTV

1 IUNIE - Ziua Internationala a Copilului

1 IUNIE - Ziua Internationala a Copilului

1 IUNIE - Ziua Internationala a Copilului.Asociatia P.A.V.E.L. va organiza sarbatorirea ZILEI COPILULUI la Institutul Oncologic, etajul 1 (langa Sala de Festivitati), ora 11 si Institutul Clinic Fundeni (Clinica de Pediatrie), etajul 6, ora 13.30.

Avem ca invitati Corul de copii Crescendo de la Liceul de Arta Ploiesti, Orchestra Liceului de Arta “Carmen Sylva” Ploiesti, dirijor Mihai Nae, Sebastian Frusina si Elena Gogu, perechea mixta de la clubul de dans sportiv IMPETUS Bucuresti si Generatia Noua Bucuresti, trupa de dans SOBIS de la clubul copiilor sectorului 4 Bucuresti si grupul de dans Beat Down Crew al studentilor de la Facultatea de Administratie si Management Public - ASE Bucuresti.

Va asteptam alaturi de echipa P.A.V.E.L. si de copiii din Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni, pe data de 01.06.2011, sa ne bucuram impreuna de un spectacol de exceptie!

Organizator, Echipa Asociatiei P.A.V.E.L.

BALUL CARITABIL FUN FOR LIFE

BALUL CARITABIL FUN FOR LIFE

BALUL CARITABIL “Fun for Life” la Club Dumars, Splaiul Independentei, nr.290, Bucuresti.
In data de 24 mai 2011 la orele 20.00, avem placerea sa va invitam la BALUL CARITABIL “Fun for Life” pentru a ne distra in scopuri caritabile impreuna cu artisti celebri, trupe de dans si studenti talentati. De ce? Scopul unui astfel de eveniment este acela de a combina distractia unei petreceri cu o serie de cunostinte privind cancerul, leucemia si anemiile grave. Totodata, noi ne propunem sa "deschidem ochii"participantilor asupra legaturilor profunde pe care le avem unii cu altii, legaturi care trebuie protejate. Initiativa acestui bal cat si planul de organizare apartine studentilor.

Cine? Suntem un grup de studenti ai Facultatii de Administratie si Management Public - ASE Bucuresti, voluntari in cadrul Asociatiei P.A.V.E.L..


Cum? Ne puteti sustine prin participare la eveniment in calitate de participanti. Pretul unui bilet este de 15 ron.

Ne-ar face o deosebita placere daca ati sustine initiativa noastra, prin prezenta dumneavoastra, in cadrul acestui eveniment educational si filantropic.

DESFĂSURĂREA EVENIMENTULUI

20.00: Deschiderea oficială a evenimentului

20.20: Prezentare organizatori

21.00: Concursuri cu premii

22.00: Invitaţi surpriză

23.00: Trupa de dans a Facultăţii de Administrație si Management Public, Piti Ruxandra – studentă a facultătii

00.00: Petrecere, muzică si distracţie până dimineată

Biletele pot fi procurate in seara evenimentului din incinta clubului sau rezervari la numarul 0763 257 083, Nica Laurentiu; e-mail: bal.caritabil@asociatiapavel.ro

http://www.facebook.com/pages/Bal-caritabil-Fun-for-Life-AMP-si-Asociatia-Pavel/160584914005428#!/pages/Bal-caritabil-Fun-for-Life-AMP-si-Asociatia-Pavel/160584914005428?sk=info

http://www.amp.ase.ro

CONFERINTA NATIONALA “ACTUALITATI IN ONCOLOGIA PEDIATRICA” – ED.I.2011, BUCURESTI

CONFERINTA NATIONALA “ACTUALITATI IN ONCOLOGIA PEDIATRICA” – ED.I.2011, BUCURESTI

Asociatia PAVEL a organizeat in parteneriat cu Societatea Romana de Hemato-Oncologie Pediatrica prima editie a Conferintei Nationale “Actualitati in Oncologia Pediatrica”.Evenimentul a avut loc la Hotel Novotel din Bucuresti, in data de 9 aprilie 2011. Evenimentul a reunit pe unii dintre cei mai cunoscuti specialisti oncopediatri din tara noastra, reprezentanti ai altor asociatii de pacienti cu domeniu de activitate în oncologia pediatrica, precum si reprezentanti ai autoritatilor, la o dezbatere interactiva.


Manifestarea si-a propus sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta atât copiii bolnavi de cancer, cât si medicii de oncologie pediatrica, sa ofere informatii de ultima ora asupra progreselor înregistrate în clinica si cercetare, dar si sa atraga atentia asupra numarului tot mai mare a cazurilor de cancer la copii în România. De asemenea, un alt aspect vizat în cadrul acestui eveniment s-a referit la nevoia de diagnostic precoce si de resurse pentru asigurarea unui tratament esential pentru acesti copii.


Teme dezbatute:


I. SESIUNE AUTORITĂŢI


Situatia specialistilor in oncopediatrie


S.O.S - Asistenta copilului cu cancer, fara asistenta in curand in Romania


Oportunitati si perspective pentru optimizarea ingrijirilor in cancerul infantil


Problemele cu care se confrunta parintii cu copii bolnavi de cancer


Revendicari ale parintilor care au copii bolnavi de cancer


Proiect – Şcolarizarea copiilor cu spitalizare îndelungata


Rolul Comisiei de Oncologie din MS in sprijinirea oncologiei pediatrice


Importanta construirii de centre de excelenta pentru copii bolnavi de cancer


II. AFECŢIUNILE ONCOLOGICE LA COPII


 


Cancerul la adolescent si la adultul tanar


Transplantul cu celule STEM hematopoetice la copil


Leucemia-Intrebari si Raspunsuri


Importanta diagnosticarii precoce a cancerului la copii


Retrospectiva asistenţei copiilor cu leucemie acută în Clinica Pediatrie II Cluj-Napoca.


Tumorile Sistemului nervos central


Factori de prognostic in leucemia acuta limfoblastica


Experienta serviciilor oncopediatrice privind asistenta LAM la copii


Transplantul medular in Romania.


III. ROLUL ASOCIAŢIILOR DE PACIENŢI în consilierea şi ajutarea copiilor bolnavi de cancer şi familiilor acestora


 


Drepturile copilului si tanarului bolnav de cancer


Asistenta sociala in complexul de servicii creat


Tratamentul paleativ la copii bolnavi de cancer


Rolul psihologului in sectia de oncopediatrie


Voluntar pentru a imbunatati viata copiilor bolnavi


Art terapia 


Rolul terapiei prin joc


Importanta sprijinului psihologic -stresul in spital


Asociatii de si pentru pacienti prezente la conferinta


Asociaţia P.A.V.E.L – organizator

Hospice Casa Speranţei

Asociaţia Salvează Vieţi (Bucuresti)

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor

Asociaţia Română pentru Prevenţia Cancerului (Bucuresti)

F.A.B.C (Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România)

Patronatul Medicinei Integrative (Bucuresti)

Organizaţia Terapia prin Artă (Timişoara)

Fundatia pentru Sprijin Comunitar (Bacău)

Asociaţia Impreună pentru Copiii cu cancer (Tg. Mures)

Asociatia Amuradia (Brasov)

Asociaţia Aripi spre Viaţă (Bucuresti)

Asociaţia Umanitară Alexandru Damian (Cluj)

Asociatia Beatrix Buhrer (Cluj)

Asociaţia Little People (Cluj)

Fundaţia „Hans Lindner” - program Raza Speranţei (Satu Mare)

Asociaţia M.A.M.E. (Bucuresti)

Asociaţia Noi Orizonturi – Familia (Bucuresti)

Asociaţia Sf. Nectarie (Bucuresti)

Asociaţia Bolnavilor de Cancer Phoenix (Bucuresti)

Asociaţia Pacienţilor cu Limfom (Bucuresti)

Asociatia Kapros (Constanta)

Asociaţia SofiRoz (Bacau)

Asociaţia Prader Willi din România (Zalau)


Dintre medicii specialisti care ne-au fosti alaturi la acest eveniment mentionam: Conf. univ. dr. Monica Dragomir - – sef sectie Oncologie Pediatrica, Institutul Oncologic, Bucuresti Dr. Anca Colita - medic oncopediatru, Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti; Conf.univ.dr. Gheorghe Popa - medic primar oncopediatru, Clinica Pediatrie II, Compartiment Oncopediatrie, Spitalul Clinic de Copii, Cluj Dr. Neamtu Stefania – sef sectie Oncologie Pediatrica, Institutul Oncologic “Prof.dr.Ion Chiricuta”, Cluj; Conf.univ.dr. Ladislau Ritli- medic primar, Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, Clinica de Pediatrie, Departamentul de Onco-Hematologie, Oradea; Prof. univ. dr. Baghiu Maria – Presedinte Societatea Româna de Hemato – Oncologie Pediatrica, sef Compartiment Hemato – Oncologie, Spitalul de Urgenta Targu Mures, Dr. Silvia Ilie, Dr. Alina Tanase


Concluzii finale ale Conferintei, prezentate de catre Conf.Univ.Dr.Ritli Ladislau:

- participanţii au fost de acord că se impune o nouă abordare a problematicii oncopediatriei, necesitatea organizării asistenţei în conformitate cu nevoile pacientului (medicale, sociale, psihologice, etc.)

crearea parteneriatului între pacienţi, ONG-uri, profesionişti, Ministerul Sănătăţii – monitorizarea rezolvării problemelor

formarea specialiştilor de oncologie pediatrică: sistemul de rezidenţiat clasic 5-6 ani şi/sau supraspecializare de către cei care au practică în domeniu (acces direct la examen de specialitate după absolvirea unui curs al acestora)

centrele de oncopediatrie:

problema acreditării

lărgirea spectrului de investigaţii, tratament

amenajări adecvate ale spaţiilor

servicii specializate pentru adolescenţi

importanţa unui centru de excelenţă

- soluţionarea aprovizionării cu medicamente deficitare (imposibilitatea respectării protocoalelor terapeutice internaţionale)

- program naţional pentru oncopediatrie

- creşterea accesibilităţii la tratament în străinătate (cazuri riguros selectate, operativitate în soluţionarea solicitărilor

- extinderea numărului de transplant de celule stem (finanţare, centre specializate mai multe, specialişti)

- şcoala de spital pentru pacienţii internaţi pe perioada îndelungată

- armonizarea activităţii ONG-urilor: colectare fonduri, asistenţă socială, învăţământ (inclusiv educaţie pentru profilaxie)

- îngrijiri paliative: structuri, instruire, introducere ca materie în timpul facultăţii

salarizarea personalului care lucrează direct cu bolnavii şi cu citostatice

- extinderea terapiilor neconvenţionale, complementare: prin artă, prin joc, etc.

importanţa propagării exemplelor pozitive: exemple personale de vindecări, ghid pentru părinţi, etc.

- aspecte statistice: registru de cancer pentru copii, separat de adulţi, registru al donatorilor de celule stem

- Conferinţa Naţională de „Actualităţi în oncopediatrie” trebuie să devină anualăAlte comentarii si propuneri:

1. Cristina Tulba, Fundatia Hans Lindner, Programul RAZA SPERANTEI:NEVOI IDENTIFICATE:

1) Înființarea  lângă centrele oncopediatrice a unor centre multidisciplinare de îngrijiri palliative/ hospice.

2) Crearea unor fonduri și punerea  acestora la dispoziția  ONG-urilor cu sfera de activitate în domeniul oncologiei pediatrice pentru desfășurarea programelor psiho-sociale și de îngrijiri palliative.

3) Contactarea în Europa a unor centre specializate pentru procedurile de diagnostic și tratament  care lipsesc la noi în țară.SOLUȚII LA PROBLEMELE IDENTIFICATE:

3) Găsirea resurselor financiare  pentru plata acestor proceduri din fondurile ONG-urilor active în domeniul oncologiei pediatrice.


Iuliana Ghidu, asistent social:

In plus, considera ca:

- parintii copiilor bolnavi nu sunt suficient sustinuti nici din punct de vedere legislativ si nici din punct de vedere practic/operational/logistic;

- drepturile familiilor cu copii bolnavi de cancer sunt insuficient promovate;

- glasul asociatiei parintilor cu copii bolnavi de cancer nu este suficient de bine auzit sau este ignorat pur si simplu, in mod intentionat si rauvoitor;

- comportamentul indiferent, ipocrit al celor care se ocupa de reforma sanitara nu este sanctionat in niciun fel desi pune in pericol viata a mii si mii de oameni (chiar si atunci cand e vorba de probleme care treneaza de ani si ani si pentru care parintii, in disperarea lor, au iesit chiar in strada – vezi lipsa unor medicamente);

Solutii la problemele identificate:

- sa existe o lege speciala care sa apere drepturile copiilor / tinerilor si familiilor cu copii bolnavi de cancer;

- la nivelul fiecarei autoritati publice locale sa existe obligatia, prin lege, sa acorde sprijin prioritar familiilor cu copii bolnavi de cancer (sprijin financiar, sprijin in produse, asistenta in adecvarea spatiului de locuit in functie de nevoile copilului/tanarului bolnav etc.);

- sa existe o stipendie care sa fie data fiecarei familii, in momentul diagnosticarii (indiferent de nivelul de venituri) si care sa asigure, in prima faza, accesul cat mai urgent al copilului/tanarului la tratament de specialitate (pentru aceasta suma de bani, de minim 150 E, sa nu se ceara documente justificative ci doar o declaratie ca banii au fost primiti si ca vor fi folositi pentru a merge la tratament de specialitate);

- sa existe sprijin financiar, (provenit de la bugetul de stat) administrat prin asociatia de parinti, pentru familii pe tot parcursul tratamentului, care sa asigure posibilitatea familiei de a se deplasa si de a face fata cheltuielilor inerente, foarte mari si total neasteptate;

- institutiile statului cat si autoritatile publice locale sa fie obligate prin lege ca in toate demersurile pe care le intreprind sa se consulte cu asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer. Punctul de vedere al asociatiei trebuie sa fie luat in considerare cu prioritate;

- statul trebuie sa aiba initiativa permanentelor consultari intre asociatia de parinti, specialisti / executiv si legislativ (grup permanent de lucru si intalniri publice bianuale, informare prin mass media de stat etc);

- publicul larg sa fie informat asupra incidentei cancerului la copii si ce masuri ia statul in favoarea acestora;

- asociatia de parinti sa primeasa subventie anuala din care sa poata sa asigure salarii si pregatire permanenta pentru specialistii angajati;

- asociatia de parinti sa primeasca sprijin pentru dezvoltare organizationala si, in mod special, pentru diversificarea servciilor (unul dintre cele mai importante fiind scoala parintilor etc);

- asociatia de parinti sa primeasca sprijin financiar ca sa poata achizitiona case pentru parintii veniti cu copiii din provincie la tratament, care sa ramana in administrarea asociatiei;

- cei vinovati pentru actuala situatie din  sanatate, cu efecte negative asupra sanatatii si chiar vietii copiilor, sa fie pedepsiti.


 

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER (2011)

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER (2011)

Asociatia P.A.V.E.L. si ROMTELECOM au adus zambete pe chipurile copiilor bolnavi de cancer

Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.
Incepand cu 2003, ICCCPO ('Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer', confederatie la care Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998) a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. La aceste evenimente a participat si Asociatia P.A.V.E.L.
Din 2002, in fiecare an, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat diverse evenimente cu aceasta ocazie pentru copiii bolnavi si famiile lor, la sectiile de oncopediatrie si hematologie din Bucuresti si a facut recunoscuta aceasta zi si in Romania, prin prezentari in media.
ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 78 de tari ale lumii (in total 132 de organizatii de parinti, membre a ICCCPO).
Scopul acestei zile este:
- sa atraga atentia asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
- sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
- sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
- sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;

Ziua Internatională a Copilului cu Cancer, care a avut loc în data de 15 februarie 2011, a fost marcată de către Asociatia P.A.V.E.L. printr-o serie de evenimente cu scopul de a aduce zâmbete pe chipurile copiilor bolnavi de cancer. În cadrul Institutului Oncologic si Spitalului Clinic Fundeni a avut loc o manifestare dedicată copiilor care suferă de cancer si totodată, s-a făcut un apel la organizatiile competente, la autorităti si la mass-media pentru un efort comun pentru a se indrepta situatia actuala din sanatate, astfel ca copiii si tinerii bolnavi de cancer să primească cea mai bună îngrijire si cel mai bun tratament.

Alături de părintii lor si de cadrele medicale de la sectia de oncopediatrie si hematologie pediatrica, copiii bolnavi de cancer, internati la cele doua spitale au asistat la un spectacol oferit de trupa SabiS şi Clubul Copiilor şi Elevilor din sectorul 4, din care nu au lipsit dansurile moderne, latino si dansurile populare, precum si câteva recitaluri de muzica ale unor copii care sunt sănătosi, dar care înteleg dramele copiilor bolnavi de cancer.
La finalul evenimentului, copiii bolnavi au primit cadouri din partea organizatorilor si s-au împrietenit cu cei care le-au bucurat ziua. Mamele copiilor bolnavi, cat si personalul medical au primit fiecare cate o mica atentie. Din partea mass mediei au fost prezenti jurnalisti de la ProTV, Sanatatea TV, 10 TV, Speranta TV.

La fel, copiii de la sectia de oncopediatrie spitalului M.S.Curie, cat si mamele acestor copii si personalul medical din sectie au primit cadouri, mai mari pentru copii, mai mici pentru adulti.
Toate acestea au fost posibile sponsorizarii generoase primite de la compania ROMTELECOM, careia ii multumim din toata inima. S-au primit cadouri si de la elevii Scolii Internationale din Bucuresti, iar la spitalul Fundeni si de la organizatia "Noi Orizonturi, Familia".

Cateva date despre cancerul la copii
Cancerul la copii este mai rar decat la adulti. Depistat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti.
In fiecare an, mai mult de 200.000 de copii din intreaga lume sunt diagnosticati cu cancer si aproximativ, 90.000 mor din cauza cancerului. Incidenta: 8 – 16 cazuri noi / 100 000 copii (OMS 2005)
In România (2005) sunt: 9,5 cazuri noi/ 100 000 copii .
Cancerul la copil este o boala rara! Reprezintă “doar“ 2% din toate cancerele
In România se estimeaza ca exista (NU functioneaza inca REGISTRUL NATIONAL DE CANCER!):
- 500 cazuri noi /an
- 5000 pacienti cu boala in evolutie sau remisiune
In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 - 60%, in functie de specificul bolii.
Cancerul la copil este a 2-a cauza de deces (4- 15 ani).
Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia.

In clincile de specialitate din tara se fac eforturi mari pentru a mentine standardele internationale de diagnostic si tratament, existand cativa specialisti foarte buni in diverse clinici din tara.
Dar, din diverse cauze, rata de supravietruire este mult mai scazuta decat in clinicile din tarile dezvoltate.
O cauza ar fi diagnosticarea si tratarea tarzie a bolii.
In ultimii ani lipsesc din tara medicamente ce intra in schemele de tratament al acestor boli, precum: Actinomicin, Dacarbazin, CCNU, Natulan, Vinblastin, Methotrexat tb ,… si frecvent unele investigatii medicale precum: CT , RMN, PET/CT, sunt platite de catre parinti, din cauza lipsei de fonduri de la CNAS!
La acestea, s-a adaugat saracia crescanda a familiilor, ce are ca efect diminuarea posbilitatilor de ingrijire ale copilului bolnav; la fel, o alta cauza poate fi si scaderea numarului de specialisti (supraspecializarea de oncopediatrie este desfiintata de 6 ani, iar numerosi specialisti au plecat).
Asociatia P.A.V.E.L este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania şi una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tara, care lucreaza pentru pacientii cu cancer; asociatia se implica în sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical în Bucuresti (3 clinici cu sectii de oncologie şi hematologie pediatrică (ce tratează copii şi adolescenţi din toată România, cele mai mari sectii din tara): Clinicile de pediatrie 1 şi 2 ale Institutului Clinic Fundeni, Institutul Oncologic "Prof. Al. Trestioreanu" si Spitalul Clinic pentru Copii M.S.Curie" (Budimex)), unde sunt tratati peste 65 % din pacientii tineri din tara; speram ca in viitor sa oferim ajutor si alte zone ale tarii.

Asociata P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica şi fara afiliere religioasa.
In 10 mai 2011, Asociatia P.A.V.E.L. va sarbatori 15 ani de existenta si implicare pentru copii si tinerii cu cancer si familiile lor.
Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatătirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.

In prezent asociatia ofera numeroase tipuri de activitati si servicii, sustinute prin sponsorizari de la diverse companii, persoane individuale, organizatii. Din 2008, serviciile Asociatiei P.A.V.E.L. au fost acreditate.

CRACIUNUL IN SPITALE

CRACIUNUL IN SPITALE

In 22 decembrie, Asociatia P.A.V.E.L. impreuna cu o parte din sponsorii ce au sustinut acest eveniment au sarbatorit Craciunul impreuna cu copiii si tinerii internati la cele trei sectii de oncologie si hematologie pediatrica din Bucuresti. O parte din copii au scris scrisori catre Msos Craciun si spre surpriza lor, au primit ceea ce si-au dorit. Cei ce nu au putut fi prezenti in acele zile, au primit cadoul prin posta!
Ceilalati copii si tineri (ce nu au scris mesaje catre Mos Craciun) au primit oricum cadouri foarte frumoase, datorita nenumaratilor sponsori (companii si persoane individuale). Multumim din toata inima tuturor suporterilor, sponsorilor pentru generozitatea si implicarea lor! sa va de-a Dumnezeu numai si numai bine! La multi ani, tuturor!

CONFERINTA INTERACTIVA "SEMNELE CANCERULUI LA COPII"

CONFERINTA INTERACTIVA

Cancerul este o afectiune malignã care, în cele mai multe cazuri, duce la pierderi de vieti omenesti dacã nu este diagnosticat la timp si tratat corespunzãtor. În acest context, Asociatia P.A.V.E.L. cu sprijinul Sãnãtatea Press Group a organizat conferinta “Semnele cancerului la copii”.

Invitatii care au luat cuvântul în cadrul evenimentului au fost conf. dr. Monica Dragomir, seful sectiei de Oncologie Pediatricã a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din Bucuresti, dr. Anca Colitã, medic oncopediatru la Institutul Clinic Fundeni si Olga-Rodica Cridland, presedinte al Asociatiei P.A.V.E.L. . Global, numãrul cazurilor de cancer este de 200.000 pe an.

Conferinta de presã interactiva „Semnele cancerului la copii” a avut loc pe 9 noiembrie 2010 la Institutul National de Statistica si face parte dintr-o campanie care urmãreste cresterea nivelului de receptare si de cunoastere de cãtre pãrinti, medici pediatri, reprezentanti mass-media a semnelor de avertizare si simptomelor cancerului la copii în vederea unei diagnosticãri cât mai rapide a bolii.

Campania a fost posibilã datoritã suportului primit de la UICC (Uniunea Internationalã contra Cancerului) în cadrul programului Cancer Capacity Building Fund. Alti sponsori: Sanofi -Aventis si Romtelecom.

Nivelul scãzut de informare al pãrintilor si de cunoastere a semnelor de avertizare si a simptomelor timpurii, au drept consecintã întârzierea trimiterii la un medic specialist în vederea diagnosticãrii timpurii a bolii copilului.

Necesitatea informãrii si educatiei, cu privire la depistarea timpurie a cancerului pediatric, este doveditã de rata foarte scãzutã de supravietuire comparativ cu cea din alte tãri europene, care are drept cauzã, în mare mãsurã, diagnosticarea târzie a cancerului.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sãnãtãtii, incidenta variazã între 16 si 18 cazuri noi pe an. În ceea ce priveste România, incidenta este de 9,5 cazuri noi pe an. Din toate tipurile de cancer, afectiunea malignã apãrutã la copii este mai putin frecventã, dar nu si mai usor de depistat si tratat.
http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/oncologie/diagnosticarea-la-timp-salveaza-viata-copiilor-bolnavi-de-cancer-/

Nota: link-ul functioneaza daca se elimina spatiul dintre literele l si a din cuvintele la timp.

Au fost prezenti la conferinta jurnalisti de la: Pluriva, Galenus, TVR, imedia, Bucuresti FM, Prima TV, Kanal D, venimentul Zilei, Click Sanatate, Pagina Medicala, PRO TV, Adevarul, Antena 1, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Gazeta de Bucuresti, Adevarul Sanatate, Doctorul meu, Tarus Media, Hotnews.ro, Romania Libera

Vezi si: http://medlive.hotnews.ro/aproape-80-din-cazurile-de-cancer-la-copii-depistate-la-timp-se-pot-vindeca-simptomele-cancerului-la-copii.html

TERRY FOX RUN 2010

TERRY FOX RUN 2010

In al doilea an consecutiv, pe 11 septembrie, Scoala Internationala Americana din Bucuresti a organizat Maratonul Sperantei Terry Fox pentru a oferi suport copiilor bolnavi de cancer si Asociatiei P.A.V.E.L.. Au participat nenumarati copii si tineri, elevi la aceasta scoala, profesori si parinti, sponsori si jurnalisti! Multumim tuturor pentru acest extraordinar eveniment si suportul oferit! La eveniment au venit si 7 persoane de la P.A.V.E.L. (copii, un parinte si organizatori).

COPIII SI MAREA

COPIII SI MAREA

Tabara organizata in Eforie Nord, la Tabara Luminita, in septembrie! Multi dintre cei 20 de copii si tineri ce au participat in aceasta tabara au vazut marea pentru prima oara in viata lor! Unii au fost foarte emotionati si cu lacrimi in ochi. Au fost insotiti de catre 5 parinti si 3 organizatori. Cat de fericiti au fost puteti vedea in filmul urmator. Au dansat, s-au jucat in apa sau in nisip, fie ca a fost soare sau nu, au vizitat definariul si acvariul din Constanta si au participat si la un mini curs de jurnalistica organizat de d-na Nico Balaci de la Radio3Net. Multumim cu aceasta ocazie Bancii UniCredit, proprietarilor si personalului Taberei Luminita (http://www.tabaraluminita.ro/), companiei Inter Trans Hary (www.inchiriatautocare.ro), doamnei Nicoleta Balaci (si lui Alexandru Balaci) de la Radio3Net si KidsRadio (http://www.radio3net.ro/ si http://www.kidsradio.ro/), d-nei Elena Francu, Coordonator activitate sportiva Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta (DSJ Constanta).

SCURT PENTRU O CAUZA

SCURT PENTRU O CAUZA

“Scurt pentru o cauza” a inceput ca o joaca initiata de Roxana Radu. In urma unor discutii de pe blogul ei daca sa se tunda scurt sau nu, si-a provocat cititorii scriind ca ar accepta acest sacrificiu doar daca ar primi in schimb o suma de bani pentru a o dona unor “cauze sociale”. Nu a trecut mult timp, iar Domnul G. a aparut in peisaj. Asta a fost doar inceputul, pentru ca ulterior mai multe tipe curajoase si lipsite de inhibitii au raspuns provocarii. Au urmat Mica Pana, Tara Duveanu, Anca Bundaru, Corina Georgescu si Lori Modoran. Iar in seara asta m-am tuns si eu, Elena Ciric, impreuna cu Oana Bratila..."


http://elenaciric.ro/2010/m-am-tuns-scurt-pentru-o-cauza.html http://www.feminis.ro/stil-de-viata/relatii/scurt-pentru-o-cauza-13159


Multumim Elena pentru donatie. Toata admiratia pentru gestul vostru si al domnului G.!


http://www.evz.ro/detalii/stiri/scurt-pentru-o-cauza-misteriosul-domn-g-care-le-face-pe-femei-sa-se-tunda-907771.html


http://www.gandul.info/reportaj/misteriosul-domn-g-care-sponsorizeaza-femeile-sa-se-tunda-la-chelie-in-scop-umanitar-7430132


http://renne.ro/social/scurt-pentru-o-cauza-un-gest-despre-%E2%80%9Elungirea%E2%80%9D-vietii/


JOCURI MONDIALE PENTRU COPII INVINGATORI (MOSCOVA 2010)

JOCURI MONDIALE PENTRU COPII INVINGATORI 
(MOSCOVA 2010)

Intre 10 si 16 iunie 2010, Asociatia P.A.V.E.L. a facut posibila participarea a 7 copii, 7 parinti si 2 insotitori la World Children Winner’s Games (http://www.winnersgames.ru/), organizate de catre Russia The Grant a Life charity foundation si Football Club Lokomotive (WWW.PODARI-ZHIZN.RU) La eveniment au participat copii din 8 tari europene. Transportul echipei Romaniei la eveniment a fost sustinut financiar de catre Novartis Romania.
Cu aceasta ocazie multumim companiei Novartis, Ambasadei Rusiei la Bucuresti, fundatiei Russia The Grant a Life charity si Football Club Lokomotive si tuturor voluntarilor din Rusia ce au insotit grupul de copii pe tot parcursul sederii in Rusia.

Doi dintre copiii romani au castigat locul doi in cadrul competitiilor, la sah, Chisa Ionela Claudia si la tenis de masa, Campean Alexandra Maria. Toti copiii din echipa Romaniei au participa cu succes la 1 sau 2 probe sportive. Pentru toti, copii si parinti acest eveniment a fost unul dintre cele mai frumoase din cate li s-a intamplat! De aceea, MULTUMIM!

EUROCHILD 2010 Anthology of Children's Artwork and Poetry

Castigatorii competitiei EUROCHILD 2010 au lucrarile publicate in EUROCHILD 2010 Anthology of Children's Artwork and Poetry.
La inceputul anului am trimis la aceasta competitie desenele mai multor copii de la sectiile de oncopediatrie din Bucuresti si cativa dintre ei sunt printre castigatori. Rasplata competitiei: lucrarile castigatorilor se afla in Antologia mentionata mai sus.

Castigatarii nostri sunt:

De la Spitalul M.S. Curie
Haranita Alexandru
Nastasie Narcisa
Paslaru Marius
Schiopu Denisa

De la Institutul Oncologic Prof. Dr Alexandru Trestioreanu
Ionita Cosmin
Anghel Ionut
Ilioaia Ionut
Marginean Liliana
Pacuraru Alexandru
Prunaru Giovani
Popirla Diana (lucrarea reprezinta o compozitie literara)Multumim Administratiei Prezidentiale pentru ajutorul acordat familiilor aflate in dificultate!

Din 2008 si pana in prezent, datorita demersurilor facute de catre asistenta sociala a Asociatiei P.A.V.E.L. , peste 250 de familii cu copii bolnavi de cancer si aflate in dificultate financiara au obtinut, fiecare, un ajutor financiar anual variind intre 1500 si 2500 RON, de la Administratia Prezidentiala. In numele tuturor, va multumim!

CONCERT RED GRAMMER DE 1 IUNIE

CONCERT RED GRAMMER DE 1 IUNIE

Red Grammer a cantat pentru copiii de la sectiile de oncopediatrie din Insrtitutul Oncologic si Spitalul M. S.Curie din Bucuresti!!!
Multumim organizatorilor, dar si lui Red Grammer!!
Copiii si mamele au fost incantate de spectacolul oferit de Red!

Dublu nominalizat la premiile Grammy, in 2005 si 2007, la categoria Cel mai bun album pentru copii. Concertele din Romania fac parte dintr-un proiect amplu dedicat educatiei si care va mai cuprinde: workshop-uri, intalniri informale cu parintii si educatorii si lansarea albumului “Bebop Your Best!" . Turneul lui Red Grammer in Romania este organizat de Centrul Medical Unirea Bucuresti (www.cmu.ro) si Rainbow Power Iasi cu ocazia Zilei Internationale a Copiilor
In perioada 31 mai - 5 iunie 2010, cantaretul american Red Grammer, dublu nominalizat la premiile Grammy, va concerta pentru copiii din Romania, fiind invitat la Iasi si Bucuresti intr-o serie de spectacole si activitati organizate de Centrul Medical Unirea Bucuresti si Rainbow Power Iasi.
“Spectacolele din Romania sunt un cadou oferit comunitatii cu ocazia zilei internationale a copiilor. Dorim ca un numar cat mai mare de copii si familiile acestora sa se bucure impreuna de munca de-o viata si talentul lui Red Grammer in domeniul educatiei”, declara doctor Wargha Enayati, director general Centrul Medical Unirea.
Bunatatea, corectitudinea, responsabilitatea si rezolvarea pasnica a conflictelor sunt teme predilecte pentru Red
Grammer. Albumele “cELLAbration: a tribute to Ella Jenkins” si “Bebop Your Best!" au fost nominalizate la Premiile Grammy, la categoria Cel mai bun album pentru Copii, in 2005 si respectiv in 2007.
Albume: Soul Man in a Techno World, Free Falling, Teaching Peace, Hello World, Down the Do-Re-Mi, and Can You Sound Just Like Me?
www.redgrammer.com
AUDIO
http://www.baylinartists.com/userfiles/RG_The_ABCs_of_You.mp3
http://www.baylinartists.com/userfiles/RG_Buono_Appetito.mp3
VIDEO
http://www.professorgarfield.org/pgf_MusicBot.html
Alaturi de organizatori Centrul Medical Unirea si Rainbow Power Iasi, spectacolele sunt sustinute de: partenerii oficiali Centrul Comercial Felicia, Carrefour Felicia Iasi, partenerii institutionali: Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi”, American Corner, Iasi, Fundatia ASED, www.ased.org.ro, Asociatia Waldorf Iasi, www.waldorf-iasi.ro si partenerii media: Suplimentul de Cultura, Radio Hit.

CONFERINTA NATIONALA A PACIENTILOR

CONFERINTA NATIONALA A PACIENTILOR

Conferinta Natională a Pacientilor este un eveniment cu acoperire natională, care va reuni, pentru prima dată în România, toti actorii din domeniul sănătătii: reprezentanti ai autoritătilor statului (din cadrul Ministerului Sănătătii, Casei Nationale de Asigurări de Sănătate – C.N.A.S., Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritătii Judecătoresti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Directiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucuresti, membrii Comisiilor de Sănătate din Camera Deputatilor si Senatul României, precum si reprezentanti din cadrul Colegiului Medicilor din Bucuresti si Colegiului Farmacistilor din România), reprezentansi ai Universitătilor de Medicină si Farmacie din tara noastră, medici, manageri de spitale, reprezentanti ai farmacistilor si ai companiilor farmaceutice, pacienti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai societătii civile, în cadrul unei conferinte interactive.

Desfăsurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienti”, conferinta va fi structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Pe data de 11 martie 2010 se vor organiza sesiuni de comunicare pe teme de politici de sănătate, iar în celelalte două zile ale conferintei se vor dezbate subiecte pe afectiuni specifice. Temele de dezbatere vor fi sustinute de reprezentantii autoritătilor statului din domeniul sănătătii, reprezentantii asociatiilor de pacienti din întreaga tară, precum si de unii dintre cei mai renumiti medici si farmacisti din România.

Pe data de 11 martie 2010, în cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, va avea loc prima Conferintă a Asociatiei Nationale de Somnologie, prima asociatie din România dedicată pacientilor care suferă de tulburări ale somnului, o initiativă a companiei Sănătatea Media Group. Evenimentul se va bucura de sprijinul Societătii Române de Pneumologie. În cadrul acestei conferinte se vor pune bazele Asociatiei Nationale de Somnologie, care se va constitui legal după finalizarea Conferintei Nationale a Pacientilor, editia 2010. Până atunci, persoanele interesate să se înscrie ca membri în cadrul asociatiei, sunt rugate să acceseze formularul de înscriere din cadrul sectiunii „Asociatia Natională de Somnologie” sau să trimită un e-mail pe adresa somnologie@infopacienti.ro.

Totodată, pe data de 13 martie 2010 va avea loc prima Conferintă de Oncologie Pediatrică din România. Organizat în parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasă), asociatia părintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave, evenimentul doreşte să tragă un semnal de alarmă si cu privire la copiii bolnavi de cancer din România. „Pentru a veni în sprijinul micutilor diagnosticati cu cancer, precum si al familiilor acestora, Conferinta de Oncologie Pediatrică din cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor îsi propune să faciliteze accesul la informatii complete si competente cu privire la prevenirea, implicatiile si tratamentul bolilor canceroase la copii”, a adăugat Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group.

Conferinta Natională a Pacientilor este un eveniment conceput în manieră interactivă, astfel încât participantii vor avea posibilitatea de a adresa întrebări oficialitătilor, medicilor si specialistilor invitati în calitate de speakeri si vor putea afla, astfel, cele mai bune răspunsuri la problemele cu care se confruntă în calitate de pacienti.

În cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, pe lângă sesiunile de comunicare, se va organiza si o expozitie, intitulată „Info Pacienti”, în cadrul căreia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociatiilor de pacienti, dar si ale companiilor farmaceutice sau ale celor care oferă produse si servicii destinate pacientilor. Evenimentul se va încheia pe data de 13 martie 2010 – Ziua Europeană a Pacientilor.

Conferinta Natională a Pacientilor, un eveniment organizat de Sănătatea Media Group, lider în servicii de comunicare si relatii publice în domeniul sănătătii, va avea loc la Institutul National de Statistică din Bucuresti, în perioada 11-13 martie 2010. Înscrierile se pot face online, prin intermediul formularului de înscriere disponibil în sectiunea „Înscrie-te” (http://infopacienti.sanatateatv.ro/inscrie-te-acum/ )

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Având în vedere amploarea evenimentului si numărul extrem de mare de solicitări de participare venite din partea publicului, pentru a-si asigura un loc în cadrul evenimentului, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie din timp.

Sănătatea Media Group invită toate asociatiile de pacienti să participe la acest eveniment, pentru ca astfel membrii lor să fie cât mai bine informati, dar si cât mai bine reprezentati în fata autoritătilor din sectorul sănătătii.

Teme de discutie

Desfăsurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienti”, conferinta va fi structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Astfel, pe data de 11 martie 2010, prima zi a manifestării, vor avea loc sesiuni de comunicare pe subiecte generale de sănătate publică, desfăşurate sub tema „Conditia pacientului român”:

* Problemele pacientului roman;
* Drepturile si obligatiile pacientului;
* Accesul la serviciile medicale;
* Sistemul public al asigurărilor de sănătate din România;
* Sistemul privat al asigurărilor de sănătate din România;
* Accesul la medicamentele compensate si gratuite;
* Reglementarea sistemului de sănătate românesc;
* Medicina de urgentă;
* Rolul medicului de familie în gestionarea relatiei medic-pacient;
* Siguranta pacientului;
* Malpraxisul.

În următoarele două zile ale conferintei, 12 şi 13 martie 2010, vor fi găzduite sesiuni de comunicare pe afectiuni specifice, în care fiecare asociatie de pacienti va avea ocazia de a dezbate cu oficialitătile din domeniul sănătătii, dar si cu cei mai renumiti medici specializati pe respectivele afectiuni, problemele cu care se confruntă în calitate de beneficiari ai serviciilor medicale din România. Accentul va fi pus pe cele mai frecvente afectiuni întâlnite la pacientii de la noi din tară:

* Managementul bolilor cronice;
* Bolile cardiovasculare (hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică);
* Afectiunile pulmonare (tuberculoza, bronhopneumopatia cronică obstructivă - BPOC);
* Afectiunile digestive si cele metabolice;
* Cancerul;
* Hepatita;
* Osteoporoza;
* Bolile cu transmitere sexuală;
* Bolile rare.

În cadrul evenimentului va avea loc prima Conferintă Natională de Oncologie Pediatrică din România, organizată în parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L., în cadrul căreia vor fi dezbătute următoarele teme:

* Prevenirea cancerului;
* Depistarea precoce a cancerului;
* Medicamente de luptă împotriva cancerului;
* Solutii alternative de luptă împotriva cancerului;
* Progrese în terapia cancerului;
* Accesul pacientilor la tratamente în străinătate;
* Rolul asociatiei de pacienti în sprijinul persoanelor diagnosticate cu cancer.
Conferinta Nationala a Pacientilor va avea loc in perioada 11 -13 martie 2010, la Institutul National de Statistica din Bucuresti (Bd. Libertatii 16, sector 5), intre orele orele 10,00 -18,00. Intrarea este libera.

http://infopacienti.sanatateatv.ro/

GALA SANATATII TV

GALA SANATATII TV

In data de 3 decembrie 2009, a avut loc Gala Sanatatii TV, a 2 a editie, la hotelul Hilton, la ora 19. La prima editie a Galei Sanatatii TV din 2008, Asociatia P.A.V.E.L. a fost premiata ca "Cea mai implicata organizatie de pacienti". La gala din acest an, a fost prezentat un video - clip despre Asociatia P.A.V.E.L. si copiii bolnavi.

INAUGURAREA SPATIULUI DE JOACA PENTRU COPIII DIN SPITALE

INAUGURAREA SPATIULUI DE JOACA PENTRU COPIII DIN SPITALE

Proiect realizat de Asociatia P. A. V. E. L. in parteneriat cu Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” si sponsorizat de UniCredit Tiriac Bank

Asociatia P.A.V.E.L., (“ Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa”), asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave a inaugurat astazi 12 August 2009 locul de joaca si de odihna realizat in curtea Institutului Oncologic “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” pentru copiii si tinerii internati in sectia de oncopediatrie.

Evenimentul constituie finalizarea unei componente a proiectului “Glasuri de Copii” care beneficiaza de finantare in urma derularii programului de voluntariat Gift Matching al UniCredit Tiriac Bank si Unidea, Fundatia Grupului UniCredit.

Cea de a patra editie in Romania a programului Gift Matching initiat de catre Fundatia Unidea, apartinand Grupului UniCredit, a avut drept scop sprijinirea copiilor si a persoanelor defavorizate social, prin intermediul angajatilor Grupului UniCredit, care au fost Ambasadori ai proiectelor trimise de diverse organizatii. Angajatii Grupului UniCredit au donat bani pentru proiectele prezentate iar sumele adunate au fost dublate de catre Fundatia Unidea.

In acest fel, proiectul "Glasuri de copii" propus de Asociatia P.A.V.E.L. care cuprinde doua componente: "Terenul de joaca si un spatiu amenajat cu banci, masute si foisor pentru copii, tineri si insotitori, in curtea Institutului Oncologic Bucuresti “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” (IOB)" si "Organizarea unei camere in Institutul Oncologic destinata activitatilor de suport psihoterapeutic, spiritual si deconectare pentru copil / tanar si parinte", a beneficiat de finantare pentru a fi realizat.

Cea de a doua componenta a proiectului are ca obiectiv amenajarea si dotarea unei camere, la parterul IOB, destinata unor activitati cu copiii, tinerii si parintii acestora prin care sa beneficieze, intr-un cadru placut, de deconectare, relaxare si suport emotional, actiuni educative. Aceasta parte a proiectului este demarata si urmeaza a se finaliza in cursul lunii septembrie.

Parteneriatul dintre Institutului Oncologic Bucuresti “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu” (IOB)", reprezentat de managerul Profesor Doctor Rodica Anghel si Asociatia P.A.V.E.L. a facut posibila initierea, aprobarea si punerea in practica a acestui proiect. Buna colaborare stabilita intre institut si asociatie este facilitata de deschiderea si suportul pe care-l manifesta multi dintre cei ce lucreaza aici. Doamna Conferentiar Doctor Monica Dragomir, seful sectiei de oncopediatrie, acorda un sprijin permanent Asociatiei P.A.V.E.L. si reciproc.

Asociatia P.A.V.E.L., in numele beneficiarilor ei, copii si tineri bolnavi, parinti ai acestora adreseaza multumiri tuturor celor care au facut posibila concretizarea noului proiect “Glasuri de copii”, celor implicati in programele si proiectele noastre, voluntari, sponsori, sustinatori si nu in ultimul rand, echipei.
Tot azi, 12 august a avut loc si o expozitie cu lucrari realizate de copiii si tinerii bolnavi si supravietuitori, ce au participat acum doua saptamani la tabara de creatie organizata de Asociatia P.A.V.E.L. la Manastirea Horezu.
Dupa 12 ani de activitate asociatia noastra si-a propus sa intareasca recunoasterea publica a celor care se implica in sustinerea cauzei pentru care existam ca organizatie si initiaza cu ocazia acestei inaugurari conferirea unor premieri, simbol de recunostinta.

Asociatia P.A.V.E.L., in cei peste 12 ani de activitate a derulat programe de servicii permanente, proiecte periodice, evenimente si actiuni in scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin care acorda asistenta sociala, sprijin moral, informational, psihologic si material atat lor cat si familiilor lor.

Activitatea asociatiei de-a lungul acestor ani a fost posibila prin contributia materiala a sponsorilor, donatorilor, organizatii si companii, finantatori de proiecte dar, in primul rand prin implicarea si contributia directa, generoasa si din suflet a oamenilor.
Multi dintre acestia vor fi si vor ramane eroii anonimi ai unei cauze, pentru multi multumirile sau recunostinta celorlalti se va manifesta in tacere. Credem, ca si organizatie, ca este momentul si ca este bine sa initiem si recunoasterea publica a contributiei in folosul celor aflati in suferinta pentru care asociatia P.A.V.E.L. exista, cu speranta ca cei din jurul nostru vor vedea modele de generozitate si implicare.

Am oferit azi 12 August 2009 pentru prima data Diplome de Recunostinta P.A.V.E.L. pentru:
- Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti – pentru parteneriatul si sustinerea proiectelor asociatiei P.A.V.E.L., in folosul tinerilor pacienti ai sectiei de oncopediatrie si a parintilor acestora
- UniCredit Tiriac Bank- pentru contributia voluntara a angajatilor care au sustinut proiectul “Glasuri de Copii”, proiect derulat prin programul Gift Matching al grupului UniCredit
- Doamnei Carmen Paula Sava - pentru contributia si implicarea ca voluntar in proiectele si activitatea asociatiei P.A.V.E.L.

Voluntariatul pentru cauza unor copii si tineri loviti de boala cea mai dura are mereu o latura emotionala dureroasa. Dar compasiunea poate fi impletita cu intelepciunea de a oferi un strop de normalitate acestor copii si cele mai multe din programele, proiectele si actiunile asociatiei P.A.V.E.L., precum si a celor ce o sustin, au aceasta motivatie.

Diverse etape ale parcului pentru copii realizat de Asociatia P.A.V.E.L., incepand cu mai 2009 pana in prezent:

"HANDS TENACIOUS OF LIFE PROJECT"

Asociatia P.A.V.E.L., a fost reprezentata de 4 supravietuitori: Ramona Cherciu, Victor Dicu, Gabriela Din si Alexandru Georgescu, impreuna cu delegata din partea organizatiei: Raluca Tanase
Ramona-Elena Cherciu: Când am fost invitatã de cãtre Asociatia Pavel sã mã alãtur unui grup de supravietuitori într-o aventurã în inima Turciei, am simtit cã am primit cel mai frumos dar – genul de dar pe care îl primesti când te astepti cel mai puþin, atunci când ai nevoie de el cel mai mult – în cazul meu, o evadare mai mult decât necesarã din programul meu aglomerat de zi cu zi, o pauzã binevenitã pentru un timp de auto-reflectie de care aveam nevoie.
Am venit asadar în Capadocia cu mintea si inima deschise, gata sã îmi primesc darul si sã mã bucur de noutatea orientalã pe care o aducea cu el. Nu m-am asteptat sã experimentez asemenea minuni, cum au fost sã vãd cum apa se transformã în flori în cel mai frumos Ebru din lume (cel fãcut de mine), sã simt adierea vântului de rãsãrit deasupra misterioaselor pietre capadociene, sã privesc cu uimire un cer pictat în culorile vii ale unor vesele baloane cu aer cald (un vis drag din copilãrie îndeplinit), sã miros parfumul lutului ud pe mâinile mele în timp ce încercam cu disperare sã înving lipsa de coordonare între mâini si picioare folosind roata olarului sau sã salvez girafa mea modelatã de mânã de la a arãta precum o cãmilã sau un strut.
Dincolo de toate acestea, stiu cã ceea ce voi pretui cel mai mult în urma acestui proiect este aceastã întâlnire extraordinarã cu oameni extraordinari care, ca si mine – si-au pãstrat inimile zâmbitoare în vremuri grele si care împart acum zâmbetul lor cu lumea întreagã. Sunt profund onoratã cã i-am întâlnit pe fiecare dintre ei si cã am împãrtãºit împreunã acest rãstimp.

Victor Dicu: Asteptãrile mele legate de Turcia au fost depãsite, desi multi prieteni si cunostinte mi-au vorbit în cuvinte frumoase despre acest loc.
Privelistea este superbã si conditiile de cazare depãsesc posibilitãtile naturale ale zonei.Temeri: înainte de a veni aici, eu am avut temeri în legãtura cu bariera pe care ar fi putut-o pune necunoasterea limbii. Eu nu vorbesc fluent limba englezã , acum însã consider cã mã descurc.
Motto-ul proiectului din partea mea: “Nimic nu este imposibil!”

Gabriela Din: Pentru mine, acest proiect reprezintã o sansã de a socializa si de a schimba impresii cu alte persoane care au trecut prin experiente similare.
Împreunã putem da un exemplu copiilor bolnavi, un exemplu cã: se poate, cu putin curaj si putin ajutor.
Mi-aº fi dorit ca noi, membrii grupului din cadrul acestui proiect, sa comunicam deschis, insa au fost oarece probleme legate fie de necunoasterea limbii engleze, fie de timiditate însã pânã la sfârsit cred cã vom fi prieteni si poate vom pãstra legãtura. Îmi va fi dor de fiecare dintre cei de aici!
Toti participantii la acest proiect sunt exemple de urmat pentru copiii bolnavi si sper ca prin optimismul si curajul nostru sã facem o diferentã.

Alexandru Georgescu: Acest proiect mi-a depãsit orice asteptare. Este un proiect minunat, care m-a ajutat sã cunosc si sã socializez cu persoane care au trecut prin experiente similare. Apreciez proiectul ca fiind gândit în detaliu ºi bine organizat.
Prin acest proiect trãiesc acum o experienþã de neuitat, mã aflu într-un loc minunat si unic pe Pãmânt.
Beneficii: pana acum pot spune cã datoritã proiectului si activitãtilor avute, am reusit sã realizez prin ce am trecut. De asemenea, am experimentat o nouã abordare a vietii si problemelor ei: arta ca si dãtãtoare de sperantã, mai ales prin intermediul persoanelor pe care le-am întâlnit aici.
Suntem abia la începutul proiectului, dar deja mã simt mult mai sigur de mine, încrezãtor ºi mai vesel în interior.
Multumesc pe aceastã cale Fundatiei Lösev si Asociatiei P.A.V.E.L. pentru invitaþie.
Motto-ul meu pentru voi: “Doar fã-o”!

Tãnase Elena Raluca: Ce ar trebui sã spun? Cum as putea începe? Este destul de greu sã vã expun în câteva cuvinte temerile mele sau motivele pentru care mã aflu aici (voi încerca sã mã rezum la lucrurile importante): este vorba de inimã, viata, misiune si datorie. Probabil la acest moment nu realizez complet ce experientã minunatã trãiesc, dar timpul îmi va arãta …
Dar, sã participi la un eveniment, proiect, workshop, si sã fii tratat ca un rege, este unul dintre cele mai bune instrumente de suport emotional pentru supravietuitori create vreodatã. Chiar si acum, la miezul noptii, când cu totii suntem foarte obositi, realizez cât este de relaxant sã te afli într-un loc atât de minunat, înconjurat de “oameni” în adevãratul sens al cuvântului.
“Hands Tenacious of Life Project” este evadare si o aventurã pentru eroii nostri aflati în luptã continuã cu o boalã nemiloasã.
Îndepãrtati de rutina zilnicã, tinerii acestia construiesc relatii frumoase într-un loc atât de primitor ca Hotelul Karlikevi, pentru cã aici poti sã te simti bine cu adevãrat.
Ca om si ca reprezentant al Asociatiei P.A.V.E.L., sunt mândrã cã particip la un astfel de proiect realizat de cãtre Fundatia Lösev. Aceastã organizatie este un exemplu de urmat deoarece aduce o schimbare în lume. Observ atâtea programe ce vin în sprijinul copiilor, tinerilor si familiilor afectate de cancer si leucemie. Lösev dezvoltã aceste programe nu numai la nivel national, ci iatã si la nivel internaþional, depãsind barierele legate de limbã, culturã, traditii, istorie, transformând micul în mare, nagativul în pozitiv, ideile în fapte si eu- ul în noi.
Multumesc!
Romania va participa, prin Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viata este Luminoasa), in perioada 6-15 iulie, in Turcia, la un amplu proiect international - 'Hands Tenacious of Live' - pentru sustinerea copiilor afectati de leucemie si a familiilor acestora, potrivit Agerpres.

Asociatia P.A.V.E.L.este partener european al organizatiei gazda Losev. Activitatile planificate, denumite 'Arta pentru speranta', vor avea loc in Capadocia si Ankara.

Proiectul isi propune constientizarea dimensiunilor universale ale cancerului de catre tineri si autoritatile fiecarei tari. De asemenea, este importanta inceperea unui dialog international pe aceasta tema nu numai intre factorii de decizie, ci si direct intre cei loviti de boala.

In prima parte a proiectului, in Capadocia, echipa Romaniei va participa, alaturi de echipele altor cinci tari (Portugalia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Turcia), la o serie de activitati artistice. Cei patru tineri romani desemnati de asociatie sunt supravietuitori ai leucemiei, cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani.
In partea a doua a proiectului, toate obiectele de arta obtinute vor fi prezentate intr-o expozitie organizata in Ankara. La aceasta manifestare sunt invitati sa participe politicieni, reprezentanti ai comunitatilor internationale, ai mass-media, diversi factori de decizie in domeniul cancerului. La incheierea proiectului vor fi editate si publicate pliante, brosuri, un CD, care vor reliefa activitatea si implicarea fiecarei tari participante, a mai aratat Raluca Tanase.
In Romania, anual sunt depistate peste 500 de cazuri noi de cancer la copii. P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este membra a mai multor federatii - Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer, Uniunea Internationala Contra Cancerului, Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer, EUROCHILD aisbl (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa), Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti - si membru asociat al Societatii Internationale Europene a Oncologilor Pediatri.
Asociatia acorda sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi de leucemie si familiilor lor.

CONCERT IN MEMORIAM WALTER MICHAEL KLEPPER

CONCERT IN MEMORIAM WALTER MICHAEL KLEPPER

In 20 iunie 2009, in Trebur Eigenheim, Germania a avut loc concertul "Danke Herr Klepper" sustinut de catre corurile dirijate in ultimii ani de catre Walter Klepper si sotia dansului, Alina Klepper. Aceste coruri sunt: Volkschor-Trebur, Chorgemeinschaft-Hochheim, Mozart-Trebur si Frohsinn-Rüsselsheim. Doamna Alina Klepper a donat 500 euro asociatiei P.A.V.E.L., bani stransi cu aceasta ocazie de la participanti si de la d-na Klein. Multumim din inima! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Walter Michael Klepper (1929-2008)

Compozitor, violonist, profesor. Originar din Lugoj, instruirea muzicalã a început-o la Resita prin studii private de vioarã, apoi la Conservatorul popular. În aceastã perioadã activeazã ca violonist în orchestra simfonicã a Combinatului siderurgic din Resita. Între anii 1952-1958 urmeazã cursurile Conservatorului din Bucuresti, dupã absolvirea cãruia obtine postul de secretar muzical al Orchestrei Simfonice a Cinematografiei (1958-1962). Va activa apoi ca profesor de pian la Scoala de Muzicã si Arte plastice nr.2 din Bucuresti. Între 1969-1970 este directorul orchestrei de Studio a Conservatorului „Ciprian Porumbescu“. Reintrã în învãtãmânt activând timp de doi ani ca lector universitar la Facultatea de Muzicã a Universitãþii din Brasov 1970-1972. În anul 1972 este numit director adjunct al Teatrului de Operã si Balet din Bucuresti. Se stabileste apoi în Germania (1984), unde îsi continuã activitatea pedagogicã si componisticã. Este autorul unui important numãr de piese corale: Triptic coral pe versuri de Nikolaus Lenau, Mein Land, Der Wildschütz, Es wolt ein Mädchen früh aufstehen, Bei der Sennerin, toate coruri mixte publicate în colectia „Deutsches liedgut aus dem Banat, Siebenbürgen und dem Satmarer Land“; prelucrãri de folclor românesc si german (din culegerile efectuate în rândul populatiei germane din România) si o serie de cântece „patriotice si revolutionare“. A compus si douã lieduri pentru bas si pian. În anii de activitate la orchestra Cinematografiei a scris muzicã pentru filme de desene animate: Mãtura nãzdrãvanã, Legendã contemporanã, Sase fabule si un strut, Despre flori, Cine a gãsit mãnusa. S-a bucurat de o bunã popularitate în programele filarmonicilor cu cor si cele douã cantate ale sale: Cântecele Hirosimei op. 2 (1959) si Anotimpul frumusetii ambele pentru solistã, cor mixt si orchestrã. Desigur, creatia simfonicã s-a impus cu aplomb, mult deasupra celorlalte genuri: Tripticul simfonic Impresii din Resita op. 3 (1962), Divertisment pentru orchestrã de coarde si timpani op. 4 (1963), Mic concert pentru suflãtori, pian, celestã si percutie op. 7 (1965). A compus si douã simfonii. În Germania a compus un Cvintet de suflãtori (1985) si a realizat o versiune revizuitã a Sonatei pentru pian (1986). Între 1987-2008 a compus muzicã de scenã, muzicã de film. Noile sale lucrãri corale pentru cor de bãrbaþi, cor de femei, cor mixt, cor de copii, „gospelchor“ au fost tipãrite la propria sa editurã. La Radio Resita a realizat ciclul de emisiuni educative Tainele muzicii clasice.
http://www.banaterra.eu/romana/walter-mihai-klepper
........................................
Din 1960 este membru în Uniunea Compozitorilor din România. În perioada 1962-1972 a activat ca compozitor liber profesionist, profesor de pian si sef al unei orchestre de camerã. A fost docent pentru formã muzicalã si orchestratie la conservatorul din Bucuresti unde a condus în perioada 1968-1970 si studioul de muzicã al conservatorului. În 1970 s-a mutat la Braºov unde a fost timp de doi ani docent la Facultatea de Muzicã a Universitãtii din Brasov. A fost mai apoi pentru un scurt timp director artistic la Opera de Stat din Bucuresti în timpul când aceasta era condusã de scriitorul Mircea Horia Simionescu.
În 1983 a emigrat în Republica Federalã Germania unde lucrat ca dirijor de cor în diferite localitãti din zona Rhein-Main. A continuat activitatea de compozitor axatã acum mai ales pe muzicã coralã.
În ultimii ani a fost invitat de cãtre postul de radio din Resita sã prezinte o serie de emisiuni pe teme de muzicã cultã, emisiuni care au avut succes de-a lungul mai multori ani. A lucrat si la un manuscris despre aceastã serie de emisiuni care se asteaptã sã aparã postum sub forma unei cãrti.
În 1977 a primit premiul Uniunii Compozitorilor din România pentru Simfonia nr.2

SARBATORI IN SECTIILE DE ONCO-HEMATOLOGIE DIN BUCURESTI

SARBATORI IN SECTIILE DE ONCO-HEMATOLOGIE DIN BUCURESTI

Incepand cu iarna lui 1995 am reusit sa organizam de fiecare Craciun si Paste cate o mica serbare cu cadouri pentru copiii spitalizati in sectiile de oncopediatrie ale spitalelor Maria Sklodowska Curie, Fundeni (Clinica de Pediatrie), spitalul V. Gomoiu (sectia "Terapie intensiva") si Institutul Oncologic din Bucuresti.

Cadourile pentru copiii bolnavi au fost donate de copii din Olanda, din aria orasului Bussum si de catre fundatia olandeza, Kinderen in Nood (SKIN), dar si de catre multi sponsori din Romania: IWA, diverse companii, persoane individuale.
De 1 iunie, un grup de elevi de la Liceul C. A. Rosetti din Bucuresti au dat un mic spectacol in holul I.O.B., prezentand cateva piese muzicale si doua piese de teatru. Au participat copii si tineri bolnavi de la Institutul Oncologic si de la Institutul Clinic Fundeni, impreuna cu parintii. Dupa care, la cantina de la sectia de oncopediatrie a fost servita o masa festiva si Mihaela (arhitecta, voluntara la P.A.V.E.L.) i-a pictat pe copii pe fata! Ca de fiecare data, copiii si tinerii de la toate cele trei sectii de oncopediatrie si hematologie (IOB, Fundeni si Budimex) au primit cadouri, multumita sponsorizarilor primite.
Multumim pe aceasta cale: companiilor si prietenilor care ne-au sprijinit in aceasta actiune:

Omnitoys SRL, Ulker, Editura Cartea Copiilor, SC STAR FRUIT SRL, DANONE Romania, Isabela Iscru, Diana Mireuta, Dan Santimbreanu si colegilor de la compania SIEMENS, Fundatia Andantino, Cercul Militar National, elevilor de la Liceul C. A. Rosetti, voluntarilor: Mihaela Schiopu si prietenilor ei, Carmen Sava, Renela Diaconescu, Oana Arama, angajatilor asociatiei P.A.V.E.L.: Adriana Teodoru, Nadia Ulmeanu, Alina Mitroi, Raluca Tanase si multor altora.
Multumim Clarei si Alexandrei pentru obtinerea fructelor, si companiilor: Omnitoys, Aventis si Danone pentru ajutorul acordat in organizarea 'Pastelui' copiilor. La fel, multumim voluntarelor Carmen Sava, Alexandra Polianopol, Carmen Mocioi, Renela Diaconescu si membrelor echipei: Nadia Ulmeanu, Alina Mitroi, Adriana Teodoru, Raluca Tanase pentru implicarea lor in pregatirea acestui eveniment.

VIZITA FOTBALISTILOR DE LA FC STEAUA

VIZITA FOTBALISTILOR DE LA FC STEAUA

Pe data de 11 martie 2009, un grup de 9 fotbalisti (George Ogararu, Pantelis Kapetanos, Alexandru Tudose, Dayro Moreno, Robinson Zapata, Tiago Gomez, Ianos Szekely, Ricardo Pedriel, Pawel Golanski) ai echipei STEAUA FC, au vizitat copiii de la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic, oferindu-le cadouri, autografe si fotografiindu-se cu copiii si tinerii prezenti. Le multumim din tot sufletul pentru aceasta surpriza!

http://www.steauafc.com/ro/articole/vizita_asociatiapavel/

CONCURS DE DESENE

CONCURS DE DESENE

Intre 15 februarie – 28 februarie, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat o competitie de desene pentru copiii bolnavi – premierea avand loc pe 8 martie.
Cu ocazia zilei de 8 martie, copiii castigatori ai competitiei de desene au fost premiati, intr-un cadru festiv la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic, fiind sarbatorite cu aceasta ocazie si mamele, dupa care, un grup de parinti si copii au mers la circ (datorita sponsorizarii oferite de catre Circ si RATB). Din toata inima, multumim!

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER 2009

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER 2009

Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru intaia oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire.
Incepand cu 2003, ICCCPO ('Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer', confederatie la care Asociatia P.A.V.E.L. s-a afiliat din 1998, fiind singura din Romania) a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer. Din 2002, in fiecare an, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat pentru copiii, tinerii bolnavi, supravietuitori si familiile lor - diverse evenimente. Si in acest an, vom fi alaturi de ei. Orice alta organizatie sau grup care doreste sa organizeze ceva cu aceasta ocazie, ii solicitam sa ne informeze.
ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 60 de tari ale lumii (in total 100 de organizatii de parinti, membre a ICCCPO).

Scopul acestei zile este:
- sa atraga atentia asupra celor 250.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
- informarea publicului despre cancerul la copii;
- organizarea de evenimente de strangere de fonduri pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
- sa promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale;

Cancerul la copii este mai rar decat la adulti.
In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 - 60%, in functie de specificul bolii.

Asociatia P.A.V.E.L este prima organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer, din Romania si una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tarã, care lucreazã pentru pacientii cu cancer; asociatia se implica în sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical în Bucuresti (3 clinici de oncologie si hematologie pediatricã ce trateazã copii si adolescenti din toatã România) si speram ca in viitor, sa oferim ajutor si alte zone ale tarii.

Pentru Ziua Internationala a Copilului cu Cancer , din 15 februarie 2009, Asociatia P.A.V.E.L., in parteneriat cu Asociatia Asezamantul Social Sfintii Martiri Brancoveni din Bucuresti, s-au organizat:
- conferinta de presa in 12 februarie 2009, la Institutul Oncologic; au vorbit: Olga Cridland (Asociatia P.A.V.E.L.), Conf. dr. Monica Dragomir (I.O.B.), preot Daniel Smuc (vicepresedinte fundatia Asezamantul Social Sfintii Martiri Brancoveni') si Elena Stoica, de la aceeasi fundatie, psiholog Adriana Hancean (spitalul M.S.Curie), supravietuitoarele Ramona Cherciu si Oana Uilacaru, Nadia Ulmeanu si Alina Mitroi (Asociatia P.A.V.E.L.), terapeut prin joc Adriana Teodoru si Isabela Iscru.

http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/evenimente-medicale/conferinta-de-presa-ziua-internationala-a-copilului-cu-cancer

- pe 15 februarie, la ora 12 a avut loc un spectacol, la initiativa D-nei Diana Mireuta si oferit de grupul ANDANTINO, la Cercul Militar National, pentru copii bolnavi, parintii lor si alti copii orfani sau cu probleme financiare. RATB ne-au pus la dispozitie doua autobuze pentru transportul copiilor de la spital la Cercul Militar si inapoi. Fundatia Andantino a facut copiilor si parintilor o mare surpriza, invitand si alte formatii si solisti: Maestrul Nicolae Voiculet (nai), formatia Los Platanos, formatia Body & Soul, Elena Gheorghe, formatia Autentic si Bombonica de la "Vitamina Vesela'. Multumim pe aceasta cale, D-lui Stefan Iordache, presedintele Fundatiei Andantino si D-nei Mihaela Matei, directoare la aceeasi fundatie, ca si conducerii Cercului Militar National si RATB.

ZIUA MONDIALA A CANCERULUI (2009)

ZIUA MONDIALA A CANCERULUI (2009)

Pe 4 februarie 2009, Ziua Mondiala a Cancerului, Uniunea Internationala impotriva Cancerului (UICC) va lansa "Iubesc copilaria mea sanatoasa si activa" ( “I love my healthy active childhood”), al doilea an tematic din campania de preventie impotriva cancerului "Copiii de azi, lumea de maine" (“Today’s children, tomorrow’s world”).
Intre 2008 si 2011, fiecare an a avut, are si va avea o tematica, in cadrul acestei campanii:

2008 – dati copiilor si tinerilor un mediu fara fum de tigara

2009 – incurajarea unui stil de viata echilibrat energetic, bazat pe dieta sanatoasa si activitate fizica

2010 – informarea despre vaccinuri impotriva virusurilor ce cauzeaza anumite forme de cancer (expl. vaccin HBV )

2011 – educarea copiilor si tinerilor ca sa evite expunerea la radiatii ultra violete (ca urmare a unei expuneri periculoase la soare).

Asociatia P.A.V.E.L. este membra a UICC si ca urmare doreste sa se implice in fiecare an in astfel de campanii, pentru a preveni cancerul la copii si tineri.

EVENIMENTE PENTRU COPII BOLNAVI DE CANCER

EVENIMENTE PENTRU COPII BOLNAVI DE CANCER

In parteneriat cu Societatea Umanitara "Blythswood" Romania, am organizat un concert caritabil numit "Pretuieste Viata", la Palatul Copiilor din Bucuresti, in 12 decembrie 2005, concert organizat pentru copiii bolnavi de la sectia de oncologie a Spitalului Budimex.
Au cantat formatiile PROCONSUL, MOROMETZII si STIGMA, fiind foarte apreciate de publicul prezent.

In noiembrie 2005, a avut loc Caravana Bolnavilor de Cancer, prima campanie de formare si educare a bolnavilor de cancer, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Caravana s-a desfasurat pe parcursul unei luni, in diverse orase din tara (Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj, Tg Mures), organizandu-se diverse actiuni dedicate bolnavilor de cancer.
Scopul caravanei. este de a demonstra oamenilor care sufera din cauza afectiunilor oncologice ca nu sunt singuri in lupta cu boala. Alaturi de ei se afla organizatiile care lupta pentru drepturile pacientilor, oferindu-le sprijin emotional si material.
Caravana a pus accentul in primul rand pe informarea populatiei si a pacientilor, pe respectarea si constientizarea drepturilor acestora si pe sustinerea de care trebuie sa beneficieze fiecare bolnav din partea psihologilor, a familiei si a prietenilor.
In Romania se estimeaza ca exista in aest moment aproximativ 400,000 de bolnavi de cancer, iar numarul lor creste rapid. Situatia este cu atat mai grava cu cat fondurile insuficiente si lipsa resurselor din sistemil public de sanatate sunt in continuare extrem de pronuntate.
La invitatia FABC, Asociatia P.A.V.E.L. a participat la actiunile organizate in Bucuresti: vizitarea sectiei de oncologie si a camerei de joaca de la Spitalul Budimex, si la conferinta de presa.

Participarea anuala din 1997 la Conferinta Internationala a ICCCPO, unde reprezentantii Asociatiei PAVEL si supravietuitori de cancer, au facut un lobby puternic in favoarea copiilor bolnavi de cancer din Romania, au impartasit celorlalti diverse informatii despre activitati desfasurate de catre asociatie si despre situatia copilului bonav de cancer din Romania; au stabilit legaturi cu multe organizatii similare si specialisti in oncopediatrie; reprezentanti ai Asociatiei PAVEL au avut participari din 1998, la intalniri, seminarii, conferinte cu reprezentantii altor organizatii, medici, diversi specialisti din tara sau strainatate.

WEBSITE-URI ASOCIATIA PAVEL

WEBSITE-URI ASOCIATIA PAVEL

Crearea a doua website-uri si a unui blog: www.asociatiapavel.ro, www.asociatiapavel.home.ro si http://apeluriumanitare.wordpress.com/

CONCEPT MATERIALE DE PROMOVARE

CONCEPT MATERIALE DE PROMOVARE

Publicarea de brosuri cu caracter informativ despre cancer, dreturile pacientilor, dieta si preventie. Vezi: http://asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=56

Ne puteti gasi pe:
Comunicate Medicale


Newsletter
Directionati 2% catre Asociatia P.A.V.E.L.. Formular 230
Formular 200
Donati
Campanie 2%

Emisiuni Sanatatea TV

Intro. You need Flash to see it.

Galerie foto

GALERIE FOTO
Powered by SANATATEA PRESS GROUP