Asociatia Pavel

Noutati

 

Fundatia Hospital Services Romania sustine proiectul Centrul Medical „Sf. Spiridon”, un spital modern in care pacientul va fi tratat cu demnitate, iar calitatea actului medical va fi la nivelul centrelor medicale din lumea civilizata. Centrul Medical „Sf. Spiridon” doreste sa aduca in Romania tehnica moderna de diagnostic si tratament, care in prezent nu este accesibila pacientilor romani:
• Investigatii de tip PET/CT;
• Tratament cu Cyberknife si TomoTherapy;
• Primul cyclotron;
• Primul robot de chirurgie DaVinci.

Fundatia Hospital Services Romania va folosi toate contributiile pentru a dezvolta resurse in sprijinul centrului medical si pentru a oferi acces la cea mai bunã ingrijire medicala posibila, prin intermediul celei mai noi tehnologii, prin programe in folosul comunitatii, prin imbunatatirea facilitatilor existente si prin oferirea de oportunitati de educare atat comunitatii, cat si personalului.

 

Prevenirea cancerului la san, in atentia Parlamentului European
Publicat: 17 Octombrie 2008 @ 00:19

Octombrie este luna internationala de sensibilizare a populatiei privind riscurile cancerului de san. Intre 7-17 octombrie, Parlamentul European gazduieste o expozitie intitulata: "Octombrie roz: Faceti o depistare de cancer la san", care pune accentul pe importanta prevenirii si depistarii acestei boli. In Europa, cancerul de san afecteaza o femeie din zece. Depistarea cancerului de san este o masura cheie in reducerea numarului de decese.

In fiecare an, in Europa, apar aproximativ 430.000 de cazuri noi de cancer la san. In 2006, in Europa, 132.000 de femei au murit din cauza acestuia. Rata de supravietuire calculata pe o perioada de cinci ani (1995-1999) este de 79,5%. Cancerul de san ii poate afecta si pe barbati (1.000 de barbati mor in fiecare an in UE din cauza acestei boli).
 
Pe 7 octombrie, in deschiderea expozitiei de la Parlamentul European, presedintele Hans-Gert Pöttering a remarcat faptul ca „aproximativ o treime din cazurile de cancer ar fi putut fi prevenite daca ar fi fost detectate si daca pacientii ar fi fost tratati din timp“.
 
Introducerea depistarii la nivel national pentru femeile cu varste intre 50-69 de ani
 
Mamografia este considerata drept cea mai buna metoda de detectare timpurie a cancerului de san. Intr-o rezolutie din 2006, Parlamentul European cere statelor membre „sa introduca depistarea cancerului de san la nivel national“, fiecarei femei cu varsta cuprinsa intre 50 si 69 de ani oferindu-i-se o mamografie la interval de doi ani.
 
Ministrul francez al Sanatatii, Roselyne Bachelot-Narquin, a explicat mesajul expozitiei: „Faceti un control, pentru a nu risca sa fiti tratati prea tarziu. Faceti un control pentru a va creste sansele de a trai mai mult si mai sanatos. Faceti un control, ca sa nu riscati sa regretati faptul ca nu l-ati facut“.
 
Diferente inacceptabile intre statele membre in prevenirea cancerului 
 
In afara depistarii, cancerul de san poate fi combatut si printr-un stil de viata sanatos si activ. Conform Centrului International de Cercetare in Domeniul Cancerului, schimbarea stilului de viata, sedentarismul, obezitatea, schimbarile sociale si nasterea primului copil la varste inaintate duc la cresterea riscului de a avea cancer la san si la colon.
 
Intr-o rezolutie din aprilie 2008, Parlamentul European arata ca exista „diferente surprinzatoare si inacceptabile la nivelul calitatii serviciilor oferite de centrele pentru tratarea cancerului, al programelor de screening, […] al centrelor de radioterapie si al accesului la medicamente impotriva cancerului“ intre statele membre UE.
 
Intre 7-17 octombrie, Parlamentul European gazduieste expozitia „Octombrie roz: Faceti o depistare de cancer la san“, pentru a sprijini initiativa presedintiei franceze a UE de sensibilizare a populatiei privind riscurile cancerului de san. Expozitia are loc la Parlamentul European din initiativa deputatei europene Elisabeth Morin (Grupul Partidului Popular European (Crestin-Democrat) si al Democratilor Europeni, Franta). Fotografiile provin dintr-o carte educativa - „Am cancer la san. Si acum?...“ - ai carei autori sunt fotograful Florian Launette si profesorul Pascal Bonnier.

Sursa: Redactia Romana, Serviciului de Presa al Parlamentului European

Intrebari si raspunsuri despre transplant

Î: Care sunt unitãtile medicale unde se pot desfãsura operatii de transplant de organe?
R:
Bucuresti:
• Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Cardiac Târgu-Mures, Laboratorul clinic de imunologie, transplant
• Institutul Clinic Fundeni - Centrul de Chirurgie Generalã si Transplant Hepatic, Centrul de Chirurgie Urologicã si Transplant Renal, Centrul de Hematologie si Transplant Medular, Clinica ATI, Laboratorul de diagnostic, biologie molecularã, imunologie HLA si virusologie, coordonare transplant
• Serviciul de Ambulantã al Municipiului Bucuresti
• Spitalul Clinic de Urgentã „Bagdasar-Arseni” Bucuresti, Sectia ATI, coordonare transplant
• Spitalul Clinic Militar Central Bucuresti – Clinica de Chirurgie Toracicã
• Spitalul Clinic de Urgentã pentru Copii „Louis Turcanu”
• Institutul National de Hematologie Transfuzionalã „Prof. Dr. C.T. Nicolau” Bucuresti
• Spitalul Clinic de Urgentã Floreasca - Sectia de Chirurgie Cardiovascularã, Sectia ATI, coordonare transplant

Târgu Mures
• Spitalul Clinic Judetean de Urgentã Târgu-Mures, Secþia Clinicã de Hematologie si Transplant Celule Stem Clinica ATI, coordonare transplant

Cluj-Napoca
• Spitalul Clinic Judetean de Urgentã Nr.1 Cluj-Napoca, ATI, coordonare transplant
• Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, Laboratorul clinic de analize medicale si imunologie, coordonare transplant

Timisoara
• Spitalul Clinic Judetean de Urgentã nr. 1 Timisoara: Centrul regional de imunologie de transplant, Centrul de Hemodializã si Transplant Renal coordonare transplant

Constanta
• Spitalul Clinic Judetean Constanta, Clinica Chirurgie, coordonare transplant

Iasi
• Spitalul Clinic de Urgentã “Sf. Spiridon” Iasi, Laboratorul de imunologie si genetica, Clinica ATI, coordonare transplant
• Spitalul Clinic „C. I. Parhon” Iasi, Clinica Urologie

Î: Unde pot dona sânge?
R: Centrul de Transfuzie Sanguinã BUCURESTI
Adresa: Str. Constantin Caracas nr. 2-8, cod 78156, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021.650.23.84 ; 021.659.60.60 Fax: 021.659.69.90
Program: L-V: 7.30-14.00
De asemenea, în majoritatea spitalelor din Bucuresti existã centre de recoltare. În tarã, existã centre de transfuzie în orasele resedintã de judet.

Î: Cine poate dona sânge?
R: Oricine cu vârsta cuprinsã între 18 si 62 de ani, cu o greutate corporalã minimã de 58 kg pentru fete si 60 kg pentru bãieti. Tensiunea arterialã sistolicã trebuie sã se încadreze între 11 si 18mmHg.
Donatorul de sânge nu trebuie sã aibã afectiuni de genul: hepatitã (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimã sau - tensiune peste 18 mmHg, boli de piele, miopie - 6 dioptrii.
Femeile sã nu fie însãrcinate, în perioada de lãuzie sau în perioada menstrualã.
Persoanele care doneazã nu trebuie sã consume grãsimi sau bãuturi alcoolice cu cel puþin 24 de ore înaintea donãrii. De asemenea, donatorii nu trebuie sã fi suferit în ultimele luni interventii chirurgicale sau sã fi fost plecaþi în strãinãtate în ultimele sase luni.
Între douã donatii de sânge, trebuie sã treacã o perioadã de cel puþin 72 de zile.

http://www.acasatv.ro/viatapentruviata/faq.html

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgentã Mures, dr. Ovidiu Butuc, a anuntat luni, într-o conferintã de presã, cã la Târgu Mures urmeazã sã se înfiinteze o bancã de celule si tesuturi pentru transplant, finantatã de Banca Mondialã.  .....
23.05.2008 / Rompres
www.emedic.ro

Centrul de Hematologie si Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni a realizat primele 100 de transplanturi de celule stem hematopoietice (TCSH), atât la copii, cât si la adulti. Prof.dr. Dan Colitã, seful Centrului, a declarat, cu prilejul marcãrii acestui moment, cã preocupãrile în acest domeniu au existat încã din anii '80, când s-au efectuat douã transplanturi, dar dificultãtile tehnice si materiale, insurmontabile de la acea vreme, nu au permis continuarea acestei activitãti. ....
23.05.2008 / Rompres
www.emedic.ro

Terapii moderne în bolile maligne hematologice
La Clinica de Hematologie si Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni s-ar putea dezvolta, în acest an, un laborator de geneticã molecularã, extrem de important pentru diagnostic si prognostic, care stau la baza tratamentului administrat dupã transplant , a declarat seful clinicii, prof. dr. Dan Colitã......
02 Noiembrie 2006
http://www.labinfo.ro/stiri/noutati-stiintifice/terapii-moderne-in-bolile-maligne-hematologice.html

Prima conferintã internationalã asupra transplantului de celule stem din România
de Valeriu Russu (976 afisari, 2007-02-03)   Premierã nationalã în România. Astãzi si mâine, la Târgu Mures are loc prima conferintã internationalã privind transplantul de celule stem din România. În cadrul acesteia, specialisti români si strãini vor prezenta modalitãtile de mobilizare, recoltare si crioprezervare a celulei stem din sângele de cordon ombilical. Transplantul de celule stem poate salva vieþi doarece contin întreaga informatie geneticã.
Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicinã si Farmacie Târgu Mures si de Clinica de Hematologie si Transplant Medular.
În cadrul conferinþei vor fi prezentate si posibilitãtile de terapie celularã în România, dar si problemele actuale ale transplantului de celule stem hematopoietice la adult apãrute la centrele de transplant de mãduvã din Târgu Mures, Bucures
ti si Timisoara. Vor fi prezenti mari specialisti în domeniu din Europa, precum prof. dr. Jane Apperley, de la Departamentul de Hematologie al Scolii de Medicinã Imperial College din Londra, prof. dr. Arnon Nagler, de la Universitatea Chaim Sheba Medical Centre Tel Aviv, si prof. dr. Jorge Sierra, de la Clinica de Hematologie din Barcelona.
Valeriu Russu (2007-02-03)
www.adevarul.ro/

 

O noua descoperire in tratamentul bolnavilor de cancer

 09 Ianuarie 2007  

Cercetatorii britanici au descoperit si sunt pe punctul de a produce un medicament care va revolutiona tratamentul impotriva cancerului.
Acest medicament are rolul de a stopa dezvoltarea celulele cancerigene si urmeaza a fi inclus intr-o serie de studii clinice pentru a fi testata actiunea lui si in randul oamenilor, pentru prima data in urmatoarele luni
Daca rezultatele testarilor vor fi pozitive, medicamentul va fi folosit pentru a stopa evolutia si raspandirea celulelor cancerigene si va ajuta la imbunatatirea calitatii vietii precum si a perspectivelor.
Tehnologia cunscuta sub denumirea de terapie ARN de interfata, este inca in stadiul de dezvoltare si perfectionare, dar in viitor va putea fi folosita ca metoda de tratament a unor afectiuni precum astm sau SIDA. Medicamentul functioneaza prin impiedicarea genelor de a mai produce proteinele care determina aceasta afectiune. Cu o structura similara AND-ului, medicamentul ar trebui sa opreasca avansarea bolii.
Testele pe animale au demonstrat ca medicamentul nu numai ca opreste dezvoltarea tumorii dar previne si raspandirea celulelor cancerigene. Acest medicament nu reprezinta doar un remediu ci un mod de prelungire si imbunatatire a calitatii vietii bolnavilor de cancer.
http://www.sfatulmedicului.ro/Stiri_medicale.html

CyberKnife un procedeu non invaziv care trateaza tumori canceroase si necanceroase de max 4 cm. Este fratele mai mare al GAMMA KNIFE insa nu este atat de inapoiat ca sistem si usor de suportat de pacient. Te duci stai 20 min intr-un pat si robotul lucreaza pe tine. Radiatia este dozata si montorizata.
EXISTA VARIANTA NON-INVAZIVA A RADIOCHIRURGIEI. GAMMA KNIFE SAU CYBERKNIFE, CEA DIN URMA FIIND CEL MAI MODERN ECHIPAMENT CARE BOMBARDEAZA DOAR TUMOAREA, FERIND TESUTUL SANATOS.
GAMMA KNIFE SE PARE CA RADIAZA SI TESUTURILE SANATOASE. Producatorul acestei tehnologii este ACCURAY  
http://www.accuray.com/

"The CyberKnife® Robotic Radiosurgery System is the world's only robotic radiosurgery system designed to treat tumors anywhere in the body non-invasively and with sub-millimeter accuracy.
Accuray’s approach to cancer begins with respect for all those impacted by it. Accuray proactively seeks out and integrates feedback from clinicians, researchers and patients to drive the development of clinically relevant, cutting-edge technology. Based on more than a decade of collaboration, the CyberKnife System uses high doses of radiation to treat tumors anywhere in the body. It has been proven as an effective, pain-free alternative to surgery offering new hope and an improved quality of life to patients worldwide.
In 2001 the CyberKnife® System received FDA clearance for treatment of tumors anywhere in the body that radiation was indicated. Since then CyberKnife users have developed and continue to develop protocols for treating tumors in the brain, spine, lungs, liver, pancreas, kidney, and prostate. In these pages we describe these applications, and how CyberKnife users have approached them. As these clinical developments evolve so will our technology; the evolution of the technology will be driven clinically so that patients continue to receive the best, least invasive radiosurgical treatment.

Patients
Accuray gives cancer patients another treatment option with the development of the world’s first and only dedicated radiosurgery device; the CyberKnife® Robotic Radiosurgery System.

What is the CyberKnife® System?
The CyberKnife® Robotic Radiosurgery System is a viable, non-invasive alternative to surgery for the treatment of tumors anywhere in the body. The treatment – which delivers high doses of radiation to tumors with extreme accuracy – offers new hope to patients who have inoperable or surgically complex tumors, or who may be looking for an alternative to surgery.

The CyberKnife System uses image-guidance and computer controlled robotics to deliver multiple beams of high-energy radiation to the tumor from virtually any direction. Designed to treat tumors anywhere in the body with sub-millimeter accuracy, the CyberKnife System tracks the tumor’s position, detects any tumor or patient movement and automatically corrects the treatment delivery. This outpatient procedure does not require anesthesia or invasive stabilizing frames. Most patients experience minimal recovery time and can return to normal activities almost immediately.

CyberKnife patient benefits:

Pain-free
Non-invasive
No anesthesia required
Outpatient procedure
No recovery time
Immediate return to normal activity
No invasive head or body frame
No breath holding during treatment
Fiducial free* - no implanted markers 

Scanning
Prior to treatment with the CyberKnife® System, the patient undergoes imaging procedures to determine the size, shape and location of the tumor. The process begins with a standard high-resolution CT scan, or for certain tumors other imaging techniques, such as MRI, angiography or PET, may also be used.

Applications
In 2001 the CyberKnife® System received FDA clearance for treatment of tumors anywhere in the body that radiation was indicated. Since then CyberKnife users have developed and continue to develop protocols for treating tumors in the brain, spine, lungs, liver, pancreas, kidney, and prostate. In these pages we describe these applications, and how CyberKnife users have approached them. As these clinical developments evolve so will our technology; the evolution of the technology will be driven clinically so that patients continue to receive the best, least invasive radiosurgical treatment. 

What can the CyberKnife System treat? (This list is not comprehensive. Please consult your physician)

Types of tumors and lesions

Malignant tumors
Primary (e.g., astrocytomas, carcinomas, gliomas, lung, pancreas)
Metastases (brain and bony)
Benign tumors
Intracranial tumors and lesions

Acoustic neuroma/Vestibular schwannoma
Anaplastic astrocytoma
Schwannoma
Arteriovenous malformation (AVM)
Craniopharyngioma
Pituitary adenoma
DNET
Ependymoma
Epidural hematoma
Gangliocytoma
Germinoma
Glioblastoma multiforme
Glioma
Glomus jugulare tumor
Hemangioblastoma
Meningioma
Neurocytoma
Neurofibroma
Neurofibromatosis
Oligodendroglioma
PNET
Trigeminal neuralgia
Extracranial tumors and lesions

Base of skull
Neck
Cervical Spine
Thoracic Spine
Lumbar Spine
Pancreas
Liver
Lungs
Kidney
Sacral Spine
Other lesions, tumors, and conditions anywhere in the body when radiation treatment is indicated

How many patients have been treated with the CyberKnife System?
To date, more than 40,000 patients worldwide have been treated by the CyberKnife System

How does the CyberKnife System differ from other radiosurgery systems?
Radiosurgery has traditionally been restricted to the treatment of tumors in the brain. Patients undergoing traditional radiosurgery for brain tumors are fitted with a rigid metal frame bolted to the skull. This steadies the head during the treatment so that the high doses of radiation can be more precisely targeted at the tumor with minimal damage to other parts of the brain or structures in the head. Frames cause considerable discomfort, may limit the angles from which radiation can be delivered, and make treatment in more than one session difficult. The CyberKnife System is the first and only intelligent robotic radiosurgery system that uses a combination of image guidance and computer controlled robotics to continuously track, detect and correct for tumor and patient movements throughout the treatment. It delivers radiation with pinpoint sub-millimeter accuracy anywhere in the body including tumors in or near the head, spine, lung, prostate, pancreas and liver. Because of the extreme precision and accuracy of the CyberKnife System, no invasive head or body frame is required.

What are the benefits of treatment with the CyberKnife System?
More treatment options — The CyberKnife System gives new hope to patients by offering patients with previously inoperable tumors or those who refuse surgery a new treatment option approved to treat tumors anywhere in the body
Autonomous delivery — continuously tracks the tumor position, detects the tumors location and corrects for tumor and patient movement throughout the treatment.
Precise — The CyberKnife System delivers high-dose radiation with sub-millimeter accuracy, minimizing damage to surrounding healthy tissue.
Painless treatment—The CyberKnife System is painless and requires no anesthesia, effectively eliminating the risk of complications such as infections, hemorrhage, and the loss of hearing and/or feeling associated with traditional surgery.
No recovery time — Compared to traditional open surgery, CyberKnife treatments are performed on an outpatient basis eliminating overnight hospital stays.
Superior comfort—Patients experience improved comfort due to the system’s frameless design which eliminates the pain and inconvenience associated with the head or body frame used to immobilize patients in traditional radiosurgery.
Convenience — With an advanced planning system, a patient’s treatment setup can be scheduled at the patient’s convenience, and patients can be treated in as few as one to five visits. 

Has the CyberKnife System been approved by the FDA?
Yes, the Food and Drug Administration (FDA) provided clearance for the CyberKnife System to treat tumors in the head, neck and upper spine in 1999 and the treatment of tumors anywhere in the body in 2001.

How long does treatment take?
The patient meets with their physician so that imaging required to plan the treatment (e.g. CT, MRI, PET scan) can be performed prior to the CyberKnife treatment to map the tumor. Then the patient visits the medical center for the treatment session that may last anywhere from 30 to 90 minutes. Treatments can be carried out in a single or up to five sessions depending on how the physician has planned the treatment.

Are CyberKnife treatments covered by insurance?
While Accuray cannot guarantee reimbursement from any third-party payer, data collected from U.S. based CyberKnife Centers indicate that over 100 unique commercial and private payers are reimbursing the related codes and any or all portions of the CyberKnife services. Patients should always consult with a physician in connection with any and all treatment options and obtain prior authorization from their insurance companies once a treatment option is determined."
 
Locatii unde se utilizeaza CyberKnife (
http://www.accuray.com/)

Centre Alexis Vautrin
Unité de Radiophysique Médicale
54511 Avenue de Bourgogne
Nancy, Cedex  France
http://www.alexisvautrin.fr/cav/jsp/site/Portal.jsp

Centre Antoine Lacassagne
33, avenue de Valombrose
Nice, cedex 2 06189  France
http://213.30.181.69/cal/index.htm

Centre Oscar Lambret
3 rue F. Combemale
Lille , Cedex F 59020  France
http://www.ckno.fr/

European Cyberknife Center Munich-Grosshadern
Max-Lebsche-Platz 31
Munich,  Germany
Email:
info@cyber-knife.net
http://www.cyber-knife.net/

Azienda Ospedaliera Universitaria Policlinico Gaetano Martino
Via Consolare Valeria
Messina,  98122  Italy
Phone: +39 0902211

Centro Diagnostico Italiano (CDI)
Via Saint Bon 20
Milano,   20147  Italy
Email:
informazionicyberknife@cdi.it
http://cyberknife.cdi.it/

Vicenza Hospital
Ospedale Civile San Bortolo
Vle Rodolfi 37
Vicenza,  36100  Italy
http://www.ulssvicenza.it/

Anadolu Saglik Merkezi Iletisim Bilgileri
Anadolu Caddesi Nà:1 Bayramoglu Cikisi
Cayirova Mevkii
Istanbul,  Turkey
http://www.anadolusaglik.org/index.asp

Hacettepe University
06532
Ankara,  Turkey
http://www.hacettepe.edu.tr/

Erasmus Mc-Daniel den Hoed Cancer Center
Groene Hilledijk 301
3075EA
Rotterdam,  The Netherlands
Email:
cyberknife@erasmusmc.nl
http://www.erasmusmc.nl/

DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE  CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins:

1. Cu totii avem celule canceroase in corp.
Aceste celule nu apar, insa, la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate, inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.

5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple, este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro -intestinal, etc, iar organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii, inima, sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp, arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase.

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si  radioterapiei, sintemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.

10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus.
Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor  canceroase la alte organe (metastaze).

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa,  adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU:

a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul, se elimina, astfel, una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase. Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ), au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri  chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare .

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp,in special la nivelul tractului gastro -  intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus. Renuntand la lapte si produsele derivate, si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase "mor" de foame.

c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid. O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza, in special persoanelor cu cancer.

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci, si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare, si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase. Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi.
Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .

e. Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina. Ceaiul verde este o alternativa foarte buna, avand si proprietati anti- canceroase. Cea mai buna bautura este APA -purificata sau filtrata pentru a fi, astfel, eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilata este acida, deci evitati-o !

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive.
Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie, si se creste, astfel, cantitatea de reziduuri toxice din corp.

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine. Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele celular, si permit, astfel, celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt), antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite, si inutile.

15. Cancerul este o boala a mintii, corpului, si spiritului. Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca.
Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp. Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand exercitii fizice  zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc, la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase .

ATENTIE

1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa.
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic.

Dioxina este o substanta ce provoaca cancer, in special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la  congelator.
Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea.
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face. Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic. Este vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime, temperaturi mari si plastic elibereaza in mancare dioxina, care ajunge, in cele din urma, in celulele noastre.
A recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina.
Hartia nu e daunatoare, dar nu se stie ce mai contine ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica,  folosind hartia. Aparitia  dioxinei a fost motivul.
S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde. Este indicat folosirea unui servet de hartie.

 

Puteti citi un articol publicat recent despre azotitul de sodiu ca adaos in mezelurile din carne. Atentie : efectul asupra copiilor si tinerilor este foarte negativ.
http://www.newstarget.com/007024.html
Informatie trimisa din UK, de reprezentanta asociatiei P.A.V.E.L., d-na Luiza Dihoru

NOUTATI MEDICALE

 LABORATOR. Cercetatorii francezi au descoperit celule imunitare ce pot distruge cancerul. 
Sunt minuscule, dar capabile sa ucida celule canceroase de cinci ori mai mari decat ele. Este vorba despre un nou tip de celule imunitare care au fost descoperite de o echipa de cercetatori francezi. Ei spera sa puna la punct noi tratamente contra cancerului.
 
Posibilitatea de a invinge cancerul se afla in propriul nostru sistem imunitar. O echipa de cercetatori francezi a descoperit celulele imunitare care actioneaza direct asupra tesuturilor canceroase. Deocamdata, experientele au fost facute in laborator, pe soareci, dar cercetatorii avanseaza ipoteza conform careia un asemenea fenomen este posibil si la oameni. Studiul a fost publicat pe site-ul publicatiei Nature Medicine si va constitui coperta acestei reviste stiintifice in luna februarie. Cercetarile reprezinta rezultatul colaborarii dintre trei mari institute din Franta: Institutul Gustave Roussy, Universitatea Paris-Sud si Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala, sub coordonarea profesorului Laurence Zitvogel. Oamenii de stiinta au studiat celulele dendritice ale sistemului imunitar, cele care protejeaza organismul de o multime de factori agresori. Ele se numesc dendritice, fiindca au prelungiri externe foarte fine. La soareci, fiind situate in ficat, timus, ganglioni sau in maduva osoasa, celulele dendritice au misiunea de a "invata" limfocitele T sa apere organismul de virusuri, bacterii, paraziti, dar si de eventualele celule tumorale.

LIMFOCITE "EDUCATE". Celulele dendritice captureaza antigenele la nivelul pielii sau al mucoaselor, trec in limfa, apoi se indreapta catre ganglioni, acolo unde se afla limfocitele T, care asteapta sa fie "instruite". Limfocitele pornesc apoi in circulatia sangelui, unde incep "sa patruleze". La cel mai mic semnal de alarma, ele traverseaza peretele venei si pleaca spre tesutul agresat, unde omoara celulele infectioase sau tumorale.

MINUSCULE. Cercetatorii francezi au descoperit insa un nou subtip de celule: minusculele celule dendritice, care nu au mai mult de cinci-sase microni. Ele au fost numite IKDC (prescurtarea denumirii in engleza Interferon producing killer dendritic cell).
 
De ce sunt atat de pretioase aceste celule? Fiindca reusesc sa ucida direct celulele tumorale, fara a trece prin etapa intermediara a limfocitelor T. "La soarecii atinsi de melanom sau de cancer al colonului, aceste IKDC sunt capabile sa se indrepte preferential spre zona canceroasa, unde se infiltreaza rapid si distrug tumora.
 
Dupa patru ore de lupta cu voluminoasele celule canceroase, IKDC ies invingatoare", explica prof. Laurence Zitvogel. 
 
TESTE CLINICE 
In cazul in care cercetatorii descopera celulele dendritice si la om, aceasta constituie o noua speranta. Identificarea acestor mici celule este foarte dificila, pentru ca numarul lor este redus. Cercetatorii nu se dau batuti si vor demara teste clinice la paciente suferind de cancer ovarian rezistent la chimioterapie si la pacienti cu cancer gastro-intestinal. Acest studiu asupra sistemului imunitar se numara printre prioritatile Institutului Gustave-Roussy si ale Universitatii Paris-Sud.  
 

A aparut un articol la stiri pe BBC despre patentarea unui nou medicament pentru tratarea cancerului de sin, cu eficacitate cu 30 % mai mare decit Tamoxifenul.
Medicamentul se numeste FEMARA si va deveni disponibil la sfirsit de an 2006.
Aici sint mai multe detalii: 
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4566112.stm   

Noi descoperiri in tratarea leucemiei

Sangele provenind din cordonul ombilical, folosit pana acum cu succes pentru tratarea leucemiei la copii, poate salva vietile a zeci de mii de adulti care sufera de aceasta boala, potrivit unor studii publicate joi in Statele Unite si citate de Mediafax.

Sangele din cordonul ombilical este bogat in celule-susa si poate inlocui transplantul de maduva atunci cand nu se gaseste un donator compatibil, arata studiile a doua echipe de cercetatori, una europeana si una americana, publicate in New England Journal of Medecine.

Anual, ar putea fi salvati aproximativ 16.000 de adulti care sufera de leucemie si nu gasesc donator compatibil, datorita sangelui provenind din cordonul ombilical, spune dr. Mary Laughlin, de la Centrul de Oncologie din Cleveland, Ohio.

Studiul european, la care au participat 682 de bolnavi, a demonstrat ca pacientii care au fost tratati in acest fel au sanse egale de insanatosire cu cei carora li s-a efectuat un transplant de maduva.

Studiul american, la care au participat 601 bolnavi, a avut rezultate la fel de promitatoare..

Leucemia este tratata prin chimioterapie sau cu radiatii pentru a se distruge celulele canceroase, ceea ce slabeste sistemul imunitar al bolnavilor. Acesta este revigorat apoi cu transfuzii de sange provenind din cordonul ombilical sau grefe de maduva osoasa.

Celulele din sangele ombilical si din maduva se dezvolta in hematii si leucocite, care formeaza baza sistemului imunitar.

Unul din marile avantaje ale celulelor-susa provenind din sangele ombilical este ca acestea nu ataca in aceeasi masura celulele corpului primitorului, au explicat cercetatorii. Volumul de sange extras din cordoanele ombilicale si din placenta in momentul nasterilor ar trebui sa creasca de patru ori pentru a raspunde cererii adultilor bolnavi de leucemie, au estimat cercetatorii.

Data : 2004-11-26 , 11:46

www.netmedica.acasa.ro/10240.html

Un nou tratament pentru bolnavii care suferã de cancer renal si au metastaze va fi disponibil în România din acest an.

Împreunã cu tratamentul cu interferon alfa, medicamentul avastin dubleazã speranþa de viatã a bolnavilor, de la 5 luni la 10,2 luni, fãrã semne de progresie a bolii. Medicamentul va fi decontat integral de Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate, iar pretul variazã de la pacient la pacient, în functie de tumoare.

Tratamentul cu avastin este folosit în prezent în cazul bolnavilor cu cancer metastazat de colon sau rect, al bolnavilor care au cancer de sân metastatic si al celor cu cancer pulmonar avansat.

Cancerul renal ucide anual 100.000 de persoane din lume. „La nivel global, dar si în România, cancerul renal reprezintã 3% din totalul cazurilor de cancer la adulti“, afirmã Dana Stãnculeanu, medic oncolog la Institutul de Oncologie Bucuresti.

Majoritatea pacienþilor sunt diagnosticati în faze avansate ale bolii, deoarece afectiunea se manifestã de multe ori fãrã simptome.

Boala este întâlnitã mai ales la persoanele între 50 ºi 70 de ani, numãrul bãrbaþilor afectati fiind cu aproximativ 50% mai mare decât cel al femeilor.

Principalele cauze ale cancerului renal sunt fumatul, hipertensiunea si obezitatea.
13 Februarie 2008
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/394405/Medicament-nou-pentru-bolnavii-de-cancer-renal/

Un medicament revolutionar dubleaza speranta de viata a bolnavilor de cancer renal, in stadiu avansat   
 
Avastin, medicamentul revolutionar impotriva cancerului ce deja s-a dovedit a fi eficace in prelungirea vietii bolnavilor suferinzi de cancer de colon si de plamani, in stadiu avansat, a permis si dublarea sperantei de viata pentru cei afectati de grave tumori renale - potrivit unui studiu publicat sambata, citat de AFP.
    Avastin, al carui nume generic este bevacizumab, este un anticancerigen unic care actioneaza prin privarea tumorii de aportul de sange necesar pentru a se dezvolta si a se imprastia prin organism.
    Testele clinice, care au fost efectuate pe 649 pacienti, au aratat ca subiectii tratati cu  Avastin, pe langa chimioterapia standard, au mai trait inca 10,2 luni dupa stabilirea diagnosticului, comparativ cu 5,4 luni cat au supravietuit cei care nu au beneficiat de acest medicament, comercializat in Statele Unite ale Americii de catre firma americana Genentech si de catre laboratorul elvetian Roche in Europa.

Sursa: Rompres 03-06-2007 
 
Un nou medicament poate prelungi viata bolnavilor de cancer la ficat

Nexavar, un medicament autorizat in Europa si SUA pentru tratarea cancerului la rinichi, s-a dovedit a fi eficient si in tratarea cancerului la ficat. Studiul realizat de Joseph Llovet, directorul Departamentului de cercetare asupra cancerului hepatic de la Facultatea de Medicina din Mount Sinai, New York, arata ca administrarea acestui medicament bolnavilor de cancer la ficat a permis prelungirea sperantei de viata a lor cu 44%, citeaza AFP.

Potrivit lui Llovet, "este pentru prima data cand avem la dispozitie un tratament sistematic eficace impotriva cancerului la ficat", o boala situata pe locul al treilea in topul cancerelor mortale in lume, dupa cele dezvoltate la plamani si colon. La studiu au participat 602 pacienti atinsi de un cancer la ficat, care nu au fost tratati anterior. Cercetatorii au evaluat sansele de supravietuire si timpul necesar pentru ca tumoarea sa se dezvolte.

299 dintre acesti bonavi au luat cate o doza de 400 de miligrame de Nexavar, de doua ori pe zi, timp de sase luni, in timp ce 303 dintre participantii la studiu au luat un placebo.

La pacientii tratati cu Nexavar, durata medie de supravietuire dupa diagnostic a fost de 10,7 fata de 7,9% la pacientii tratati cu placebo. Rata de dezvoltare a cancerului a fost mai lenta la pacientii tratati cu Nexavar fata de ceilalti, 5,5% fata de 2,2%.

Sursa: Adevarul

Medicament revoluþionar care poate preveni cancerul mamar

Londra, 29 feb (Anima News) - Cercetãtorii britanici de la Universitatea din Newcastle, Marea Britanie, au anuntat cã au pus la punct un medicament revolutionar care poate preveni cancerul mamar, în cazul femeilor care prezintã în familie un istoric al acestei maladii. Administrat regulat femeilor care au în familie cazuri de cancer mamar, medicamentul ar actiona efectiv ca un „vaccin”, prevenind dezvoltarea bolii. Medicamentul, care atacã tumorile provocate de defecte genetice, ar putea fi util femeilor care sunt purtãtoare de gene ce provoacã apariþia cancerului la sân. În prezent, multe dintre femeile care au mostenit genele defecte aleg sã facã mamectomie (extirparea glandei mamare) pentru a preveni rãspândirea cancerului.
Cercetãtorii sperã ca acest „vaccin” sã fie disponibil pe piaþã în cel mult zece ani. Genele defecte BRCA, transmise de la mamã la fiicã, sunt responsabile de aproximativ 2.000 dintre cele 44.000 de cazuri de cancer la sân diagnosticate anual în Marea Britanie. Femeile purtãtoare ale acestor gene au 85% probabilitãti de a dezvolta boala, de opt ori mai multe riscuri de fatã de celelalte reprezentante ale sexului frumos. Medicamentul, care este testat pe subiecti umani în Newcastle upon Tyne are abilitatea de a repara distrugerile ADN-ului tumorii. Cercetãtorii cred cã medicamentul ar putea fi utilizat si împotriva altor forme de cancer, precum cel la prostatã si cel pacreatic, însã mai sunt necesare teste.

Cocktail de medicamente impotriva cancerului la san

Avastin si Taxol luate impreuna cresc sansa recuperarii.
Conform studiilor, combinarea medicamentului impotriva cancerului Avastin cu chimioterapie poate dubla sansele de supravietuire pentru femeile cu cancer la san. Bolnavii de cancer care nu pot fi tratati cu Herceptin, un alt medicament care lupta impotriva afectiunii, isi pot creste sansele de recuperare cu un tratament care priveaza tumorile de sange.

Avastin este creat pentru a bloca nutrientii care hranesc tumorile si a fost demonstrat ca incetineste in mod semnificativ boala. Medicamentul, deja folosit pentru tratarea cancerului la intestine, a fost administrat impreuna cu medicamentul pentru chimioterapie Taxol. Cele doua lupta impotriva cancerului la niveluri diferite. Tratamentul chimioterapic ataca tumoarea, in timp ce Avastin impiedica formarea vaselor de sange, inlaturand nutrientii.

Cancerul a ramas stabil timp de 11,4 luni la femeile care au luat cele 2 medicamente combinate, spre deosebire de 6,11 luni la cele care au luat numai Taxol. Studiul ridica sperantele a 80% dintre pacientii suferind de cancer la san, care au tumori cu un model genetic diferit, pe care Herceptin nu il poate trata.

Herceptin reduce riscul reaparitiei cancerului la jumatate, atacand o proteina produsa de cancerul cu gena HER2. Acesta este o buna optiune numai pentru 1 din 5 pacienti cu aceasta maladie. Avastin, cunoscut si ca bevacizumab si produs de firma Roche, este recomandat pentru restul pacientilor.

Robin Zon, cercetator ce a luat parte la studiu, a declarat: "Aceste rezultate sunt vesti bune pentru femeile ce sufera de cancer la san. Am demonstrat ca acest lucru functioneaza la unii pacienti, cei cu boala in forma avansata. Prin dovedirea acestui lucru, avem speranta ca putem folosi bevacizumab (Avastin) la populatia ce sufera de cancer la san si noduli limfatici, crescand sansele de vindecare".

http://news.softpedia.com/news/Cocktail-de-medicamente-impotriva-cancerului-la-san-ro-20228.shtml

 
Tarceva: inamicul cancerului pancreatic
Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Medicina

Aprobat in Statele Unite
By: Alina Plesu, World and Business News Editor

Pacientii ce sufera de forme avansate de cancer pancreatic vor putea beneificia de Tarceva (erlotinib), singurul inhibitor de EGFR care a dat rezultate pana acum in lupta impotriva altui tip de cancer, cel la plamani.

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai agresive forme, acesta facand mai multe victime in primul an de boala decat oricare alta forma de cancer.

La inceputul lui octombrie, compania farmaceutica Roche a inaintat autoritatilor europene cererea de aprobare pentru folosirea medicamentului Tarceba in combinatie cu chemoterapia pe baza de gemcitabine.

In tarile dezvoltate, cancerul pancreatic este a cincea cauza de deces in randul victimelor, iar in Europa se afla pe locul 10, rata mortalitatii fiind de 78.000 de persoane. Cancerul pancreatic este foarte dificil de tratat si se raspandeste cu viteza si la alte organe din corpul uman.

"Cancerul pancreatic este o boala devastatoare, iar cu ajutorul medicamentului Tarceva, pacientii vor beneficia de un tratament ce le asigura sanse mai mari de supravietuire", a declarat William M. Burns, CEO al diviziei Roche Pharma. "Suntem incantati de decizia FDA si suntem hotarati sa ne continuam eforturile de a pune Tarceva si la dispozitia pacientilor din alte tari", a mai spus acesta. 
 
 
O noua descoperire ar putea deveni arma impotriva metastazei
Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Medicina

Celulele din maduva osoasa detin raspunsul
By: Tudor Raiciu, World and Health News Editor

De la descoperirea cancerului, doctorii au incercat sa il impiedice sa ajunga in noi zone din corp, sau altfel spus, sa ajunga la metastaza.

Pana in prezent, s-a crezut ca tumorile ajung la metastaza prin desprinderea catorva celule care migreaza intr-o noua zona si incep generarea unei noi tumori, dar un studiu recent realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Cornell a aratat ca tumorile se folosesc de celulele din maduva osoasa pentru pregati noile regiuni tumorale.

Tumorile primare forteaza celulele din maduva osoasa sa migreze catre noi regiuni. Odata ajunse in noua locatie, celulele incep pregatirea zonei pentru dezvoltarea noii tumori.

In plus, celulele din zona metastatica incep sa produca un compus bazat pe proteina fibronectina, ce actioneaza ca un adeziv pentru celulele canceroase.

"Aceste ‚cuiburi’ asigura factorii necesari pentru ca celulele tumorale sa se ataseze si sa se hraneasca. Astfel, nu numai ca se lipesc de zona respectiva, dar se si inmultesc. Odata ce toate aceste procese iau sfarsit, avem de-a face cu o tumora secundara sau metastatica", a declarat Profesorul David Lyden.

Intr-un studiu pe soareci, cercetatorii au anihilat celulele din maduva osoasa si le-au inlocuit cu unele speciale insemnate cu o proteina verde fosforescenta. Urmatorul pas a constat in injectarea soarecilor cu celule afectate de cancer pulmonar.

Cercetatorii au fost surprinsi sa observe ca aceste celule din maduva osoasa ajungeau cu cateva zile inaintea celulelor canceroase. S-a descoperit ca celulele din maduva osoasa pregateau zona pentru dezvoltarea cancerului pulmonar.

Prin estimarea numarului de celule din maduva osoasa care migreaza, doctorii vor putea sa stie momentul in care cancerul va ajunge la metastaza.

Descoperirea ar putea duce la dezvoltarea de noi medicamente, care sa fie programate sa blocheze celulele din maduva osoasa sa fie folosite de tumori.
 
 
Cercetatorii izoleaza cauza cancerului de prostata
Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Medicina

Celulele stem tumorale
By: Tudor Raiciu, World and Health News Editor

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare pentru Cancer apartinand de Universitatea York au descoperit metoda prin care pot izola „cauza" cancerului de prostata, si anume celulele stem tumorale ce se gasesc in raport de 1 la 1,000 de celule canceroase.

Profesorul de Biologie Moleculara Norman Maitland si Dr . Anne Collins cred ca aceasta descoperire va duce la dezvoltarea de terapii pentru tratarea celulelor stem pentru a le impiedica sa se regenereze.

"Am reusit sa extragem aceste celule stem din tesutul afectat de cancer de prostata si suntem primii din lume care am reusit sa le crestem in laborator", a declarat Norman Maitland.

"Aceste celule sunt dificil de observat, dar Dr Collins a gasit cateva metode inteligente sa le identifice. Este cel mai incitant lucru pe care l-am vazut in ultimii 10 ani, dar nu vrem sa le dam oamenilor sperante false pentru ca o sa mai dureze pana cand o sa apara terapiile pentru tratarea celulelor stem tumorale.

Suntem la inceputul intelegerii noastre asupra acestor celule. Acum vom putea sa investigam diferitele terapii pentru distrugerea ‚radacinilor’ cancerului de prostata, si nu a ‚frunzelor’", a mai spus profesorul.

Acest studiu are implicatii si in tratarea altor forme de cancer, celulele stem tumorale aparand si in cancerul de san si in cel de colon.

Pe langa aceasta descoperire, cercetatorii de la Ohio State University au facut la randul lor progrese semnificative in domeniul cancerului de prostata, acestia reusind sa dezvolte o noua linie de celule canceroase care le va furniza un model mai bun pentru studiu.

Datorita noii linii de celule, s-a reusit obtinerea unei noi terapii care promite sa reduca durerea osoasa implicata de cancerul de prostata. Oamenii de stiinta au descoperit ca substanta numita 'anti-nerve growth factor' este mult mai eficienta decat morfina. 
 
 
Cancerul in faze avansate poate fi tratat cu radiatii
Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Medicina

Desi doar un pacient dintr-o suta au supravietuit in urma tratamentului
By: Carmen Ivanov, Associate Editor

Doze mici de radiatii menite sa amelioreze simptomele cancerului de plamani declarat incurabil ar putea, de fapt, sa contribuie la salvarea vietii unor pacienti, potrivit unui studiu surprinzator, publicat astazi de o echipa de cercetatori australieni, relateaza Reuters.

Circa un pacient dintr-o suta diagnosticati cu cancer la plamani a supravietuit cinci sau mai multi ani dupa aceste tratamente. In plus, 18 pacienti dintre cei care au luat parte la studiu se pare ca au fost vindecati.

Doctorul Michael Mac Manus, oncologist specialist in radiatii la Peter MacCallum Cancer Centre din Melbourne, Australia, si cativa colegi de-ai sai au urmarit evolutia a 2.337 de bolnavi de cancer la plamani, care primisera doze paliative de radiatii.

Echipa de medici sustine ca 1,1% dintre cei peste 2000 de pacienti au trait cinci sau mai multi ani dupa tratamente.

"Datele noastre arata ca circa 1% dintre bolnavii cu cancer de plamani si-au prelungit viata cu doze paliative de radiatii care nu ar fi fost considerate suficiente pentru tratamentul pe termen lung al bolii", se arata in raport.

Pacientilor diagnosticati cu cancer la plamani intr-un stadiu mult prea avansat pentru a mai fi tratat le sunt administrate doze mici de radiatii pentru a le ameliora durerile. Cancerul la plamani este de departe forma cea mai intalnita a maladiei, la nivel mondial. In fiecare an, zece milioane de oameni sunt diagnosticati cu cancer la plamani, jumatate dintre pacienti murind la un an de la diagnosticare, potrivit Global Lung Cancer Coalition.

O noua descoperire in tratamentul bolnavilor de cancer

09 Ianuarie 2007
Cercetatorii britanici au descoperit si sunt pe punctul de a produce un medicament care va revolutiona tratamentul impotriva cancerului.
Acest medicament are rolul de a stopa dezvoltarea celulele cancerigene si urmeaza a fi inclus intr-o serie de studii clinice pentru a fi testata actiunea lui si in randul oamenilor, pentru prima data in urmatoarele luni
Daca rezultatele testarilor vor fi pozitive, medicamentul va fi folosit pentru a stopa evolutia si raspandirea celulelor cancerigene si va ajuta la imbunatatirea calitatii vietii precum si a perspectivelor.
Tehnologia cunscuta sub denumirea de terapie ARN de interfata, este inca in stadiul de dezvoltare si perfectionare, dar in viitor va putea fi folosita ca metoda de tratament a unor afectiuni precum astm sau SIDA. Medicamentul functioneaza prin impiedicarea genelor de a mai produce proteinele care determina aceasta afectiune. Cu o structura similara AND-ului, medicamentul ar trebui sa opreasca avansarea bolii.
Testele pe animale au demonstrat ca medicamentul nu numai ca opreste dezvoltarea tumorii dar previne si raspandirea celulelor cancerigene. Acest medicament nu reprezinta doar un remediu ci un mod de prelungire si imbunatatire a calitatii vietii bolnavilor de cancer.
http://www.sfatulmedicului.ro/news/O_noua_descoperire_in_tratamentul_bolnavilor_de_cancer.htm

Un studiu asupra genelor a relevat secretele leucemiei

13 Iunie 2007

In studiul St. Jude au fost scanate 350000 de locatii genomice apartinand la 242 de pacienti si au fost identificate noi mutatii care contribuie la aparitia leucemiei limfoblastice acute, astfel fiind sugerate noi tinte pentru tratament.
Cercetatorii de la St. Jude Children’s  Research Hospital au descoperit mutatii genetice care anterior nu erau suspectate si care contribuie la aparitia leucemiei limfoblastice acute la copii (cel mai frecvent tip de cancer la copii).
Aceasta descoperire nu sugereaza doar noi metode de tratament pentru leucemia limfoblastica acuta (LLA) ci asigura si o harta pentru identificarea mutatiilor neprevazute in cazurile de cancer survenite la adult.
Rezultatele studiului demonstreaza faptul ca este posibila accelerarea semnificativa in identificarea leziunilor genetice care reprezinta cauza subiacenta a LLA si altor tipuri de cancer inclusiv la adulti.
Studiul a constatat ca 40% dintre pacientii cu LLA au deletii sau mutatii la nivelul uneia dintre cele trei “gene master” care controleaza diferentierea normala a celulelor progenitor imature in limfocite B mature.
Cercetatorii au descoperit faptul ca gena “PAX5” a suferit cele mai frecvente mutatii, ea fiind modificata in cazul a aproximativ 30% dintre pacienti. Aceste mutatii au redus nivelul proteinei PAX5 din celulele leucemice sau au condus la formarea unei proteine PAX5 care avea o functie deficitara. De asemenea s-au identificat mutatii si la nivelul altor gene care au un rol important in diferentierea celulelor B, inclusiv “EBF1” si “Ikaros”.
http://www.sfatulmedicului.ro/news/Un_studiu_asupra_genelor_a_relevat_secretele_leucemiei_326.htm

Din 20 mai, al doilea centru PET-CT din Romania va fi inaugurat la Oradea, de cãtre ministrul Sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu. Complexul medical este destinat celor care vor sã afle dacã au sau nu tumori în diverse pãrti ale corpului, în stadiu incipient.
Al doilea centru din tarã, pentru diagnosticarea în fazã initialã a tumorilor prin cea mai modernã metodã existentã la ora actualã în lume, se deschide în 20 mai. Tehnologia utilizatã permite inclusiv diagnosticare în stadiu initial a afectiunii Altzheimer.
Centrul PET-CT va fi inaugurat în 20 mai, la ora 11:00, în prezenta Ministrului Sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu, dupã care primii pacienti vor fi investigati.
Centrul PET-CT de la Oradea este al doilea de acest gen din Romania, primul fiind deschis în urmã cu circa 7 zile, la Bucuresti. PET-CT de la Oradea va functiona în fostul imobil al Spitalului de Boli Infectioase, situat pe Bdul Gen. Magheru.
Otilia Sandor
http://www.contrastonline.ro/stiri/sanatate

Nicolaescu a inaugurat centrul de imagistica : Sanatate Oradea
21 mai 2008
Sanatate : A cerut orãdenilor un proiect pe baza cãruia sã se iniþieze ani de studii pentru medicii care vor sã aibã competentã în PET-CT.
A cerut orãdenilor un proiect pe baza cãruia sã se iniþieze ani de studii pentru medicii care vor sã aibã competentã în PET-CT. Vrea ca dupã modelul de la Oradea, sã facã trei astfel de centre în tarã. În 20 mai, ministrul Sãnãtãtii a inaugurat PET-CT Oradea.
De la presedintele Consiliului Judetean, Kiss Alexandru, la viceprimarul Biro Rozalia si la Ilie Bolojan, plus mare parte din sefii Sãnãtãtii bihorene si un sobor de preoti, zeci de personalitãti au umplut în ziua inaugurãrii Centrul de diagnosticare PET-CT de la Oradea.
Ministrul Sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu, a inspectat noul centru privat - al doilea de acest gen din tarã si, rãmas surprins de proiectele ce vizeazã specialitatea PET-CT, a cerut sprijin pentru o colaborare cu Ministerul Sãnãtãtii. În discuþia avutã cu dr. Oreste Straciuc, ministrul Nicolãescu a ajuns la concluzia cã e nevoie de specialisti în PET-CT respectiv în imagisticã si medicinã nuclearã deopotrivã. Ministrul a declarat cã pe modelul PET-CT privat de la Oradea si Bucuresti, Ministerul Sãnãtãtii va finanta înfiinþarea si dotarea a trei centre PET-CT în þarã, iar apoi se va gîndi si la o finanþare a serviciilor prestate aici.
"Mãcar trei mari programe sã le punem la punct: de oncologie, de diabet si HIV/SIDA si restul le poate face si cel care va veni dupã mine", a declarat ministrul la PET-CT Oradea. Mai mult, ministrul l-a rugat pe dr. Oreste Straciuc sã îi trimitã o notã privind sfaturi legate de initierea unei perioade de studiu post universitare pentru competentã PET-CT. "Avem douã centre, vom mai avea, dar nu avem specialisti destui. Pe baza notei dvs voi purta o discuþie ulterioarã cu rectorii din arã, privind introducerea acestei specialitãti", a anuntat ministrul la PET-CT Oradea.
http://www.oron.ro/sanatate/

Euromedic - investitii de 40 mil. € in extinderea retelei
08 mai 2008
Cele doua aparate poarta denumirea de PET/CT si permit investigatii performante in oncologie, care, pana acum, se puteau face numai la Budapesta. Compania a inaugurat un prim astfel de aparat ieri, la Fundeni, in Capitala, in urma unei investitii de cinci milioane de euro. Euromedic a investit, din 2000 pana in prezent, 30 milioane de euro in Romania.
“Planificam sa facem o investitie de 40 milioane de euro in Romania, inca in cel putin alte doua PET/CT-uri in doua centre universitare, precum si in noi centre de diagnostic imagistic in orase resedinta de judet, unde e lipsa de asemenea echipamente”, a declarat pentru Business Standard Anca Petca, presedintele Euromedic.
Potrivit acesteia, compania vizeaza si investitii in centre de dializa, care vor constitui o retea separata. “Deocamdata, in Romania nu avem asemenea centre, dar in Europa, dintre cele 150 de centre pe care le detinem, circa 70 sunt centre de dializa”, a adaugat Petca. Euromedic Romania este parte a grupului Euromedic International, detinut de fondul de investitii Warburg Pincus si gigantul international General Electric. Grupul are peste 4.500 de salariati, dintre care 950 medici, si opereaza 150 de centre de dializa si imagistica in 14 state europene. In Polonia exista trei PET/CT-uri, in timp ce in Romania ar fi nevoie de circa sase asemenea aparate in Bucuresti si cate unul in fiecare centru universitar, conform estimarilor. “Din statistici, ar fi nevoie de cel putin un PET/CT la doua milioane de locuitori. Deocamdata, avem o lista de 60 de pacienti, in conditiile in care putem programa zece pacienti pe zi”, a declarat Lidia Kajanto, director Euromedic Fundeni. 
Costul unei investigatii PET/CT este de 4.500 lei (circa 1.230 de euro), care nu este decontat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Euromedic a realizat anul trecut o cifra de afaceri de sapte milioane de euro si mizeaza in acest an pe o crestere de 35-40%, pe fondul noii investitii de la Bucuresti, al deschiderii de noi centre - primele doua, la Iasi si Pascani - si al cresterii businessului in centrele existente, pe masura ce medicii prescriptori afla de noile metode de diagnostic, a explicat pentru Business Standard Anca Petca.
Piata de servicii medicale private, evaluata la 300 milioane de euro, creste cu circa 30% anual, printre principalii jucatori aflandu-se MedLife, Medsana, CMU, Medicover, precum si retele de clinici specializate in imagistica, precum Hiperdia.
http://www.standard.ro/articol_42888/euromedic___investitii_de_40_mil______in_extinderea_retelei.html

COMPUTERUL TOMOGRAF, PET/CT, IN ROMANIA DIN 2008
Romania dispune, din aceastã lunã, în premierã, de primul echipament PET/CT, cea mai înaltã tehnologie în domeniul imagisticii si medicinei nuclearã.
Aparatura, care se aflã la Centrul de Diagnostic si Tratament Euromedic Fundeni din Bucuresti, oferã medicilor de specialitate un instrument medical prin care pot fi diagnosticate, în fazã incipientã, numeroase afectiuni oncologice (cancer de san, de esofag, gastric, cervical, melanom, limfom, de plãman, colono-rectal, la cap, la gat, ovarian, osteosarcoame), afectiuni neurologice (Alzheimer, Parkinson, epilepsie, tumori cerebrale) si afectiuni cardiace, a explicat dr. Anca Petca, presedintele Euromedic.
Ea a adãugat cã scanarea PET/ CT combinã beneficiile a douã tipuri de scanãri respectiv PET (Positron Emission Tomography) si CT (Computed Tomography). Prin PET sunt determinate activitatea celularã a tumorii si viabilitatea tumoralã, evidentiindu-se detaliile metabolice ale bolii.
Scanarea tip CT oferã informatii privind mãrimea si localizarea tumorii, furnizand o imagine anatomicã detaliatã a organismului.
Investigatia PET/CT poate detecta schimbãri morfologice cu sase pânã la douãsprezece luni inainte ca acestea sã poatã fi detectate la nivel anatomic prin alte investigatii imagistice, cum ar fi Rezonanta Magneticã Nuclearã (RMN) sau tomografia computerizatã.
In oncologie, cu ajutorul investigatiei PET/CT, medicii specialisti pot oferi un diagnostic precoce, precis si detaliat al cancerului, pot monitoriza rezultatele chimioterapiei si radioterapiei, pot evalua recidivele si pot identifica potentialul rãspuns al organismului pacientului la terapie. In neurologie, scanarea PET/CT permite identificarea zonelor din creier care pot duce la crize epileptice si diagnosticarea maladiei Alzheimer in stadii in care boala mai poate fi controlatã medicamentos. In cardiologie, investigatia PET/CT este folositã pentru determinarea gravitãtii afecþiunilor coronariene, n vederea mãsurãrii impactului acestora asupra functionãrii inimii.
Studiile de specialitate demonstreazã cã in aproximativ 40% din cazuri, investigatia PET/CT poate genera schimbãri semnificative în tratamentul pacientilor. Acest tip de investigatii nu sunt invazive si nici dureroase, singurele contraindicatii fiind graviditatea, insuficienta renalã severã si hiperglicemia peste 180 de miligrame/dl.Prof. dr. Teodor Horvat, de la Clinica de Chirurgie Toracicã a Spitalului Militar Central, a evidentiat cã acest tip de investigatie este cea mai mare descoperire din ultimii 10-15 ani. El a subliniat cã metoda ajutã specialistii la o diagnosticare fidelã, mai ales in domeniul oncologic, cand de multe ori medicii, prin metodele clasice, trebuie sã astepte între 3-6 luni pentru a obtine un rezultat.
Metoda ajutã la înlãturarea suspiciunilor in cazul multor diagnostice, oferind un rezultat corect si rapid.
Investitia a costat 5 milioane de euro, substanta radioactivã - FDG (glucozã radioactivã) - fiind adusã din Ungaria zilnic, pentru cã în România nu se produce, iar timpul de înjumãtãtire este de numai 108 minute. Costul unei astfel de investigatii este de 4.500 de lei (contravaloarea a 1.200 de euro) si presupune o scanare completã a intregului organism.
Dr. Petca a spus cã a fãcut demersuri la Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate pentru a include aceastã investigatie pe lista serviciilor decontate, mãcar partial.
Pe lista de asteptare a centrului se aflã deja 45 de pacienti. Cei care aveau nevoie de o astfel de investigatie mergeau pânã in prezent în Ungaria sau Austria.
Pacientul care trebuie sã facã aceastã analizã trebuie sã nu mãnânce cu sase ore înainte si sã vinã cu 30 de minute înainte de programare. Injectarea substantei se face în functie de greutate. Dupã ce bolnavului i s-a determinat glicemia, timp de o orã trebuie sã bea apã si apoi se face investigatia care dureazã 25-30 minute, sub strictã supraveghere medicalã.
Dr. Petca a subliniat cã într-o zi se poate realiza investigarea a zece pacienti.
Specialistii - medici, fizicieni, imagisti - au fost pregãtiti în Italia, la Torino.
Pentru programare si informatii se poate contacta Centrul Euromedic la telefon 021.316.73.89, intre orele 8-17, de luni panã vineri, sau pe www.petctromania.ro.
Sursa:ROMPRES
 

 

 


View My StatsNe puteti gasi pe:
Comunicate Medicale


Newsletter
Directionati 2% catre Asociatia P.A.V.E.L.. Formular 230
Formular 200
Donati
Campanie 2%

Emisiuni Sanatatea TV

Intro. You need Flash to see it.

Galerie foto

GALERIE FOTO
Powered by SANATATEA PRESS GROUP